Staffeträff i Skara

Ja idag var jag och Melker på staffeträff i Skara. Vi  var i skogen Petersburg? Det hette Petersburg, tror det var namnet på skogen.  Jaja, uppslutningen var stor, hela 3 staffar =D Ja, inte så tokigt när alla 3 kom från Skara, Götene och Lidköping, så det var inte dåligt. Vi ställde ju om klockan idag också, hade missat det om inte morsan sagt till mig i morse.^^

Jag skulle hämta upp Lovisa & Inja på postens parkering, men Lovisa lurade iväg mig bort efter Coop Forum, men jag hittade till posten sen och Inja var jäklar i havet en glad staff, hon knockade mig när hon skulle pussa mig, supersöt. =)
Melker fick ju träffa Inja & Mexi, och givetvis deras ägare Lovisa & Catarina. Hur trevliga som helst. Kändes som att jag känt de länge eller vad man ska säga. Jag hade aldrig träffat de innan. Men de var öppna glada människor så det var verkligen en jättetrevlig träff, jättelätta och roliga att prata med. Vi gick väl 4,5 km och det kändes ju som att tiden bara försvann när jag såg att vi var framme. Lovisa är jätteduktig på att fota, hon tog ett par bilder, men Melker aka. damphunden ville ju inte vara still. Mexi poserade så fint på en sten men Melker var ju som en grinig dampunge som inte ville sitta eller stå still, men ett par bilder fick hon. Jag ska slänga in dom här nere.
Inja hade väl PMS eller vad man ska säga, så henne fick inte Melker nosa på knappt^^ Han fick nosa lite på Mexi och sen drog han vidare i kopplet... Men det var en jättefin skog också! Trevliga stigar som gick upp och ner och massa olika valmöjligheter på hur långt man ville gå. Och människorna i Skara är verkligen trevliga, vi hälsade på en massa folk, eller ja, dom hälsade på oss. Händer inte ofta i Lidköping.
Men men, hoppas på fler träffar framöver, och att "Skalman" på forumet hänger med. Han var på IKEA idag. Men kul med 3 staffar på promenad, snygga hundar verkligen ;)

Här är bilderna som Lovisa tog:

Får väl börja med 3 bilder på Melker eftersom det är hans blogg ;) Ja, han sitter bara still för att Catarina klappar honom, så tro inget annat, och det var när promenaden var slut^^


     


Sen har vi Catarinas söta hund Mexi:
     

Och som avslutning, Inja, Lovisas snygging:


Melker borde lära sig av töserna att chilla lite ;)

För övrigt så tog de bort Fisens blindtarm i fredags på KSS, åkte och hälsade på henne och sen på lördag fick jag komma och hämta henne, och jag som ville vila i helgen, men fick köra en jäkla massa Lada istället^^ Hon rör sig långsammare än de gamla på hemmet =)

Men men, får väl återkomma!

// Maria

Kursavslutning på BK & Melker sparkad

I måndags hade vi avslutning på brukshundklubben. Vi hade en lite tävling på skoj, fick välja 3 lydnadsmoment. Givetvis hade vi inte tränat innan 2 timmar som vi brukar göra när vi är där (han är alltid bäst på slutet för då har man kört), menar nu var det ju bara komma dit och värma upp lite lätt och sen köra. Men kursen är alltså lydnad med tävlingsinriktning och man kan ju inte räkna med att alla har 100 koll på hunden. Har ju inte jag på Melker, men på plan var han ju lös för det skulle han va, och han är ju inte aggressiv heller och om han sprungit fram till nån hund som morrat så har han alltid vänt tillbaka, han muckar inte eller liknande. Gillar ju alla hundar.
Melker hade massa spring i benen och hade race på plan. Visst kom vi sist. Men i alla fall. När han gjorde ett ärevarv så stack han ju givetvis till hundarna som kollade på. Då står där en kvinna med 2 aggressiva border terriers. Men Melker sprang ju rätt på i sann staffeanda. Bara det att hon försökte först schasa iväg han. Men sen, då SPARKAR hon på han! Flera gånger! Och sen kommer en annan kvinna och sparkar till han med. Domaren ropar något i stil med nej. Men hon kvinnan säger att jag vill inte att det ska hända nåt ta bort han. Den andra kvinnan lade sig nog inte i mer då. Och hon med 2 borerterriers sparkar så att det DUNKAR. Sen fick ju domaren tag i han.
Kan inte fatta detta utan går sen av plan när jag är klar.
Alla på klubben tror nu att han är aggressiv och att jag är rabiat.
Sen kommer kvinnan fram till mig, och då var jag mäkta FÖRBANNAD. Så jag undrar varför hon står med 2 hundar som är aggressiva när hon vet att lösa hundar går på plan som inte tävlat. Hon säger nåt i stil med att alla borde ha koll på sina hundar. Jag säger att det har dom inte, är ju ingen elit lydnad direkt. Så hon blir arg för jag får det att låta som att det är hennes fel att hon stod där. Men vad fan gör man med 2 aggressiva hundar om man inte kan hålla ordning om en hund kommer fram? Speciellt inte när hon barahaft den ena i ett par veckor så hon inte vet hur han ska reagera?
Jag hade då inte stått vid plan då,och jag hade inte heller sparkat på hunden. Men kunde inte säga för mycket, för då blir man partisk, och många hunägar ser ju inte när deras hundar gör fel och jag ville ine framstå som sådan, även fast jag sa t
Dessutom var Melker inte aggressiv, det var det första jag sa. Men hon undrade varför han morrade. Då kom en kille som var på min sida som sa att han morrade när dina fötter kom flygande mot han. Men hon hade fått lära sig så.
Men vad fan, har hon aldrig sett en glad hund innan? Alla som "Kan" hund såg ju att han inte var farlig, bara hon som var rabiat. Tror inte jag hade blivit arg om hon sparkat på han om han var ute efter att bråka- då hade hon ju sparat mig skador och liknande. Men han hade ju bara kul.
Men hon bad om ursäkt och hej och hå. Det kändes väl bra, Men nu tror väl alla att jag är tokig. Gick jag på henne för hårt? Känner mig rätt dum, fast så jäkla ledsen.
Men ingen annan reagerade ju, nu när jag berättade för syrran och morsan så tyckte de att jag skulle anmäla henne för hundmisshandel. Men jag tyckte det var att ta i? Men hade det vart en pudel så hade ingen sparkat på den, kan jag lova.
Och nu när vi kommit hem så har han spytt, kan spy sällan nu efter bilresor, men brukar äta. Men nu har han inte ens ätit upp. Kanske för att han blev sparkad? Mår han illa imorn så kommer jag i alla fall kontakta henne och anmäla eller nåt i liknande stil, eller är det knas? Hon får inte komma undan med detta i alla fall....
Jag satt bara i bilen på hemvägen och lipade. Tårarna bara kom, min lilla gris som folk vill så illa. Kan inte fatta?
Mår så jävla piss över hela händelsen, känns som värsta dagen i mitt hundägande.
Förlåt att det blev jättelångt.

Endast 2 gånger kvar på klubben

Ja,har verkligen vart lam när det gäller att blogga.
Men tänkte väl berätta lite om idag. Var ju på klubben, förra gången var vi lediga för det fanns inga instruktörer.
Platsläggningen gick ju åt skogen som vanligt, men sen när vi körde "militärövningar" så gick det väl rätt så bra. Fick träna lite på att vara passiv, gick ju bra i 20 sekunder i alla fall. Sen så körde vi lite läggande under gång- går INTE så bra. Men vi kom i alla fall fram til att han var rätt så slarvig med kontakten vid fotgåendet- så det ska jag väl försöka träna massor på. Jag menar, jag har ju vart nöjd när han kollar på mig ofta och går fint, men lite mer kontaktträning och en MASSA passivitetsträning är det som gäller. För övrigt så knockade han mig när han skulle ligga under militärövningen, hoppade upp i ansiktet, fick ju kolla så att piercingen i näsvingen satt kvar, tack och lov det gjorde den, annars hade jag inte vart nådig..

Sen fick vi reda på att sista gången så är det en liten tävling, den böjar med platsläggandet och tandvisning. Jag kommer givetvis få 0 på platsen, kan ju inte ens koppla loss han. Tandvisningen behöver väl tränas på- jag menar kunna kontrollera tänderna lätt- det är väl inte så lätt när en tokglad staff hoppar och ska pussas/leka... Men inga problem med tillgängligheten annars där. Sen får vi välja 3 egna moment att köra.
Hade tänkt köra apporteringen (klockren), ställandet (går bra), och sen drog jag till med inkallning- kan funka. Men jag fick testa hoppet, hela momentet riktigt och det var första gången jag kopplade loss och kommenderade och det funka! Så då tyckte instruktören att jag skulle givetvis ta hoppet. Javisst, vi har gjort det korrekt en gång, men visst! Körde inkallning 2 ggr, var 5 i gruppen och 2-3 meters avstånd mellan varje hund, och Melker satt kvar och kom perfekt till mig! Han är som en jordfräs sa en tjej med pudel ;) Så han hade bra fart och gjorde snygga ingångar. Men stolt som fan att han satt kvar och att han hade fart och bra ingång.
Så inkallningen blev ju ett givet moment. Sen hoppade jag 3 ggr och då kom vi överens om att jag fick köra hoppet då. Instruktören sa att han hoppade så jäkla snyggt, med sån fart och snygga ingångar. Så fick ju givetvis ta hoppet också. Sen så har jag alltid vart säker på hans apportering, så den måste jag bara ha med. Men jag är nöjd med de 3 momenten. Får väl se hur det går sen.( Hoppas jag kan få med nån som vill fotografera.)
Fick hoppa över ställandet, vi testade med han helt lös och som sagt, han slarvar med fotgåendet. Men ändå, han stack inte iväg till hundarna som var en bra bit bort..
Men det var jättekul om man sammanfattar alltihop. Bra kontakt och samarbetsvillig idag. Är helnöjd med tokstaffen. =D

För övrigt så fixade min pojkvän sin teori till jägarexamen idag. Jättestolt över honom! =)

Men nu ska jag försöka masa mig i säng.

// Maria

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se