Kursavslutning på BK & Melker sparkad

I måndags hade vi avslutning på brukshundklubben. Vi hade en lite tävling på skoj, fick välja 3 lydnadsmoment. Givetvis hade vi inte tränat innan 2 timmar som vi brukar göra när vi är där (han är alltid bäst på slutet för då har man kört), menar nu var det ju bara komma dit och värma upp lite lätt och sen köra. Men kursen är alltså lydnad med tävlingsinriktning och man kan ju inte räkna med att alla har 100 koll på hunden. Har ju inte jag på Melker, men på plan var han ju lös för det skulle han va, och han är ju inte aggressiv heller och om han sprungit fram till nån hund som morrat så har han alltid vänt tillbaka, han muckar inte eller liknande. Gillar ju alla hundar.
Melker hade massa spring i benen och hade race på plan. Visst kom vi sist. Men i alla fall. När han gjorde ett ärevarv så stack han ju givetvis till hundarna som kollade på. Då står där en kvinna med 2 aggressiva border terriers. Men Melker sprang ju rätt på i sann staffeanda. Bara det att hon försökte först schasa iväg han. Men sen, då SPARKAR hon på han! Flera gånger! Och sen kommer en annan kvinna och sparkar till han med. Domaren ropar något i stil med nej. Men hon kvinnan säger att jag vill inte att det ska hända nåt ta bort han. Den andra kvinnan lade sig nog inte i mer då. Och hon med 2 borerterriers sparkar så att det DUNKAR. Sen fick ju domaren tag i han.
Kan inte fatta detta utan går sen av plan när jag är klar.
Alla på klubben tror nu att han är aggressiv och att jag är rabiat.
Sen kommer kvinnan fram till mig, och då var jag mäkta FÖRBANNAD. Så jag undrar varför hon står med 2 hundar som är aggressiva när hon vet att lösa hundar går på plan som inte tävlat. Hon säger nåt i stil med att alla borde ha koll på sina hundar. Jag säger att det har dom inte, är ju ingen elit lydnad direkt. Så hon blir arg för jag får det att låta som att det är hennes fel att hon stod där. Men vad fan gör man med 2 aggressiva hundar om man inte kan hålla ordning om en hund kommer fram? Speciellt inte när hon barahaft den ena i ett par veckor så hon inte vet hur han ska reagera?
Jag hade då inte stått vid plan då,och jag hade inte heller sparkat på hunden. Men kunde inte säga för mycket, för då blir man partisk, och många hunägar ser ju inte när deras hundar gör fel och jag ville ine framstå som sådan, även fast jag sa t
Dessutom var Melker inte aggressiv, det var det första jag sa. Men hon undrade varför han morrade. Då kom en kille som var på min sida som sa att han morrade när dina fötter kom flygande mot han. Men hon hade fått lära sig så.
Men vad fan, har hon aldrig sett en glad hund innan? Alla som "Kan" hund såg ju att han inte var farlig, bara hon som var rabiat. Tror inte jag hade blivit arg om hon sparkat på han om han var ute efter att bråka- då hade hon ju sparat mig skador och liknande. Men han hade ju bara kul.
Men hon bad om ursäkt och hej och hå. Det kändes väl bra, Men nu tror väl alla att jag är tokig. Gick jag på henne för hårt? Känner mig rätt dum, fast så jäkla ledsen.
Men ingen annan reagerade ju, nu när jag berättade för syrran och morsan så tyckte de att jag skulle anmäla henne för hundmisshandel. Men jag tyckte det var att ta i? Men hade det vart en pudel så hade ingen sparkat på den, kan jag lova.
Och nu när vi kommit hem så har han spytt, kan spy sällan nu efter bilresor, men brukar äta. Men nu har han inte ens ätit upp. Kanske för att han blev sparkad? Mår han illa imorn så kommer jag i alla fall kontakta henne och anmäla eller nåt i liknande stil, eller är det knas? Hon får inte komma undan med detta i alla fall....
Jag satt bara i bilen på hemvägen och lipade. Tårarna bara kom, min lilla gris som folk vill så illa. Kan inte fatta?
Mår så jävla piss över hela händelsen, känns som värsta dagen i mitt hundägande.
Förlåt att det blev jättelångt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

* = Obligatoriskt

* Ditt namn:
Kom ihåg uppgifterna?

E-postadress:

Länk till din hemsida/blogg:

* Kommentar:

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0