Köpt färg och tapeter

Cyklade från jobbet och mötte Sten i lägenheten, kollade över elen. Ja skandal. Kommer nog kosta multimycket för mig med alla transformatorer, kablar, uttag, brytare osv..

Men sen var jag på stan med farsan och köpte färg, trälim, tapetklister, fogmassa, penslar och tapetrullen. Vi bestämde oss för att foga i hallen, farsan störde sig grymt mycket på det hantverket =P Det roligaste var att jag hade beställt tapetrullen i fel affär, hade ett rabattkort och gick dit och idag när jag skulle hämta den sa farsan att det var INTE samma. Fan vad pinsam jag är, och 20% rabatt missade jag. Tur att jag inte köpte igår, då hade jag fått skämmas ihjäl om jag slängt fram rabattkortet i fel affär. Men gick och köpte resten på Flügger och sen hämtade jag tapeten och då fick jag 10% så det var iaf nåt. Gick på lite över 600:- för det lilla ändå. Köpte ju de minsta burkar med färg jag kunde eftersom jag inte behöver så mycket. Hoppas man får ut det på reparationsfonden.
Stackars Melker stack direkt upp på köksbordet när vi åkte, så stod han och kollade. Kanske bra med barbord -då slipper han ju hoppa upp- även om han kan så tror jag inte han vill det ^^

Jag är jättetrött. Inte sovit så mycket, och inte ens vilat på dagarna. Haft fullt upp och mycket att tänka på. Haft svårt för att somna, tänker bara på min gamla pojkvän. Känns fel att skriva ex, känns kanske som man glömt känslorna då eller liknande. Men eftersom jag har samma känslor så lät det finare med gamla pojkvän. Drömmer fortfarande att detta är en mardröm och att vi blir ihop igen. Men får väl inse att inget kommer att bli som vanligt igen. Och det känns jävligt hemskt. Det var ändå de 4 bästa åren i mitt liv, kan inte bara glömma det som alla säger att man ska göra. Folk får fatta att det kommer att ta mig evigheter. Det värker fan i hela kroppen och jag får tom tårar i ögonen nu när jag skriver detta. Antagligen för att jag förtränger hur jag egentligen känner på dagarna. Måste visa upp samma gamla vanliga fasad. Fixar inte frågor om hur jag mår, svaret blir oftast bra om jag inte känner för att gå in på detaljer med folk som ändå inte bryr sig. Jag klarar mig väl ändå hyfsat, men jag vet att jag är lyckligare med han.
Kan inte fatta ändå, han betedde sig som en jävla skitstövel det sista och jag kan ändå inte glömma. Jag är en idiot. Jag vet inte vilket som är värst, men jag tycker det är jobbigt att gå runt som ett tomt skal, och veta att han mår skitbra. Han har ju pratat illa om mig med min jobbarkompis, och jag har fått försvara han från andra som klagat på han. Jag kände mig som en riddare på en vit springare när jag försvarade hans "heder" Haha. Känner mig jävligt sårad och besviken. Fan folk förstår inte hur dåligt jag mår, likabra det.

Nej, jag knycker ju hela Melkers blogg. Ska gå ut med han snart och sen blir det att titta på Let's dance.
Ha det så bra alla som kan!

// Maria

Numera lägenhetsägare!

Ja idag har jag skrivit på alla papper så jag är lägenhetsägare! Woho. Har vart en lång dag.
* Kompade ut från jobbet kl 12.15.
* Hem och tog ut grisen och gjorde mig iordning. Sen cyklade jag iväg mot staden =)
* Fixade först elabbonemang. Ska kolla runt lite och teckna fast avtal sen.
* Efter det så gick jag till apoteket och skulle beställa Caniflex till Melker, men leverantören hade inte varan inne så vi får se om den kommer inom ett par veckor *hoppas* Har inte så mycket kvar. Men de ringer mig imorn så då vet jag.
* Sen spanade jag på tv, dammsugare, kläder och sen gick jag och hälsade på min faster och pratade lite.
* Sen gick jag till banken och skuldsatte mig i säkert minst 7 år.
* Och sen skrev jag på papper hos mäklaren och fick nycklarna. Fick 3 stycken- såg att han hade gjort en ny. Fick tom. en nyckel till källarförrådet =) Satt och pratade lite med han när mäklaren gick till banken. Han hade inte pratat så mycket med sina grannar, men det gick bra att föra oväsen och de gjorde inte mycket väsen av sig sa han =). Så bra nu i början när Melker kommer hålla igång. Sen så sa han att hans 50" tv var i största laget, så hoppas den planerade 46" passar bra^^
* Kollade lägenheten, han hade bara lämnat hatthyllan. Inte barbordet till min stora besvikelse. Och krokarna i badrummet gillar jag INTE. Allt såg mindre ut än vad jag mindes det, men det blir säkert bra sen.
* Kom hem och kollade kläderna jag beställt från HM, jaja- det var inte så dyrt i alla fall. 2 tröjor, byxorna kommer sen. De får duga

Igår var jag ute och shoppade massa grejer till lägenheten. Kökshanddukar, moppset, spegel, prydnadsgrejer & gardiner. Så jag och farsan tog med en massa grejer till lägenheten idag, han har ju inte sett den innan. Vi tog med Melker också, han la sig faktiskt ner sen, samtidigt som han gnällde, men jag ör stolt över han. Små steg framåt. Men farsan fick bära in grejerna för kunde inte lämna det skällande eländet själv. Vi fyllde bagaget och baksätet typ, så fick med en massa grejer. Morsan borde bli glad nu när det inte står i vardagsrummet längre. =)
Ja, farsan han höll på att smälla av den stackars gubben (notera att jag säger gobbe) Han tyckte:

1. Fogarna i hallen var inte bra gjorda. Såg inte ens ut att vara fogat.
2. Handtaget till toadörren och låset var kasst
3. Elen i lägenheten var livsfarlig.
4. Kasst målat i sovalkoven
5. Kasst med listerna
6. Kasst med golvet som de snålat med så listen ramlar ner
7. Kassa lampor i köket som inte funkar
8. Kass garderobsdörr, han tror att nån har hängt på den
9. Inte bra att det var trasigt över fönstret- men litet problem om man kollade på allt annat sa han^^
10. Kasst med färg på listerna i köket
11. Inte bra kyl/frys, ser ej om lampor lyser så man vet om den är av/på
12. Kass spis/ugn, lyser inga lampor, samt fattas glas för lamporna. Kan typ ej se när ugnen är klar
13. Inte bra städat i köksskåpet
14. En reva i parketten, fixas med golvpolish ^^
15. Inte bra invändigt i garderoben, hemmasnickrat- tror inte han gillade det ^^

Men han sa att han blev helt slut bara han såg eländet. Han var så trött så han trodde han skulle svimma ^^
Tänk på att det var mörkt nu, så han kunde inte se skiten på väggarna =) Men farsan är bra, kritiskt öga. Och han har ju rätt. Kommer vara sysselsatta ett bra tag. Tur att det bara är en etta =P Men ställde iaf dit toaborste, pedalhinken, tvål och en handduk på toan, så den är ju användbar. Han hade lämnat en liten rulle med toapapper =). Ska bara köpa duschdraperi. Får kolla på Ikea, annars köper jag på Jysk sen om jag inte hittar. Jag är lite rädd för att alla grejer som jag lämnade i garderoberna kommer att få ligga kvar där ett bra tag, men får helt enkelt slänga ut allt på golvet sen när det är färdigt och flytta allt till rätt plats.

Cheeses, såg att inlägget blev skitlångt nu. Men imorn ska jag träffa Sten, han har mycket arbete framför sig =) Hoppas han orkar med det bara...

Men men, ni får ha det så bra! Så får jag återkomma sen, nu händer det ju massor! Elkoll imorn med Sten, sen kolla färg och hämta tapeten med farsan (beställde en rulle tapet igår till garderoben 308:-). Tur att det finns lite pengar i reparationsfonden =)  Roadtrip med farsan på lördag och staffeträff på söndag. Kul att ha fullt upp =) Fast jag är slut efter dagens händelser. Känns som klockan är 23 eller liknande.

// Maria

Lägger in en bild på Söt-Nöten: (Skriver alldeles för mycket och lägger inte för lite bilder)


Vicky fotade 1 april stod det =) Melker i soffan.


Kommer bli deltagarrekord på staffeträffen!

Japp. Vi räknade ihop till typ 14 st om alla som är "anmälda" kommer. Ska bli skitkul! Fast blir lite nervös, fan kanske blir folkskygg. Men men, det går nog bra.
Men tänkte lite på Melker- får nog försöka gå långt med han innan eller trötta ut han lite i alla fall, så kanske han bara blir jättevild, och inte sjövild. =)
Gjorde nåt test på datorn om färgseende. Satt nere 3 ggr men datorn hängde sig, så jag blev asförbannad. Fick ju anstränga mig så jag har huvudvärk. Men gjorde testet fort på Fisens dator, och då fick jag 23 poäng, 0 är ju helt perfekt. Men skärmen krångla så jag ska väl göra om det sen på andra datorn om jag orkar. Fisen fick 34- så hon va ju sämre. Men hade vart kul om Johan kunde göra det- han är ju färgblind ^^

Idag har jag haft skitont i vänster axel upp mot nacken och hela armen HELRÖTEN är jag i kroppen. Ann-Lis var snäll och smörjde in mig med tiger SALVA och inte balsam. Ja det funkade i alla fall, men kände av det vid vissa moment på jobbet. Och nu känns det, så får la leta efter tigerbalsam, vet att vi har haft det nånstan iaf.

Funderar på å boka tid hos vetrinären för att tömma Melkers analsäckar. Han åker kana rätt så ofta nu tycker jag, eller ja- de ska väl inte åka alls så bara det är ju en grej. Sen jagade han svansen så han blev tokig och bet i den en massa och bet i sitt bakben- så borde ringa och kolla upp om jag kan få tid snart nån gång. Tänkte försöka tömma själv, men har ju aldrig lyckats innan, men ska nog försöka innan jag bokar tid.

Aja, Fisen tvingar ner mig för att äta med henne. Går ut med Melker sen och  sen blir det förhoppningsvis tidigt i säng. Eller ja, började ju jobba kl 6 idag så imorn har jag ju nästan sovmorgon ^^

// Maria

Vill beställa Wp sele

Ja, fick svar från Sniper och han hade pinne på sin sele så nu vill jag beställa! Fasiken får väl vänta tills jag köpt alla grejer till lägenheten osv, får den på torsdag- så då är jag skuldsatt en bra tid framöver också. Men måste ju beställa en bok om massage och stretching också eftersom det är viktigt. Funderar även på att boka in han på hundmassage så hon kan visa lite mer- finns ju en i stan som masserar- och Rökar Lotta är typ släkt med hon så det borde va lätt å få numret. Men får väl gå in på adlibris eller bokus och beställa snart nån dag, och även kolla om jag kanske hittar nåt annat intressant. =)

Men men, ser fram emot staffeträffen på söndag- ska bli skitkul!

Ja, nu får jag gå och ta ut han på en lite längre runda och sen kvällsmat.

Hade även vart kul om du ville fixa min header och bloggdesign, Fisen! Vet att du läser detta ;)

// Maria

Skrapat tandsten & kloklippning

Ja idag har jag skrapat tandsten på Melker, gick faktskt bra-han satt still =), fast han hade inte så mycket tandsten. Men passade på att skrapa lite när jag klippte klorna. Måste ju bara säga att det är skitkul att jag fått en kommentar på bloggen! Folk borde lära sig att kommentera =) Får väl försöka blogga lite mer aktivt nu, haft mer sidvisningar och besökare nu på senaste tiden ;) Även fast antalet är pinsamt lågt^^

Har skrivit ett mail till Sniper för att kolla om han syr med pinnen på Weight pull selen. Då beställer jag från han sen när jag får pengar. Eller fortast möjliga, VILL HA!

Funderat på att göra en topplista med Melkers grejer och liknande, men får väl vänta lite tills hans halsband och wp selen kommer. Eller också gör jag topp 5 och sen topp 10. Kul med bilder och sånt där. Men som ni ser, ingen ny header än. Får snart tända eld på Fisen om det ska hända nåt =D

Sen så har det vart pissigt blött och halkigt här, har ju 2 dyngsura handdukar efter att jag och Melker vart ute, började regna/dugga senast så halva hunden var dyngsur- inte så populärt med tanke på hans kärlek till vatten =). Men det regnade/duggade så lite, men var ute lång period- därför blev det så. Men hade det regnat mer så hade han ju inte gått ut =P

Mitt O-liv:
För övrigt har jag vart på stan idag och kollat på tv, alltså priser och bildkvalitet. Men vilken besvikelse när jag kom till Bäckströms- över hälften av tv apparaterna var ju avstängda! Då blev jag förbannad, jag cyklade ju ändå fram och skulle spana och fick inte se nåt! Men jävla bra sätt å sälja tv på, hälften avstängda- vilka nötter (funderade på om de sparade ström^^) Men tror jag beställer en Sharp 46" Lcd från nätet för 14 000:- Det är nog värt att lägga ut pengarna på bra bild. Vet inte vad som flugit i mig, innan sa jag att den inte fick kosta mer än 10, men blir väl så när man sett nåt som är så bra, då vill man väl inte ha nån jäkla B-tv. Kollade upp modellen så att det blir samma, men den stod inte på lappen, så fick smyga runt apparaterna för att läsa på tv:n vad den hette, stod som tur var på den =)

Sen så lagade jag tacos igår, och stuvade makaroner och egna köttbullar gjorde jag idag. Får la se om jag gör nån köttfärssås imorn eller lasagne eller korv stroganoff eller vad det blir. Jag gillar att laga mat av blandfärs =) Melker fick lite rå färs igår att lyxa på- det gillade han.

Nej, nu ska jag se avslutningen på körslaget, missat typ allt eftersom jag suttit här. Sen så ut med Melker en runda efter det.

Ha det!
// Maria

MIN hund, inbokade på staffeträff

Måste ju bara skriva en sak. När man läser mina syskons bloggar så skriver de alltid "Jag och min hund" & "Jag och min vovve" Men han är ju MIN hund. Jag har ju betalat varenda krona och Vicky tar ju aldrig ut han- men när hon vill lägga ut bilder- då passar det minsann att vara hennes hund. Likadant med Fisen, men hon tar ju ut han ibland. Snacka om att vara helt knasiga =S

Förresten, idag åkte morsan till Vietnam, så jag har väl 5 dagar som jag kommer få ta längre lunch för att ta ut Melker, annars fixar Fisen resten tack vare bra schema. Hon kan vara så snäll ibland, min lilla bimbo syster =)

Men men, jag och Melker är inbokade på staffeträff i Skara, den 1 februari! Ska bli jättekul. Kommer vara deltagar rekord =). Kommer folk från Skara, Lidköping, Grästorp, Falköping, Götene och tom. från Habo! Kanske från fler ställen, får återkomma om detta. Vi skulle fika denna gången, stackars människor sm får höra Melkers skällande när vi kommer sitta still. Men får nog ta med en tröja till han så han inte fryser ihjäl om han ska va still. Vi har även funderat lite på aktiviteter, så tar med spårsele och lina ifall jag behöver det. Skulle eventuellt få testa drag weight! Jättespännande om Angelica tar med selen, eftersom jag funderar på att beställa en. Så vi får hoppas att Melker tycker det är kul =)

Men om någon annan staffemänniska läser detta och vill komma, skriv till mig då så får ni mer info ;)

Mitt tråkiga liv:
För övrigt så sysselsätter jag mig så gott det går för att tänka på annat än att jag blivit dumpad. Staffeträff och bowlingfest med jobbet är inbokat de två första helgerna i februari. Sen så får jag ändå fullt upp med lägenheten. Idag är det en vecka tills jag får nycklarna. Så jag kommer ha häcken full =).  Tom. sjungt sing-star med Fisen en massa, kanske blir bra på de mörka låtarna med lite övning^^
Skulle precis skriva tack Gud, men jag har kommit till insikt att han finns nog fan inte- ursäkta om jag trampar någon på tårna, men jag konverterar nog till buddhismen- som min mor hör till. Hade Gud funnits så fattar jag inte att han kan låta människor må så här dåligt. Drömmer att jag lever i en mardröm, men när jag sen vaknar så är det mardrömmen jag vaknat i. Men jag har typ förträngt allting, så jag mår väl kanske rätt så bra ändå om jag inte tänker på det, men innerst inne så är det kört. Men men, jag får helt enkelt överleva- har inget val med tanke på min älskade hund.
Sen så jobbar jag med bästa teamet i veckan, mitt rökar team- de är helt fantastiska människor =). Imorgon hoppas jag Emilie tar med sig dansbands skivor för att reta Susen, då blir det livat =) Och nu lyssnar jag på Volbeat, tänker på underbara Rökar Lotta då, när hon är full och äcklar sig ;)

Men men, nu ska jag ta ut Melker på kvällspromenad.

Höres!

// Maria

Singel

Ja, jag är singel. Det känns förjävligt. Tog slut fredag 16 januari. Han gjorde slut. Nog pratat om det, jag bara bölar då. Det här är ju Melkers blogg. Så ska man se det från Melkers perspektiv så får han aldrig träffa den människan igen som han älskar så, så det är ju tragiskt även för han.

Men han har haft lite kul det senaste =P
Har 2 fina bilder på han som jag tänkte slänga upp.

Den första är från när Fisen var i skogen med han i långlina:


Den andra:

Ja, vad ska man säga om grisen? Tänkte hämta han så han kunde kolla på TV med mig och Fisen, men sen så tänkte jag att han kanske ligger i mitt rum. Och mycket riktigt, han hade hämtat Vickys gosedjur och släpat upp det i min säng. Han vad helnöjd när jag kom, viftade på svansen =D Men Fisen manipulerade "nallens" ben och la dom på Melker.


Ja, orkar inte direkt blogga mer nu. Men Fisen ska fixa en header med Melker så bloggen blir lite trevligare.
Ska ta ut grisen snart och ge han sen kvällsmat.

// Maria & Melker

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se