Någon ville ha Melker till blandrasavel

Ja idag var jag, Vicky och Melker på stan. Köpte först ett Visiglo halsband till Melker (det avger ljud, försöker ta reda på varför) (Jag trampade även i hundskit så in med skorna i tvättmaskin direkt efter att vi kom hem) Och sen köpte vi lite julklappar också.Men nu till dagens ämne:
Vicky gick in på Jysk och jag stod utanför med Melker.
Då kom en utländsk kille fram och frågade på engelska om det var en hane. Ja svarade jag. Och han började prata om att han hade en amstaff tik. Grejen var att han var inte så bra på engelska- så jag trodde han hade en amstaff tikvalp och att han ville att den skulle få träffa Melker. Visst svarade jag. Sen sa han något om pitbull och amstaff - men att han hellre tog en engelsk. Men sen så sa han att han hade henne i bilen och han frågade om han skulle hämta henne. Hum, ok då frågade om jag menade att de bara skulle träffas och leka eller vad. tyckte att det var en konstig konversation. Men så sa han "made puppies". Då sa jag att jag inte ville stödja blandrasaveln, och då sa han nej, inte stödja "made puppies". NO blev mitt svar. Ok sa han och gick.
Hallelujah hur dumma och korkade människor finns det egentligen? Blir så förbannad. Gå fram på stan till första bästa människa och fråga om man vill para sin hund med en annan. Seriöst, tänker INTE stödja att rasen får sämre rykte för att några idioter vill tjäna pengar och sälja hunden till helt okunniga människor. Slutar oftast i katastrof. Och inte någon tanke på hälsa heller.
Blir fan upprörd på sådana människor. "Jag söker en liten tik för parning till min blandrashane" Inte ett enda test gjort, inga veterinärkollar eller liknande- bara för att en människa älskar sin hund och vill ha valpar efter den. DET är fan idioti. Speciellt om de kanske inte är så bra socialt heller eller liknande. Nej, puckon finns överallt. Man skulle inte köpa valpar efter planerad oseriös blandrasavel. Det är bara dumt att stödja.

För övrigt så fyller farsan år imorn så vi var ute och käkade på Troja idag. Pappa, jag, Jocke, Fisen, Vicky, Birgitta och Sten. Förrätten var väl godast - tog vitlöksbröd med chili aioli- gott, det var inte ens starkt så det var perfekt. Fick ta en pizza sen, tycker de hade dåligt utbud. Knappt några pastarätter och typ 3 olika desserter. Ja, jag var väl måttligt glad. Och sen sorbet tricolor som efterrätt. Lime (lite för skarp och söt i smaken i för stora mängder) , Hallon (jättegod) och blodapelsin/grape tippar jag på att den tredje var. Men var proppmätt efter sen, kunde knappt gå. Men dom skrattade åt mig och det fick jag ta. Såg ju gravid ut (usch). Sen åkte vi hem och hämtade Melker och drog till Birgitta och drack glögg. Jocke åkte hem såklart.
Melker åkte i framsätet större delen av dagen, inte till stan men sen resten av dan. Han gillade att titta ut. Får la skaffa bälte till han sen om han vill åka i fram. Hade även på sig dödskalletröjan idag (han var söt i den) men vågade knappt ta på den. Men om hunden fryser så får man skita i vad man tycker om hundkläder och skita i vad folk säger och tror. Så tröjan åkte på, han skakade ju innan. man får tänka på hundens bästa.

Förresten, igår demolerade Melker min högra foppatoffla. Och vi satte upp granen, den blev jättefin!
God jul på er om jag inte skriver innan julafton!


  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se