Om Melker

Ja, tänkte skriva lite info om Melker här för de som är intresserade:

* Namn: Melker
* Född: 2006-08-10
* Ras: Staffordshire bullterrier
* Färg: Svartbrindle med vita tecken
* Mankhöjd: Ca 38 cm
* Vikt: Runt 16 kg, inte vägt han i dagsläget och vågen är skogstokig

* Titel: RLD N
* Mh: Genomförd mentalbeskrivning med 2:a på skottet.
* HD: Grad D
* ED: Lindrig utbredning (1)
* Utställning: Very good är bästa resultatet i öppenklass

 

Avslutade kurser: Kontaktkurs HT 2007, Grundlydnadskurs VT 2008, Lydnad med tävlingsinriktning HT 2008 + VT 2009 + HT 2009 + VT 2010, Mixkurs HT 2010, Rallylydnad VT 2011, Rallylydnad Fortsättning HT 2011


Just nu: Tränar moment i rallylydnad fortsättningsklass

Framtiden: Räknar inte direkt med att tävla något mer, men man vet aldrig. Drömma kan man göra ;)

Övrigt:
* Melkers bästa vän: Groenendaelen Amiro
* Melker hatar: Regn
* Melker älskar: Mat (och allt annat han anser vara ätbart- ex tuggummi, hästskit & hundbajs, första gången han luktade hubba bubba undrade jag varför han luktade så gott, haha)

Melker kan även diverse tricks, tex:
Spela död, rulla runt, vinka, high five, give me ten, puss, var sitter svansen? (halvdant) hoppa runt på bakbenen (eller dansa som mina syskon säger), sitta vackert, buga, gå slalom, gå åtta, gå baklänges runt mig

För övrigt är han en hemskt glad och trevlig hund, ganska så dampig. Helt sämst på att vara passiv^^


Valp Melker hos uppfödaren: Ja, det är gnällspiken i vattenskålen =P


Här får ni finaste bilden på han som Sofia fotade en sommar i trädgården:
image34

Jaja, nu har jag skrivit en liten infosida om Melker i alla fall, tyckte att han behövde det ;)
Får väl försöka uppdatera den kontinuerligt när det händer något nytt =)

// Maria

 

Senast uppdaterad: 2013-05-30

 


Första mötet med Sigge

Ja, tänkte försöka skriva lite kort om första mötet med Sigge, Ann-Lis hund. En Jack russel valp på ca 5 månader? Aja, jag traskade iväg te Annlis och tänkte lämna fästinghalsbandet till henne som var för litet för Melker. Köpte ett från Héry- men det stod ju att det var till små hundar såg jag när jag kom hem. Men bra låsmekanism och svart var det, luktade inte lika starkt som Dogmans.
När vi kom fram så skällde Sigge en massa och ville hälsa. Jag var rädd att Melker skulle fara över den lille som en bulldozer och att jag skulle få gå hem nästan direkt. Men icke. När vi kom ut så högg Sigge i luften efter Melker. Eller ja, han var väl ute efter nosen men Melker var snabb och parerade. Men då backade Melker och gav han tid. Men han var väl osäker, för han högg hela tiden och gnällde och hade svansen mellan benen ibland. Visst låter det helkul? =P Sen kom Annlis dotter Lotta och hon blev nästan förstörd när hon såg Sigges beteende. Han var som en baggig liten gammal gubbe och inte som en glad valp.
Men vad stolt jag blev över MIN hund, som bara backade undan- gick iväg och kissade. Han kanske gnällde 5 ggr när vi var där och det var inte långa stunder han gnällde, bara i ren frustration efter så lång tid och ingen lek. Bara ett gnäll ibland. Han satt tom och väntade på att Sigge skulle komma fram. Han gick och drack en massa vatten, hemskt fint väder idag så han var törstig vill jag lova, han tycker nog att det är för varmt. Men han var jättesnäll min Melker =)
Lite synd om stackars Sigge tycker jag ändå- han visste väl inte vad han skulle göra. Han nosade på Melker, men Melker fick inte nosa på han. Melker fick inte följa med han, men han skulle följa efter Melker. =)
Men sen ledsnade väl båda två, Sigge brev arg och började bita mer mot ansiktet och då morrade Melker tillbaka men Sigge gav sig inte så han fick gå in^^ Men ingen fara med Melker, han försökte säga ifrån och det tycker jag är bra, han kan inte ta vad skit som helst. Han reste inte ragg eller så heller så det var inget allvarligt.

Men lägger in lite bilder så ni får se, tog inga bra. Måste bara notera: Annlis trodde inte att Melker var så mycket större än Sigge, som väger 3 kg, ja ni får avgöra själva ;)

image31
Här ser ni hur Melker parerar^^

image32
" Den där Sigge var inte alltför social, bäst att hålla avståndet."

image33
" Nej, Rökar Lotta var en roligare kompis"

Men men, nu ska jag ta ett par bloss i trädgården i det underbara vädret. Får väl träffa Sigge sen när han har mognat. Får återkomma.

Ha det bra//
Maria

Mh resultat äntligen ute på hunddata!

ÄNTLIGEN! Melkers mh resultat ligger ute på hunddata! De måste lagt ut det i veckan- har kollat ofta. Kollade nu av ren slump, började bli orolig. Men trodde inte att det skulle vara ute. Ja, nu blev jag glad i alla fall =) Känns som att jag gjort något vettigt och fått det på "papper". Det kan ni gå in och beskåda om ni vill ;)

Ska boka tid för röntgen snart också. Undrar om han har ont i höger höft- han kan springa så konstigt med det benet ibland. Har kollat på/under tassen men inte hittat något. Men får väl kolla igen. Har börjat smörja såret under "hakan" med Helosan nu i alla fall. Ja han kliade sig inte på 2 dagar i alla fall. Vill inte tvinga på han en tratt, tror han skulle bli hemskt orolig och inte alls kunna slappna av med den. Han skulle ju bara haft den när han var själv isåfall. Men vi får se hur det blir. Nu känns det som att Melker har det sämst i världen när jag ser det svart på vitt. Nästan i alla fall.

Gick sådär på brukshundklubben i måndags. Börje sa "Jag blir mer och mer imponerad på dig för varje gång" Och Kent undrade vad det var för ras, han hade pratat om Melker med några i helgen. Han sa säkert att det var en rolig hund jag har, och duktig ;) Men efter fikat ville Melker INTE vara med. Då ville jag inte heller. Det är inte så kul att försöka få kontakt med en hund som skiter fullständigt i dig. Han gick mest med nosen i backen- om jag så hade rullat runt i gräset tror jag knappt han hade brytt sig, så jag lessnade. Knotten kom också, hemskt. Dessutom fick han fästing nr 3 som jag plockade illa kvickt när vi kom hem. Nästa gång på klubben är sista gången, känns lite tråkigt.
Nu försöker jag öva in läggande under gång, men han fattar inte riktigt. Men jag har fått in ställande under gång bra så jag får leva på det ett tag innan jag tar nya krafter för läggandet. Dessutom gillar inte Melker sin bullterrier sele som jag kallar den. Han började skälla idag när jag tog fram den och så sprang han iväg och stod och skällde på den. Jag tog fram ett halsband och då kom han fram och viftade på svansen och sen bulle selen igen, samma visa med skällandet. Undrar om något obehagligt har hänt eller om han inte gillar den för jag kan få med hela hunden om jag inte vill stå och vänta, han drar inte lika mycket med selen heller. Han tycker nog att jag har alltför mycket kontroll eller liknande. Jag tog på den i alla fall. OBS! Tränar inte med sele på klubben, så halsband går lika bra. Använder sele för att han är "Skalle Per" på halsen. Men det har börjat växa ut lite mer päls på halsen. 

På lördag åker jag till T2 på öppet hus eller liknande. Får kolla hur Jocke har det. Kunde tagit med Melker, men nu ska vi åka buss och vill inte utsätta han för det. Vet ej om jag hade tagit med han i bilen heller, inte hans favorit syssla direkt- han gillar inte bilåkning. Åker med Magnus, värsta resepolaren snart =P

Men lägger in 2 bilder som Fisen tog när vi tog ner plommonträdet i trädgården:

image29
Jättefin bild tycker jag =)

image30
Melker hjälpte givetvis till att gräva upp trädet =) Han tyckte att det var jättekul.
"Vaddå, jag är väl en terrier?"

Nej, nu ska han få kvällsmat och sen tar vi väl en kortare runda.

Ha det så bra!

// Maria


Nytt halsband till Melker

Ja idag var jag i Göteborg och tanken var att jag skulle köpa lite grejer till Melker. Men fick bara tag i tandstensskrapa och ett halsband- brett till staffords hör och häpna, en kopia av the stafford knot var det typ. Men det ska ni få se bild på. Minsta halsbandet jag köpt till han, har på näst yttersta hålet- han har nog blivit grövre eller också var det små storlekar. Ska smörja in det sen- tror tyvärr inte att kvalitén är så bra. Tog även och skrapade lite tandsten med skrapan- den är nog bra, men hade nog behövt en spetsig också. Men fick inte tag i Prob hunddeo. Får väl åka tillbaka någon dag snart innan fritidskortet går ut.

Men jag träffade Rikard i alla fall- den årliga träffen som inte alltid är så årlig^^ Han fick ju visa vart alla ställen låg- och det var ett elände att hitta hundbutiken- vet ej ens om jag kom till rätt, men ändå, fick ju tag i skrapan i alla fall. Käkade en massa skit- först en cheeseburgare på burger king, blev frukost. Sen glass på Mc donald's. Sen Glass på 7-eleven, yoghurtglassen- men den jag åt sist på pressbyrån var dubbelt så stor, blev nog lurad. Sen så en cheeseburgare & en big king, sen var det bra.
Men det var jättekul att se Rikard i alla fall, bra längd på den människan och hemskt snäll. Nästan så att man saknar han nu när man träffat han- finns inte så många som han, han är ju ändå en väldigt bra vän tycker jag. Den enda som inte klagar på mig som person. En av de bästa är han ju vid närmare eftertanke.

Men helt fantastiskt varmt i Göteborg var det. Man blev ju iofs svettig, men men. Mysig stad tycker jag. Kul att se annat än Nordstan och kul att gå runt där man inte gått lika ofta.

Men men, här kommer bild på Melker i halsbandet:
image28
Inte så bra bild, men meningen är att ni ska se halsbandet. Himla snyggt ihop =)

Aja, ska väl sluta skriva nu. Ha det bra i värmen!

// Maria

Vaccination mot TBE- Dos 1

Igår vaccinerade jag mig mot TBE- var lite kul faktiskt. Tyckte det var helfestligt med en vaccinbuss som man kunde åka till under nästan hela dagen. Smidigt för man slipper ringa å krångla med vårdcentralen å passa tider. Dessutom tror jag att det är billigare- kostade bara 275:-. Men stel i armen är jag fortfarande. Det kändes som att hon högg mig med en syl- nej jag överdriver inte, men det gick ju fort.

Hundrelaterat:
Aja, på klubben i måndags tränade vi bara en halvtimme- resten av tiden teori om hundens hälsa å sjukdomar. Jag lärde mig INGET förutom att fästingar reagerar på ljus, värme och vibrationer. Men vi körde lite huller om buller å det gick väl bra. Sen så körde vi strömhopp- gående. Vi fick gå först! Usch, första planket fick jag INGEN kontakt alls, vet inte vad som luktade så gott där, andra planket gick jättebra. Han tog upp kontakten direkt efter hoppen så bra att jag nästan snubblade över han =) Men han sprang inte åt sidan eller liknande heller.
Sen så fick Melker ligga i bilen i 1,5 timmae lite drygt. Hade tagit med stora buren och vevat ner alla rutor lite och lämnat bagageluckan öppen på stor glänt. Resten av bilen var låst- himla smidigt. Men satte även lås på buren till Melker, man vet aldrig. Han låg och väntade när jag kom tillbaka. Låg- hemskt stolt. Bra passivitets träning.

Sen igår så fick Melker en liten del av trädgården att springa runt i- satte upp temporärt staket. Han tycker om att vara ute på sommaren. Låg ute idag med Fisen i 2 timmar =) Han gjorde väl ljud i början men sen var han tyst. Helt fantastiskt.

Skrapade lite tandsten på han idag också. Med en sax. Ja nu tror ni att jag är knäpp. Men hon på kursen sa att man kunde skrapa med ex en 50 öring eller liknande. Och det kändes inte så bra - hur mycket skulle man få bort då? Så jag tog min lilla gula fiskars sax och skrapade- och det funkade! Ja, saxen var ihop- ingen fara, jag hade läget under kontroll. Hoppas han luktar bättre i käften sen.

Men ska åka till Göteborg på lördag å köpa en riktig tandstensskrapa och prob deo till han tänkte jag och lite andra grejer. Ska bli kul att äta på burger king. Rikard får bli min guide- om han behagar att dyka upp. För övrigt så köpte jag ett täcke till Melker i lördags på torget. De hade ett stånd med hundgrejer! Halleluja. Jag hade cyklat till torget och fick cykla hem fort som attan för att sen gå tillbaka till torget med jycken och prova täcket. (Jag blev genomsvett, fick ta av mig tröjan på hemvägen å packa i påsten.) Men i alla fall,  det blev ett sånt jag velat ha länge: ett Hansbo militärfärgat täcke! 280:- betalade jag, kostade 305 från början men det var utgående sortiment- ingen större rabatt men ändå. De var från Vändersborg i alla fall- hemskt trevliga båda två- en tjej och en kille. Skulle komma första lördagen varje månad. Åker säkert dit igen och kollar.

Men men, ska inte skriva mer- måste försöka ge mig av från datorn snart.

Ha det så bra//
Maria


  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se