Endast 2 gånger kvar på klubben

Ja,har verkligen vart lam när det gäller att blogga.
Men tänkte väl berätta lite om idag. Var ju på klubben, förra gången var vi lediga för det fanns inga instruktörer.
Platsläggningen gick ju åt skogen som vanligt, men sen när vi körde "militärövningar" så gick det väl rätt så bra. Fick träna lite på att vara passiv, gick ju bra i 20 sekunder i alla fall. Sen så körde vi lite läggande under gång- går INTE så bra. Men vi kom i alla fall fram til att han var rätt så slarvig med kontakten vid fotgåendet- så det ska jag väl försöka träna massor på. Jag menar, jag har ju vart nöjd när han kollar på mig ofta och går fint, men lite mer kontaktträning och en MASSA passivitetsträning är det som gäller. För övrigt så knockade han mig när han skulle ligga under militärövningen, hoppade upp i ansiktet, fick ju kolla så att piercingen i näsvingen satt kvar, tack och lov det gjorde den, annars hade jag inte vart nådig..

Sen fick vi reda på att sista gången så är det en liten tävling, den böjar med platsläggandet och tandvisning. Jag kommer givetvis få 0 på platsen, kan ju inte ens koppla loss han. Tandvisningen behöver väl tränas på- jag menar kunna kontrollera tänderna lätt- det är väl inte så lätt när en tokglad staff hoppar och ska pussas/leka... Men inga problem med tillgängligheten annars där. Sen får vi välja 3 egna moment att köra.
Hade tänkt köra apporteringen (klockren), ställandet (går bra), och sen drog jag till med inkallning- kan funka. Men jag fick testa hoppet, hela momentet riktigt och det var första gången jag kopplade loss och kommenderade och det funka! Så då tyckte instruktören att jag skulle givetvis ta hoppet. Javisst, vi har gjort det korrekt en gång, men visst! Körde inkallning 2 ggr, var 5 i gruppen och 2-3 meters avstånd mellan varje hund, och Melker satt kvar och kom perfekt till mig! Han är som en jordfräs sa en tjej med pudel ;) Så han hade bra fart och gjorde snygga ingångar. Men stolt som fan att han satt kvar och att han hade fart och bra ingång.
Så inkallningen blev ju ett givet moment. Sen hoppade jag 3 ggr och då kom vi överens om att jag fick köra hoppet då. Instruktören sa att han hoppade så jäkla snyggt, med sån fart och snygga ingångar. Så fick ju givetvis ta hoppet också. Sen så har jag alltid vart säker på hans apportering, så den måste jag bara ha med. Men jag är nöjd med de 3 momenten. Får väl se hur det går sen.( Hoppas jag kan få med nån som vill fotografera.)
Fick hoppa över ställandet, vi testade med han helt lös och som sagt, han slarvar med fotgåendet. Men ändå, han stack inte iväg till hundarna som var en bra bit bort..
Men det var jättekul om man sammanfattar alltihop. Bra kontakt och samarbetsvillig idag. Är helnöjd med tokstaffen. =D

För övrigt så fixade min pojkvän sin teori till jägarexamen idag. Jättestolt över honom! =)

Men nu ska jag försöka masa mig i säng.

// Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

* = Obligatoriskt

* Ditt namn:
Kom ihåg uppgifterna?

E-postadress:

Länk till din hemsida/blogg:

* Kommentar:

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0