Mh på Götene Brukshundklubb

Ja idag var det uppstigning kl.6. Birgitta kom och hämtade mig kl 6.30- vår bil funkar inte så hon fick skjutsa mig (batteriet trasslar igen). Sen när vi kom fram så bajsade Melker 3 ggr! Han hade inte bajsat igår kväll så det var inte så konstigt. Sen så gick jag och en annan tjej in och anmälde att vi kommit och sen kom ytterligare 2 till. Beskrivaren verkade trevlig och testledaren väldigt saklig. Birgitta fick gå runt ute med Melker när vi hade samling. Sen fick vi gå ut och scanna chippen och sen bar det iväg. De 2 som inte skulle gå efter mig hängde med och Birgitta då. Så det var som tur var ingen stor publik =)
Var bara 3 figuranter- trodde det skulle vara flera =) Jag fick inte med mig några papper hem- jag var ju första startande och när man startar 7.45 och var klar ca 8.45 så vill man inte vänta till kl 11. (Birgitta ville inte vänta) Jag hade nog väntat om jag var själv- men papper skulle skickas hem till mig. Jag får tänka den som väntar på något gott...
Melker ville kissa ÖVERALLT- lite jobbigt var det. =) Kan väl beskriva lite kort hur Melker klarade momenten:

1. Testledaren var bra och Melker följde glatt med henne. Men visitationen hade han nästan inte tid för- sprang nästan fram och hämtade leksaker då ^^ (De hade dummys i en låda väl synlig) Men det var ju inga problem.
2. Sen lekte de och han hade kul. Kampade för fullt. Ville knappt komma tillbaka till mig. For runt lite med dummyn =)
3. Förfölja tygtrasan var också kul- han sprang efter i full fart båda gånger och sprang tillbaka och förbi mig med trasan i munnen.
4. Det här med att vara passiv gick väl som jag visste- åt fanders. Men han började bra, knallade runt och smågnällde bara. Trasslade in sig lite och sen började han gnälla och skälla.
5. Leka med figuranten var ju jättekul- Melker sprang fram och de kampade och Melker tog dummyn och sprang mot mig och sen ropade figgen "Kom så får du leka!" Och då sprang han tillbaka. Helkul. =)
6. Ja först kom "dockan" upp. Jag fick ju inte vända mig om och kolla på han- men han skällde ju och beskrivaren sa nog att han morrade lite. Men det var inga problem att gå förbi den sen. Han försökte hoppa på den också.
7. Den rasslande kedjan- jag blev ju livrädd- men den klarade Melker bättre än "dockan" tyckte jag. Han stod väldigt nära och spanade. Inga problem att gå förbi sen heller.
8. Spökena. Ja, om jag får gissa så kontrollerade han de bra, men sen när de kom närmare så stack han iväg bakom mig så jag fick släppa han. Han ställde sig bakom beskrivaren och sen faster. Aldrig sett han ha så bred ragg innan ^^ Men han gick ju fram och hälsade på spökena sen och tyckte de var kul när jag stod där.
9. Lek igen. Gick väl bra- tyckte inte han hade lika stor kamplust som han brukar ha kanske- men han hade väl kul.
10. Skotten. Tror han får en 2:a. (Tyckte jag såg det i papprena- tjuvkika) Beskrivaren sa att han var ovan vid skott. När vi kampade så stannade han ju å kollade men inget mer. Var nog lite mitt fel för jag stod där som ett fån å väntade på bättre tider eller liknande. Men i alla fall- jag skulle ju kampat vidare- men det blir väl en 2:a- känns som mitt fel- men det är ju ändå godkänt och jag vet ju att han är skottfast. Beskrivaren sa att han var bättre på de passiva. Aja, jag får väl vara nöjd med Melker =)

Beskrivaren sa att det var en väldigt tillgänglig kontaktsökande hund. Men att han inte var så bra på att vara passiv. Och så sa han att beteendet mot spökena var sunt- han sa ju att Melker hade ju skällt på dom för att dom skulle stanna men det gjorde dom inte och då "stack" han ju iväg och visade hotbeteenden. (Han sa så för att han frågade om jag kände igen min hund- då sa jag att jag trodde han skulle gå fram till spökena och inte backa iväg) Och sen sa han att jag har nog roligt i vardagen med den lille killen. =D Ja, charmig är han ju. Och när beskrivaren gick igenom efter med mig så tyckte figgarna att han inte skulle vart tuffare mot spökena- han var ju inte så gammal. När beskrivaren gick igenom allt så skällde ju Melker såklart. Så han fick leka lite med testledaren, sen med faster, sen med en annan kille som hade med sig kamera och sen med en annan kille som hade schäfer och sen med faster igen. Ja- de fick hålla han sysselsatt. Och sen när alla klappade i händerna så hoppade Melker på en figge =)

Men det var kul. Jättebra och trevliga figgar. Trevlig och bra beskrivare. Och väldigt duktig och trevlig testledare. Det var en toppendag helt enkelt =) Hoppas jag får pappret som han kryssade i också. Vi får väl se. Undrar när det registreras på internet. Aja, jag får hålla mig. Slänger in en bild från momentet med spökena. Birgitta tog ju inga roliga bilder- bara 4 st och jag är kass på de och jag står ensam bakifrån. Aja, kul att ha lite skog på bild i alla fall.

image22
Spana in raggen. Men han viftade på svansen också =)

Så, nu får det räcka- blev nog alltför långt. Får återkomma när jag får resultatet. =) Det var jättekul i alla fall.

// Maria

The return of the septum

Icke hundrelaterat:
Japp, idag var jag i Göteborg och satte tillbaka min septum. ÄNTLIGEN! Fick ju faktiskt tid kl.11 innan han öppnade bara för att vi skulle komma. Rökar Lotta gjorde en ny septum- hon har lite mindre ring men hon passar superbra i den! Jag körde på en blackline bcr ring-14 mm. Var ett himla krångel innan- bytte ring- han satte först i 12- den var för pluttig. Sen så satte han i en för liten kula, bytte till medium och sen originalet. Det var en pina att töja upp den- och det tog 20 minuter innan han fick loss staven som satt i^^ Började till på köpet blöda näsblod. Får kanske ta en bild och slänga in sen- fisen tog en rätt så ful bild, och eftersom jag sitter på hennes dator nu så får jag väl slänga in dom på min sen. Betalade 140:- för en ny 1.2mm gängad kula med blå sten och bcr ringen.

Melkerrelaterat:
Såg att Melkers uppfödare Lotta hade kommenterat min blogg. Det värmde i hjärtat att läsa det inlägget =) Vi vägde han på min namnsdag. Han vägde mellan 17-18 kg. (Dumt att inte ha digital våg) Men lite drygt 17 kan man säga. Håller på att utveckla lite mer muskler =).
Jag och Vicky var ute i långlina igår och det var jättekul- han ville ju springa till grannens tax, men jag stoppade honom. Han lyssnar bättre i långlina än koppel- känns som att han verkligen anstränger sig när han får komma "fri".
Jaja, mh om en vecka. Lite nervös-men det ska bli kul. Hoppas inte att det blir regn bara- Melker gillar ju INTE regn någonstans. Fisen och vicky ska nog med och då kan de kanske knäppa några bilder. Ska bli hemskt spännande. Får väl försöka mig på att lägga ut resultatet här också- annars får jag väl skriva vad han fick (jag tror inte jag lyckas)

Men men, ska kika runt lite om regler på mh- tror det var en viss längd på kopplet och liknande man skulle ha. Och vanligt halsband- men det blir ju inga problem. Nu springer Melker runt häruppe för att Fisen jagade honom. Han gömde sig under skrivbordet här vid mina ben- tror han ville vara med matte =)


// Maria

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se