Melker kom på inkallning!

Ja idag var Fisen ute med Johan och Amiro, en grönis som är superlydig, tävlar nog mycket om jag fattat det rätt. Så hade de släppt jyckarna, det går att släppa Melker om annan hund är med och den kommer på inkallning - han följer efter. Så kom det en joggare och Amiro kom inte när Johan ropade, men Melker kom när Fisen ropade! DET är fan storslaget. Herregud hon sa att Johan hade blivit chockad när Amiro inte kom, och hon hade blivit minst lika chockad när Melker kom. Haha, sen kom han faktiskt en gång till när hon ropa sa hon. Önskar att jag hade vart med, vi har tränat en del i långlina nu det senaste, men han går oftast och äter massa hundbajs. Annars söker han mycket kontakt själv (han vill ha godis), men ibland när man ropar på eländet så vill han inte alls komma. Men jag blev stolt när hon berättade det! Han valde ju henne före joggaren och Amiro.

Sen så hade de gått hem till Johan. Melker hade spytt det första han gjorde när han kom in. Sen efter att de druckit massa vatten så hade han visst pinkat inne. Jisses. Men men, hans Fisen sa att Johans mamma tyckte om han i alla fall.

Men skriver inte mer nu, ville bara berätta om detta storslagna! =) Ska jobba imorn och några dagar till, så jag får ta en timmes lunch istället för å åka hem å gå ut med Melke å ge han mat, Fisen slutar tidigt så det ska nog gå bra. Det blir billigare än att lämna han på dagis i alla fall.

Mamma hade kommit fram till Vietnam också, 30 grader och ösregn, men det lär ju vara bättre å vara där än här. Och förresten, Fisen pierca tungan igår, det blev skitsnyggt!

Kollat Hunddagis

Ja idag har jag, Melker och Fisen vart på öppet hus på ett hunddagis som precis öppnat.
Det började inte så bra. Jag körde förbi infarten och fick göra en usväng med Ladan, gick inget vidare, jobbigt utan servo med en back som är jobbig å lägga i. Sen kom det en bil lite innan jag var klar också. Men visst, vi kom fram och det var fullt med folk. Men de visa vart jag skulle parkera.

Sen så var det en del hundar med som han fick hälsa på. Vi gick och kollade i boxarna och jag vet vilka jag vill att Melker ska vara i  iaf. Sen så fick Melker träffa en engelsk bulldogg, Dolly. Det var Idas hund - vi red ju på LRK samtidigt, Jockes gamla klasskamrat. Dolly var rätt så bred - vcägde 28 kg!  De fick leka lite i lekhagen, han fick ju inte dampa loss eftersom hon var lite långsam, men han hade kul ändå.

Sen så fick vi lite fika och då fick Melker vara i en box, och vad han skällde. Vi skrev på ett kontrakt iaf och sen gick vi ut. Och då får Fisen syn på en amstaff som hon bara MÅSTE få hälsa på. Jag sa att det kanske är nåt fel på den eftersom den inte är med ute utan sitter i bilen men hon ville hälsa ändå. Så jag sa åt henne att gå in och fråga vem som körde polo och hon kom ut med ägaren. Så tar hon ut jycken, finfin amstaff. Men hon verkade inte direkt veta så mycket för hon sa att folk hade sagt att det var en pitbull "Men det kan han inte vara för han är för snäll för det" "Han är ju inte en såndär hund som man inte får ha" Jag sa bara att pitbull var snälla hundar. Hon sa nåt innan att det var staff/boxer, men aldrig tänkte jag. Man såg att det var en amstaff, utan tvekan.

Men så vill Melker häsa och visst, hon hade ju tagit ut hunden och det var väl meningen att de skulle hälsa, men DÅ jävlar vart det liv i luckan. Hunden flyger på Melker och morrar som attan, och Melker svarar. Tog ett tag (2 sek)innan jag fatta vad som hade hänt och fick bort han (gick ändå fort sa Fisen - den adra bara stod där å visste inte nåt vad hon skulle göra). Det hade inte slutat trevligt. Men de stod bara och morrade på varandra, Melkers framtassar på hans sele tror jag. Och så sa hon till sin hund : "Åh, bet han dig?" Ja herregud, hennes hund flög ju på MIN. Vad är felet på folk? Hon sa att han inte var hanhundaggressiv när jag frågade och att allt var Melkers fel. "Ja han stod där å var så stor" eller nåt hade hon sagt. Ja vem hade dern största hunden egentligen?Ja ursäkta, hon hade haft sin hund i 3 veckor och jag har haft min i 1 år drygt, då VET jag att min inte har haft några problem med hanar än så länge. (Andra har däremot haft problem med han) Hon sa att de kanske kunde bli vänner sen, men ALDRIG att jag låter Melker hälsa på den där igen. Jag blev ju fan helt chockad. Men men, han var fin iaf. Hoppas inte Melker fått men för livet, men det krävs nog en del för att rubba honom men när flera flugit på honom, ja herregud. Det var traumatiskt för mig och Fisen iaf.

Men hon sa att Melker var jättefin och bred. Hennes kompis hade Staffekennel i Vara (Bardots) gissar jag på. Och hon sa att han inte var så mycket mindre än de andra. Men egentligen- henne kan man ju inte lyssna på. Men kul att hon tyckte han var fin och att jag skulle ställa ut han. Och så sa jag att han kan inte stå still och då kom en gubbe som sa att vem kan inte? "Jag kan inte få han att stå still" Men det kan jag garantera att gubbjäveln inte fått heller, ja ursäkta, men vem tror han att han är?

Lägger in en bild på Melker iaf, det var längesen.
image6
Han sover i FIsens säng.

Jag ska jobba imorgon! Wiee, och morsan åker till Vietnam på torsdag. Måste komma ihåg mynten till Nguên.
Men nog om idag, ska åka och köpa pizza.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se