Bästa träningen på brukshundklubben

5:e gången på klubben var alltså den bästa. Han var arbetsvillig hela passet. Var helt fantastiskt kul!
Blir säkert ett skrytinlägg- men men, det händer nog inte så ofta ^^
* Gjorde en inkallning i lina (jag litade inte på han) Men det gick fantastiskt bra, startade snabbt och han gjorde en perfekt ingång [fick beröm av Börje senare]
* Bra kontakt under huller om bullerövningen [fick beröm av Kent och Kjell- Ove för kontakten]
* Hoppade över plank, han sprang åt sidan en gång och slog i benen en gång för han slarvade, han hade lite bråttom. Men sen hoppade vi även i ström, gick jättebra. Hoppade bara 3 & 4 bräder högt. Men han hoppade jättefint. =) Och vi fick dessutom upp kontakten direkt efter, så det var fot som gällde även när vi sprang vidare. [Fick faktiskt beröm av Stickan där] Blev väldigt sugen på agility när jag såg hur fint han hoppade.
* Vi sprang på en linje med hundarna, en vågrät- höll kontakten bra där med =)
* Han slappnade faktiskt av- så vi satt i gräset och myste (mös som vi säger här) med de andra "ekipagen"
* Håller på att få bättre ordning på "STÅ" från gående nu med störningar. Vi gjorde ett par fina sådana.

Ja, Melker var fantastiskt duktig. Fick ju beröm av alla kursledare =)
Kent sa till Stickan och mig "Han är enorm den där hunden. Han bara växer och växer i mina ögon. Han blir bättre för varje gång" (Han var nog lite skeptiskt till Melker i början- typ att han var för gammal för att lära och fel ras kanske till och med, men han gillar nog Melker)
Sen pratade dom lite om staffen och sa att det var nog en svår och jobbig ras, men hemskt trevliga och mysiga (Stickan hade mött en som blivit uppfostrad av en ung kille- dvs fått fria tyglar och inga regler alls, hunden bet efter allt och alla)

Sen frågade jag om jag fick anmäla mig till fortsättningskursen - dvs lydnad och det fick jag ju absolut. Kent sa nåt i stil med att "Den där hunden kan gå hur långt som helst!" Ja ni förstår, jag är helt lyrisk över detta! =)

Men något tråkigt, Melkers sår han hade på underkäken har blivit större. Han har kliat själv och det har nästan blivit knöligt. Massa päls borta också, knashund. Får kolla upp det om det inte blir bättre. Sprayade sårspray på. Sen så var han ute med Amiro och lekte igår och då fick han en pälsflådd/skinnflådd fläck på höger framben. Ser ut som Amiro blivit hungrig eller liknande och tagit en tugga. Jag sprayade sårspray där med. Min stackars hund, men han känner nog inget obehag- det är ju en staff. Men känns som han är defekt eller liknande. Hoppas såren läker fint och att pälsen växer tillbaka.

Men men, nu får jag väl inte skryta mer. Slänger in bilder på Melker och Amiro sen gammalt så får ni något roligt att titta på ;) Sofia har fotat alla bilder i dagens inlägg.

image25
Ja, Melker är nog rätt snabb ändå ;) Ser halvt tokig ut^^

image26
Ja, han far och flänger =) Är ju en tokig groenendael efter ^^

Avslutar med en härlig sommarbild:
image27
Härlig stafferumpa =D


Ha det så bra nu på Valborgsmässoafton!
// Maria

Kampen mot fästingarna har börjat

Japp, igår badade jag Melker i Prob schampo, ej fått tag i deon dock- men ska försöka fråga kanske zoo-fritid i stan om de kanske kan köpa in eller om jag åker till Göteborg.
I alla fall, man kan aldrig se Melker som ynklig förutom när han badar ^^ Jisses, han tycker så synd om sig själv. Men han luktar inte så mycket tjära som jag trodde- så får nog kolla om det funkar. Annars tog jag väl för lite schampo- tyckte jag öste på rätt mycket ändå. Eller kanske för kort verkningstid (jag vill väl inte sitta å vänta på att schampot ska verka när hunden inte gillar vatten) Vi får väl se, pälsen blir ju jättefin om inte annat. Han ska väl badas i det varannan eller var tredje vecka. Var lite rädd när han skakade sig, svansen piskade i kaklet hårt som attan, gjorde ont i hela mig.

Träningen på klubben i måndags gick kasst. Han nosade bara i backen- ville inte alls vara med. Fick göra 2 ingångar- men han kan ju principen så vi "fick" inte träna mer (vi gick iväg med hunden till en annan instruktör och fick privat träning). Fick iofs prova inkallning, men då vågade jag inte- litar inte på han. Men det enda som gick bra var väl inkallningen som vi gjorde i slutet- då gav jag mig fan på att något måste gå bra och det gick jättebra. Men det var ju inkallningen och ingången som gått bra- och det kan han ju i princip sen innan.
Sen så kollade jag lite med en kursledare om hur jag skulle få han å va tyst- han vet väl vad tyst är men lyssnar väl sådär, eller inte alls. Jag skulle träna in skall och sen säga tyst. Melkers intränade skall var ju bara ett skall, jag trodde inte det skulle vara fler- men Börje sa " Det där var inget skall, det var ett voff." Då tänkte jag att jag ska allt visa han att jag kan få han till att skälla mer. =)
Aja, jag gick iväg på långpromenad igår och skulle hälsa på min faster men hon var ju inte hemma, andra gången som hon inte är hemma. Precis innan vi kom hem satte jag Melker och sa skall, det kom ett som han var tränad till. Jag kollade lite snett på han som jag brukar när jag förväntar mig nåt mer- och då kom ett till. Sen satte jag om han och han skällde på som attan, vi körde 10 skall och sen fick han godis. Men det var skönt- han fattade direkt- han är rätt så smart ändå ;) Får väl träna lite mer imorgon ute på skall så att det kommer flera och så att han kan det till 100% (i alla fall 75% imorgon). Sen får jag öva på tyst =) En annan stackare på klubben kan inte få sin rottis att skälla alls, han sa att det skulle ta 3 månader att lära henne- tror han kommer tycka det är rätt så kul att Melker fixade det på en dag =P Nästa gång är det upplet- woho! Det är ju skitkul och Melker var duktig sist =) Ska försöka höra med Börje om det inte kommer hållas en kurs med bara nosarbete. Det hade vart jättekul. Men det finns säkert ingen, men försöka går ju, man kan ju visa att intresset finns.
För övrigt är inte Melkers Mh publicerat på hunddata, börjar undra om de tappat bort det eller inte skickat in det. Får väl höra av mig till Skk när det gått 3 månader.

Lite om människolivet:
Idag körde jag Jocke till busstation- han åker tillbaka till lumpen idag. Men det var kul att hälsa på han, han var lite trött. Han vurpade ju på mc:n i söndags och fick ligga hemma ett tag. Han hade blåmärke på vänster höft och den var rätt svullen, samt att vänster tå hade blodansamling. Usch vad jag var orolig. Vill INTE vara med om det igen.

Men men, får återkomma.

// Maria

Årets första fästing

Ja, idag plockade jag årets första fästing. Usch. På Melker då givetvis för de som inte fattade ;)
Jag mosade den först och fick bara bort ett ben eller 2. Sen så fick jag ta fram pincetten och leta, svårt med kort päls som inte ville vara med ^^ Men hittade typ huvudet och fick dra väldigt hårt- fick upp 5 ben, men Melker satt så snällt. Han får väl säkert en pälslös fläck eller vita hår...
Letar fäsingpreparat. Tänkte bada han i Prob schampo imorgon eller nåt- men måste ju få tag i deon som komplement. Har hittat ett annat giftfritt preparat som verkar intressant- borde testa på Doris först om det är något att ha, hon får alltid mängder. Men annars åker väl örthalsbandet på, tråkigt att alltid ha det på han.

På brukshundklubben går det upp och ner. Nu i måndags började det kasst- fick inte släpppa kopplet för han ville inte vara med och fick inte ha han lös på inkallning. Sen när vi delade upp oss och gick mer runt i ring så var kontakten kanon! Han gruppinstruktören kom fram och sa: "Märker du vilken kontakt din hund har med dig?" Och då berättade jag att det gick upp och ner. Och så sa han " Nästa gång släpper vi han lös!" Haha, får väl se- får nog ta med köttbullar då. Men sen gick vi allihopa runt i ett långt spår- vi mötte varandra och hundarna gick närmast varandra och det funkade också kanon =) (Iofs en arg labrador slängde sig efter Melker- han fick inte vara med mer sen, såg att han satt vid sidan om) Slalom mellan alla funkade också jättebra så jag är väldigt nöjd med han =D Han skällde inte så mycket nu heller om man ska jämföra. Ja, det är verkligen som en berg och dalbana.

// Maria
P.s. Tycker det är hemsk att hon stackars Engla är borta- hoppas de hittar henne levande!

Tattoo Expo 2008 & kursstart på brukshundklubben

Tänkte försöka skriva lite kort om tattoo expo.
Jag, Magnus å Patrick var på tattoo expo i lördags (29 Mars) Helt fantastiskt kul- trodde inte att de ville hänga med men det gjorde dom. Jag köpte ett piercingsmycke åt Fisen som hon hade beställt och ett till mig själv. Köpte även 2 tröjor. Sen så fick jag skaka hand med Lizardman! Lenaste handen jag tagit i =P Slänger upp en bild så ni får se ;) Dessutom så frågade jag Niki lite kort om hur man skulle få chansen att disskutera motiv med han och jag skulle bara komma in och ta med bilder. Har tänkt att tatuera in Melkers huvud på underarmen. (inte riktigt säker över placeringen- men måste knäppa några riktigt bra kort först.) Men det var fantastiskt kul i alla fall! Råkade dessutom kolla tågtider på söndag istället så vi fick ju vänta en timme extra- jag skyller på sj:s "nya" design. Då gick vi till puben i Nordstan och tog en drink- och det var trevligt därinne =)

image23
Bildbevis på att jag "träffat" honom! Seriöst- jag tycker att han ser söt ut...
Dessutom gillar jag hans tröja.Aja, eftersom jag ska blogga om hundlivet så kanske det räcker om mässan. Melkers uppfödares dotter kollade lite bilder på Melker i min blogg och kommenterade- det värmde i hjärtat =)
Började på brukshundklubben igår igen. Instruktörerna verkar jättebra, trevliga och roliga. När vi gick och skulle visa kontakten så sa instruktören i våran grupp att vi hade jättefin kontakt och att det inte skulle bli några problem. Nåja- jobbigare blev den sen när Melker lessnade på "militärövningen" Då ville han inte alls. Men blev lite stött av han som hade vår grupp för på han lät det som att jag inte kan komma någonvart med Melker för han är för gammal för att lära något. Men - jag VET ju att han har fel. Melker skällde inte så mycket som han brukade och var faktiskt rätt så lugn ändå. Måste vart vår bästa dag på klubben- men jag var helt slut sen. Mitt godis tog slut och då fick jag en köttbulle av en snäll tjej och då låg han med en massa hundar omkring sig och slickade på köttbullen =)

Får uppdatera med fina bilder på Melker och Amiro och bilder på Melker som Vicky tog idag. Får bli ett "albums inlägg" ;) Anledningen till att jag inte lagt in bilder på Melker och Amiro är att Fisen har de på sin dator- därför har jag inte uppdaterat- så Johan- lugna ner dig ^^


Men slänger in en bild på sötnosen som Vicky tog idag.

image24
Ser nästan ut som han har gjort något förbjudet ^^

Får väl återkomma en annan dag.

// Maria


  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se