Melker bättre

Ja igår var han ju piggare på kvällen. Tog ut han innan jag skulle lägga mig, och jag såg att han skulle skita. När han satte sig så var det lite löst som kom, och sedan plopp, en nektarinkärna! Den var ju problemet. Jag sa ju att något satt fast. Men men, konstigt att dom inte såg det på röntgen. Fast man kanske inte kunde se det, eller också röntgade dom inte ändtarmen. Hursomhelst, jag hade gärna sett att de hade fått reda på det och plockat ut den. Så jag vet inte om det är en fråga om kompetens, får ta reda på det, annars var jag ju hilma nöjd med Vara.
Men han har inte diarré iaf, och det är ju skönt. Fått riktigt mat nu. Fast i morse så råkade jag ge han dubbel dos av den där pastan, men han tyckte att det var gott och det var nog inte farligt. Han är lite lös i magen, men hoppas på att det blir bättre. Han får toppat med fil nu och många små portioner. Får han väl imorgon också, och sen 3 ggr/dag igen. Han är inte så skällig, men lite. Han är ändå rätt så lugn och risar inte så mycket - det är rätt skönt. Han och jag sov i storarummet på madrassen. Han vankade runt och när jag vakna låg han på mattan och vilade huvudet på madrassen vid mitt huvud, sött =)
På lördag börjar vi kurs iaf, och det ska bli kul. Fick låna Jockes bil, får kolla var jag ska sätta Melker. Men nu räcker det med uppdateringar, skrev så långt igår.

Melker vrålsjuk

Igår morse spydde han typ konstant i 3 timmar, det var lite blodblandat, men galla. Jag fick torka å spola av å hålla på så, var helt slut. Ringde distriktsveterinären och jag skulle avvakta.När jag somnade tog han sig ner i hallen och spydde. Spydde när vi var ute, och han blev slöare under dagen. Bajsade bara på morgonrundan och försökte senare, men kom inget, kom senare en liten bit av en kotte.
Spydde igen senare innan vi åkte å handlade. Ringde min vet, och jag skulle bara ge han honungsvatten, och åka in med han till Vara eller Skara om han spydde idag på morgonen och om han var slö då.
Han var jätteslö och ville inte dricka, han gick inte ens ut och hälsade på Jocke! Fick bära han stunder på "promenaderna" runt grannradhuset. Han bara lade sig ner. Han gjorde inte ett ljud ifrån sig på hela dagen. Inte ett enda rackartyg heller. Det var läskigt lugnt.
Ringde ytterligare en vet på kvällen igen och han tyckte jag skulle ringa Skara, som hade jouren. Men ingen svarade.

Men så blev jag inringd till Osten, så jag skulle jobba onsdag och torsdag. Idag när jag vaknade så hade han spytt på natten. Tog den korta svängen runt huset. Erbjöd han lite fil, han ville inte ha. Han viftade inte ens lite på svansen, och ingen puss fick matte. Efter en timme på jobbet ringde jag hem och kollade, Melker hade spytt. Ringde till Vara direkt, och fick tid en timme senare. Fick skjuts hem av Jocke och sen iväg med Melker å morsan i bilen. Körde tokfel, men frågade några och det löste sig. Fick gå in i ett rum rätt snabbt och sen fick vi se vet. Han klämde på magen och sa att han hade ont. Men när vi satt å väntade så gjorde han små gnällljud. (Positivt enligt mig då jag noterade att han var lite piggare) Sen in till röntgen. Hon tjejen sa att de brukade alltid ha munkorg, även om hunden va lugn så på med munkorg (Melker försökte riva bort), och sen välta hunden. Jag kunde inte göra det alls, kände som jag skulle bryta benen på han, så hon fick tillkalla annan personal, han sprattla som fan men det gick bra. Han fick godis av killen, och jag notera att han ska väl inte äta. Då hade han inte vetat vad det var för fel så han sa "Oj, vad är det för fel på han?" "Han har ju aptit iaf" (Hade han inte i morse)Sen blev bilden för ljus, så de fick ta en bild till såklart. Annan personal då, en jättetrevlig tjej och samma kille - jättetrevlig. Men de såg bara att det var något, men inte vad. Så vi fick lämna Melker, åka tillbaka till jobbet och sen skulle vi hämta han vid 16-17.  De skulle göra en kontraströntgen.

Efter jobbet hämtade jag pengar och mina syskon och for iväg till Vara. Väl framme så hörde vi Melker ^^ De hade  inte gjort röntgen utan jag fick vara med igen. Det var de 2 trevliga från innan. Och killen frågade om vi hade munkorg på han sist, jag svarade ja - men jag tror inte att ni behöver det. Tjejen sa att nej han har inte visat några tendenser alls (till aggressivitet som hon inte tillade) så vi kan ta utan. Wiho, då var jag glad iaf, han öppnade inte ens käftarna och försökte nafsa =) Men sen så sa vet att han hade fira passager och att allt han såg var en orolig mage, så vi fick med oss någon pasta hem som han skulle få ikväll och imorgon på morgonen. Sen riktig hundmat till lunch. Men han var mycket piggare när vi kom och hämtade honom än vad han var innan på morgonen. (Brukar bli så med barn när man tar de jättesjuka till vårdcentralen sa de på jobbet) Känns lite ovärt, men jag hade inte vågat vänta med han hemma så risig å slö som han var, så det kändes jävligt bra att lämna han hos vet - typ lugnande. Notan gick på 1 000 kronor, billigare än vad jag trodde. (Hade jag åkt till Skara så hade jag säkert fått betala hela självrisken) Vi skulle komma tillbaka med han på fredag om han inte har blivit bättre (men jag är optimistisk nu).
Stannade i Vara på Majsan's gatukök och käkade glass. Men jag kom på att jag ville ha hamburgare, så Fisen fick ta min glass och så köpte jag en hamburgare =) Han som gjorde iordning var riktigt proffsig, det var kul att se. Han hade värsta snisten!
Men skönt att komma hem sen, och Melker drack 1½ skål vatten - fick han inget därborta? I med lite pasta och sen tog vi upp stora madrassen för å vila. Jag, Melker å Vicky. De 2 somnade sen, Fisen tog kort på dom.
Visar här; visst är de söta!
image5
Förlåt, det blev lite långt, men dagen kändes som evigheter när jag körde dit han och allt känns bra/bättre nu. Ska gå upp och dricka något svalkande nu och kanske ta en stor slice pizza, börjar ändå jobba kl 6 imorgon (det är folkmord)

Hundmöten och KORKADE människor

Ja, i söndags så träffade Melker Patriks hund Chester, en sheltie. Han var en liten fisförnäm mes. När han blev lös å Melker var i koppel så vågade han sig fram och reta honom, annars stod han mellan Patriks ben.. Men det var kul, ingen könsaggressivitet eller liknande alls...

Sen så i måndags så träffade vi en leonbergervalp 11 veckor. Jättesöt, Melker hälsade och han valpen som hette Bamse lade sig på rygg. Sen så satt han och slog Melker på nosen :) Men de hade en jack russel, som jag var helt ointresserad av, hon stod längre bort med han.
Melker hälsade på valpen, jag höll i han och klappade valpen. Sen så ser jag bara en jack russel komma flygande och hänger sig bakom örat på Melker och gör ett jävla morrande. Ägaren sa bara "Oj, han gillade inte honom" Kollade vid ögonen och i ansiktet, ingen fara tänkte jag. Men när jag kom hem så hade han sår bakom örat typ. Då var jag rasande. Vem i HELVETE släpper fram en hanhundsaggressiv hund till en hanhund? Melker har inga som helst problem, den jävla hunden skulle bara mucka eller liknande (han nosade inte ens innan han högg) och just nu gillar jag inte alls "hobbyägda" jack russels. Melker reagerade väl inte, han var så upptagen av valpen, eller om han morrade - men hoppas han har förträngt det. Ja, men det finns idioter till allt. Det ser nog bra ut bakom örat, tvättade med vatten efter bettet. Man såg revorna efter tänderna och hål, men det var ytligt. Såg mest ut som att han hade blivit släpad på asfalt en bra bit eller liknande.

Och Melker är ju 1 år, och väger nu 17 kg, ja killen har växt lite. Igår gick vi å hälsade på min faster och sen till Netto, var inte lika fint som jag trodde. Jag fick iaf ont i benen. Förresten, jag är inne på sista veckan på osten. Ska bli skönt å sova ut sen.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se