Rosa bandetgalan

Nu har jag ringt in på biltävlingen ;) Kommer ju inte vinna nåt som vanligt å ringde efter att en annan redan vunnit första. Men nu har jag gjort dagens goda gärning. Och en chans å vinna nåt är alltid roligare än att bara ringa. De borde ha lite roligare tävlingar. Typ som när man fick ringa in och sänka ner Lasse Brandeby i en pool. Nån gala när jag var liten. Säkert för världens barn eller nåt. Jag ringde som fan iaf^^
Hoppas att ni också skänker en slant!

Förresten, gassigt att celler har självmordsprogram som hon på tv:n sa. Synd att man inte hade ett sånt själv, haha.

// M


New Forest vs. newforest

Ja, det har stört mig hela dagen. Satt med korsord på jobbet och jag sa att nej, det kan inte bli New Forest för det sitter inte ihop. Då säger Hilleveisch att hon minsann haft en sådan och att det sitter ihop. Hennes dotter sitter och skrattar och jag har HÖRT att hon är smart. Men hon sa att det satt ihop. Tydligen inte så smart om man vill sätta ihop en ny skog i samma ord. Nötter. Helt konstigt tyckte jag då jag var helt säker. Hem och sökte på det nu. Och in my ass att dom hade rätt. Jävla bönner. Fast tycker det är lite skumt att det är stort F på alla sidor, men men.
Tar man inte reda på nåt så får man inget veta eller lära sig^^ Kunskap kan man aldrig ha för mycket av =P Vill ju inte göra bort mig, som alla trodde att jag gjorde. Dom hade jävligt kul iaf. Haha.

Aja, gött. Hon ska få höra det imorn kan jag lova. Pinsamt att hon haft en men inte kan stava till det. Vet folk inget nuförtiden? =/ Dum fråga, tar tillbaka den.

Förresten så ramlade vår försäljare Bosse av en stol idag. Eller ja, stolen brakade då ett ben bara lossnade. Och det benet håller ju upp halva stolen, 2 ben i ett om ni fattar? =P SOm korsar varandra. Aja, det var festligt, han reste sig fort som fan. Jag trodde nån krossade porslin innan jag såg att han föll baklänges.

// M


Kort träning med snusdosor

Körde 3 skick hemma på 3 snusdosor. Gick jättebra. Lade först 3 i köket och sen 3 i hallen. Sen ville han inte riktigt fokusera och sprang runt lite innan han hittade dom sista dosorna, ville inte lyssna på mig heller^^
Så körde 2 i hallen, och 1 i köket det sista. Skickade han på 1 i hallen först. Gick bra. Sen skickade jag köket och sen hallen igen. Gick jättebra. Så hoppas han fattar lite bättre nu att han ska sticka åt det hållet jag skickar han^^ Han blir lite disträ ibland, men sött att jag råkade ta näven för högt när jag skickade till köket i första och då kollade han upp =P
Så det går framåt med dosorna, men inte så lätta att greppa kanske. Kom ju med dreggel i truten på en för att han får springa med munnen vidöppen typ =P Haha, han är söt och kämpar bra iaf ;)

// MStaffelägret: Ringträning

Ringträning från staffelägret i somras^^ Behöver börja med det nu till Växjö, haha.
Ja, inte min grej, springer ju som en joggare^^Beställt från Arrak

Skickade iväg en beställning till Arrak nyss. En jacka och ett regnställ blev det. Hoppas det blir bra. Och att allt kommer snart. Är verkligen i behov av en ny jacka. Hoppas den funkar som vinterjacka, det är ju meningen. Hurtta jackorna var nog större. Och den från Arrak var nog mindre i måtten. Men otäckt material tror jag, men va fan, får vänja mig. Hundägarnas bästa märke ska det ju vara ;)

Morsan såg för övrigt tatueringen idag, och det gillade hon INTE. Farsan såg inget, vilket är positivt, för då tänkte han inte på den antagligen. Men fortfarande svullet, hoppas det lägger sig och inte blir ärr. Då dör jag. Dåliga erfarenheter^^ Så klart att jag är lite nojig.

// MMörk promenad i skogen

Var ute med Marita idag. Vi fick ha ficklampor. Och tur att jag använde grisens rosa reflexhalsband då man inte såg nåt annars. Det hade vart rätt kört å försöka hitta han utan det =P Var rätt så mysigt att gå runt i mörkret ändå. Försökte med en plats, men grisen var inte med alls. Stack iväg som fan, så jag kallade in efter ett par försök till plats. Sen så lade jag han och "hopp och lek" ganska så fort efter^^.
Men han sprang in i mitt knä en gång så hårt så jag trodde han krossade skallen, men var mitt knä som knakade hoppas jag. Sen så sprang han bak och kollade flera gånger så att jag var med. Bakom Marita, och sen stack han iväg igen. Utan att ens få godis, bara checka vart matte var. Det tyckte jag var sött =D

Måste till Apoteket å beställa Caniflex åt han. Börjar ta slut, och det kan ta tid innan man får det. Måste få tummen ur. Kanske ska kolla på Guldvingen. Kan ta cykeln förbi efter jobbet ju, testa imorn om jag orkar upp på cykeln och kommer hem i tid.

För övrigt så driver nog folk med mig så in i helvete. Men nu kan jag fan inte gå på det igen. Bara det att jag har så svårt att stå emot, haha. Inte lätt alltså. Fan att jag skulle ge mig in i skiten.

// M


Vilken jävla helg

Fest på fredag i Götet. Mycket trevligt att träffa kusinen och glömma en massa bekymmer^^ Sen sov jag hos Larsa, som givetvis skulle upp tidigt. Fan vad surt det är. Funderade på å åka te Rikard, men jag va så jäkla trött så jag sket i det.

Lördag shopping i Götet. Köpte ett Hurtta täcke till grisen och ett Hurtta halsband. Det mysiga med päls som jag alltid velat ha =D Sen iväg till tatueraren. Hittade, men fick sitta och vänta över en halvtimme då han inte var klar. Men iaf, tog evigheter innan jag var nöjd med placeringen av motivet. Han fick tom trycka nya för att de gamla var "slut". Men sen efter många omsättanden så blev det bra. Sen var det bara å köra. Tog typ 40 min. Var inga problem. Sprang fram och tillbaka och kollade "fel" som skulle rättas till. Sen gick det typ inte å göra mer. Just det, han fyllde i mitt streck i nacken också. Snällt av han =D Fick dessutom bara betala 500 spänn. Undrar om det var för att han visste att jag vart där innan eller för att jag fick vänta. För så billigt kan det ju bara inte vara i vanliga fall. Och inte efter allt trassel. Janny var med och kollade, bra med extra ögon.

Sen skulle jag te Borås å träffa Jonas. Man ska inte vara positiv har jag sagt. Buss 1 timme, vänta 3 timmar, sen tillbaka te Götet 1 timme. 5 timmar åt helvete alltså. Han hörde alltså inte av sig. Jag frös som fan och en alkis stötte på mig, så illa. Men träffade en jättefin kille i Borås som kände aset. Och man kan ju säga att Jonas är ökänd eller nåt. I mina öron iaf. Hade jag vetat det innan så hade jag nog inte ens pratat med människan. Men jag kommer gå å hoppas på en förklaring. Orkar inte blogga mer om han nu. Orkar inte me nåt sånt där. Bara undrar va fan jag har gjort för å förtjäna det?
Kommer nog inte få nåt svar heller tyvärr. Det är det värsta jag vet, ouppklarade saker typ.

Men men, telefonen höll på å dö. Ringde min moster som sista försök att få sovplats och hon kom fort som fan å hämtade mig. Hon höll på å åka iväg i nattlinne och jacka bara. Kussen fick säga åt henne å ta på sig byxor. Så trött var hon. Haha. Hungrig som fan var jag också. Men käkade ett halvt paket med icas fantastiska sorbet. Mango dock, men gott som fan ändå. Sen fick jag gå å lägga mig med 2 fleecefiltar över täcket. SÅ jävla frusen var jag.

Tack alla ni underbara människor som finns runtomkring mig iaf. Ni är guld värda och det vet ni! Utan er hade jag gått under. Jävla skit att tatueringslyckan kom i skym undan pga ett as.

// M


Mitt allt

Hade jag inte haft denna fantastiska lilla varelse så vet jag inte vad jag hade gjort.
Älskar han mest av allt på denna jord. Går inte ens att få ner i ord hur mycket han betyder.


Kärt återseende

Såg Sara idag! Sprang in i varandra när jag var på väg hem. Så tjötade lite, men sen hängde jag med på hennes promenad. Lika bra. Fan hon tyckte cykelhändelsen var så typiskt Maria. Fan hon känner mig så bra =D Och hon sa det, du om NÅN kan säga fuck you! Haha, jo. Egentligen.
Hängde med å kollade hennes lägenhet. Hur ball som helst. Högt i tak och stor, eftersom det bara var kokvrå. 47 kvadrat. Hon hade gjort ett jättefint bord också! Hon skulle blivit smed. Hur snyggt som helst verkligen.
Fan vad jag har saknat henne.
Och efter att jag hade pratat med Sara, så kände jag verkligen : It's a win win situation. Faktiskt. Vet inte varifrån jag fick den känslan, men det kändes bra. Varar säkert bara en kort stund.

Melker hoppade upp och bet i hennes hårknut, fan jäkla hund. Alltså han ska leka =P Han har blivit heldampig igen^^

Jonas ringde faktiskt idag. Lång historia som jag inte orkar dra nu. Men jag var vresig, tyckte jag hade rätt å va det. Som sagt, it's a win win situation som sagt. Kan alltid göra nåt annat kul istället för å träffa han, faktiskt. Beter man sig som han gör så kan det nästan kvitta egentligen. Förtjänar bättre.

Helgens planer blir iaf fest i götet på fredag. Sen tatuering på lördag. Å sen vet jag inte för att Jonas velar som fan. Men jag får vara nöjd med den helgen. Marcus ringde förut, skulle tatueras i den andra studion, som jag inte hittar till^^ Så det blir spännande. Jag sa "Säg för helvete inte att du är sjuk igen för då dör jag!" Hum, han kommer märka att jag inte är som andra, haha^^

Trött som ett as. Ska kolla tv, sen ut med gris å sen sängen fan. Kommer slockna så jävla gött.

//M


Jag var ute i terrängen^^

När jag cyklade till jobbet imorses var det sån jävla dimma. Längesen det var så tjockt, såg fan inte ett skit typ. Sen var det ju mörkt också, så inte optimalt med skumt ljus som det blev. Hade inte på framlampan på cykeln, orkade inte med den då den glappar ibland. Glasögon som man har underlättar ju inte, sätter sig massa små vattendroppar på dom efter en cykeltur i sånt väder
Lyssnar på musik och cyklar fort som fan. Noterar att ciggen har fått fuktdroppar på sig. Sen kommer jag till en lite dunge utan lampor. Cyklar vidare rätt fram. Sen så kommer jag på att vägen brukar väl svänga lite här? Sänker farten, hör hur däcket bara sladdar. Och sen så stannar jag. Jaha, då har jag ju för fan cyklat av cykelvägen! Ut i dungen fan. En bra bit jävligt fel också^^ Och min baklampa är rätt så bra, så kom en cyklist bakom som såg hela eländet. Haha. Fan, så jävla typiskt. Men hade ja cyklat fortare så hade jag fan krockat med träd och jävelskap typ. Jaja, förvånad att jag inte välte mitt i allt. Så hade ju tur i oturen. Men så jävla typsikt mig. Inte förvånad direkt. Men jag kom precis i tid. Klockan stod på 6.59^^

För övrigt. Folk med dubbelmoral: Fuck off! Orkar inte ens tänka mer på det nu. Skjuter det åt sidan...

// M


Snusdosor

Fick 6 stycken av Sofia på jobbet idag! Spank you! =P Så började lite smått här hemma nu efter bruks. Han var överaktiv och ville hitta på nåt. Gjorde ju inte så mycket idag. Hade lite köttbullar kvar, så började med att han fick apportera dosan. Högst motvilligt i början, vilket jag tyckte var konstigt. Han som apporterat dosor förr. Aja. Sen när han tog den på kommando så höll jag upp den så att han fick tänkta själv. Köttbulle i ena näven och dosan i andra. Han tog dosan själv och sen fick han köttbullen. Tycker det är kul när dom får tänka till lite, och när man ser att dom fattar =D Sen så kastade jag ner dom på golvet så han fick apportera. Sen in i köket så han fick leta. Och ut i hallen, lade dom på rätt så lätta platser. 
Sen så fick jag hämta lite foderkulor för han ville köra mer =P
Så han sprang här fram och tillbaka och letade som fan, högt och lågt. Men hade bara lagt lågt. Sen slutade jag när han hade fått leta ett antal gånger. Så han inte skulle tröttna. Men får nog tejpa ihop dosorna för dom åkte isär ibland när han greppade dom. Då visste han inte riktigt vad han skulle ta sig till, så jag knäppte ihop dom åt han ;)
Men gick bra och det var kul! Man ser vilka 3 jag har använt iaf. Haha =P

// MAvslutning på bruks

Började med att lotta startnummer. Vi var 12 st. Jag drog nummer 3, bra nummer tycker jag^^

Ut och lägga platsen med dom 6 första. Stod faktiskt och höll i kopplet denna gången. Låg bredvid en pudel som jag vet har flugit upp innan och en lite stirrig boxer. Fick stå och prata med han. Så hyssjade när han gnällde och berömde när han var lugn och sa nej när han kollade på boxern. Den var mycket intressant tyckte grisen. Men tack gud så låg han kvar! Var vår första plats nånsin på en avslutningstävling. Haha.
Sen värmde vi upp lite. Han dummade sig igen och satte sig ner på ställandet innan jag kommenderat! Ögonen höll på å ploppa ur på mig. 2 ggr bara, men ändå. Körde massa köttbullar innan, för jag hade beslutat mig att jag skulle bete mig som på tävling, utan godis och kamplek. Gav en köttbulle innan jag gick in.

Sen så hade vi Magnus som domare. Min absoluta favorit profil på Götene bk. Och han gjorde ju det stora misstaget å hälsa på grisen. "Hej Melker!" Attans. Jag sa åt han å sitta, och han sa att han behövde inte det, men det sa jag att det behöver han visst. Så det blev nån konstig kombo. Men Magnus sa att det var bra av mig.
Rabblade upp ställande, inkallning och hopp som mina moment. Sen började jag röra som fan och skulle koppla loss innan och fan vet vad jag höll på med, blir så nervös^^ Men dom är väl vana så jag frågade bara.
Sen när jag kopplat loss och säger stanna så ser jag en inte alltför ovanlig syn. Wroom, stafferumpa som försvinner. Då sprang han bort mot hindret länre bort på plan, men kallade in och han kom in snett och satte sig rakt. Cissi skrattade och sa att han gjorde det så bra. Sen började jag röra igen för att Christer sa att nästa moment. Då trodde jag nästan att de hade tagit det som inkallning. Men icke.
Så kommenderar fot och inte fan hänger han med direkt. Men kommer sen och velar lite. Sen så ställer han sig precis innan Christer säger kommendera, så hinner nästan kommendera innan han ställer sig. Fasiken. Han har gjort så förut med. Tjuvat på ställandet, haha. Men han stod kvar och tillbakagången gick bra. Inga dumheter där. Klappade lite på han och sen ska vi gå och köra inkallning. Fattade ingenting, gick runt och velade en massa. Fattade inte vad Christer ville när han sa åt mig å gå å vända å fan vet vad =P Hade han lös hela tiden på plan för jag skulle verkligen testa hur det var. Och då händer det igen, Wrooom. Mot publiken. Där står ju fan en ny jycke på besök, en new foundland. Inte bra, såg bara kalabaliken. Ser att Plexus matte ställer sig framför och vevar. Men grisen stannar vid planken till hindret som låg precis i början av plan. Tack för det, hoho! Men kom ju tillbaka sen fort som fan (som vanligt) och sladdar in perfekt. Sen så kör vi inkallning^^ Fullt ös medvetslös säger ja bara. Gick perfekt. Cissi sa nog igen att han var så duktig och så skrattade hon.
Sen ska vi gå till hindret och köra hoppet. Magnus sa att jag skulle kommendera fot, men jag känner mig bara löjlig om jag säger fot och grisen inte hänger med mig. Men då skulle han springa fram till hindret och då klappade jag med nävarna och ropade och då kom han. Så gött det. Satte han, och sen sa jag typ Melker hopp. Men han hade fan nästan hoppat när jag började säga Melker^^ Räcker nog med hopp, för han är rätt taggad när han vill =P Satt också perfekt. Hoppade nog bara 3 plank och det är jag glad över.

Sen kollade jag lite på resten. En del gjorde ju rus också och sprang runt, dubbelkommandon och tjuvstarter. Så det var ju ku å se att det inte bara var min som var helglad. Men dom sa att han var så jävla bra på hoppet och att det var bättre att ha en glad hund än en ledsen. En som tycker att det är kul. Även fast han får sina ryck, så det får jag väl hålla med om.
Sen tjötade jag med Pia som har boxern. Eller ja, hon har 2 men 1 på vår kurs. Hon höll ju med om att hellre träna så hunden tycker det är kul och vill träna. Istället för att gå å ryta å trycka ner hunden, så att den känner sig tvingad att lyda. Så om man håller på som jag gör så tar det jäkla tid, men vaddådå? =P
Började för övrigt läsa någon ledare i Hundsport, eller ja, såg rubriken. Håller med. Han sa nog nåt om att folk tror att dom är så jävla bra när dom går där med sina lydiga hundar med svansen mellan bena. Men man ser ju att hunden är olycklig och inte skulle våga göra nåt annat. Aja, får läsa den sen och utvärdera vad jag tycker, men tror jag kommer hålla med skribenten =P

Sen in för placeringarna. Fasiken, då hade dom räknat allt i koefficient 2! Jag som ville klå Lasse och hade valt med omsorg. Inte bra för min del =P
Men men, jag kom som nummer 5 av 12! Inte illa pinkat tycker jag. Men Lasse kom före mig en eller två placeringar. Satt och läste på min lapp, så jag missade. Fasiken. Men 2 som kom före har ju tävlat också. Så det känns bra. Men som han sa. Hade han bedömt allt så hade jag inte kommit så bra till.^^ Eller ja, han sa ju att han bara bedömde momenten. Var ju fler som trasslade. Men hon som vann hade ju också en del trassel så. Och hade jag fått mina jäkla koefficienter så hade jag nog klått Lasse. Attans. Nästa år kanske. Lite kasst å försöka komma ikapp när man inte får full pott på platsen heller^^ Så hade vart bättre för mig å kört igenom hela^^Menar, har ju ändå en hund som kan alla moment.

Pratade med Magnus sen efter. Han såg att han ställde sig innan =P Men han sa även att han har blivit 100 procent bättre än sist han dömde. 1 år sen. Då kunde jag ju inte ens få in han som han sa, haha. Nä, tur det går åt rätt håll. Sen sa han att jag inte hade en bordercollie heller, och att jag hade det lite svårare eftersom han är lite mer självständig. Beror på, ibland är han det, ibland inte. Men han sa att det var ju en kul, härlig och glad hund jag har. Cissi höll med. =D Jaja, det är väl det viktigaste. Han sa även att han bara var 3, ingen fara =P Så det kändes bra. Gillar verkligen han, och han gillar Melker också vilket gör det hela ännu roligare. Sa att han skulle ha kurs nästa gång, men han sa att han hade svårt med tiden. Får la se^^ Hoppas kan man ju göra ;)

// M
 


Smile, or not^^

Helén såg smileyn i veckan och tyckte att den var fin =D

Farsan såg smileyn igår, och han tyckte givetvis att den var skitful. Han undrade om jag hade skit på tänderna innan det gick upp ett ljus för han. Stackarn. Han kommer väl balla ur sen om jag sätter en i läppen... Tyvärr.

Jaja, idag ska jag gå å lägga mig tidigare än vad jag gjort på länge. Antagligen innan kl 23. Blir ju storslaget. Eller runt däromkring då. Orkar inte sitta å häcka på nätet å bara vänta/hoppas... Ingen mening.

// MMelker ska få en brorsa!

Melker ska få en lillebror! En chihuahua som kanske ska heta Leo. Hoppas hon kommer på nåt annat namn^^
Fisen var och lade handpenning på han idag.
Kommer bli spännande, och fullt upp. Usch, men men, hoppas den växer upp fort =P

Får kolla på fler bilder på syrrans nya blogg:
http://sofialiljeberg.blogg.se// M

Motivationsspår, 1 vinkel

Spårade upp middagen idag. Lade in en 90 graders vinkel. Spårandet gick jättebra. Nästan lite för fort för att jag skulle hinna se vart jag lagt alla foderkulor, haha. Var inte så lätt heller med tanke på att det var löv överallt. Lite trasslande i vinkeln nu också. Blev väl tokigt eftersom jag hade ju gått bredvid han också, och när han började slå lite så hittade han det jag precis gått. Men det löste sig. Han hade typ nosen i backen hela tiden förutom då. Men helt fantastiskt bra!

Sen så har vi klippt klor idag, lite trasslande. Men sen blev jag trött på han och röt till, så det gick bra då. Han behöver inte älska det, men han ska inte trassla så. Men det är bakklorna som han trasslar lite med. Framtassen slänger han upp frivilligt, haha. Men bara den ena^^

Förresten, gillar ju designen också som min kära syster gjort^^ Men hade velat ha en svart silhuett av staffen istället och inte den som finns på skk's sida. Men nån gång i framtiden kommer jag väl få en snyggare med Melker, om hon kan fixa det på nåt vänster.

Träffade nån konstig gubbe när jag var ute nyss. Han sa att det såg ut som att Daddy var ute och gick. Ceasars pitbull =P

// M


Ser nästan ledsen ut

Tycker nästan han ser lite ledsen ut =( Men men, Fisen var väl tråkig att kolla på ;)


Grattis Vicky, 17 år

Fasiken vad sent jag skrev detta nu då. Men har ju vart fullt upp hela dagen.
Hon fick nån protein grej av mig, hon ska försöka biffa lite^^
Så grattis lillsyrran ;)

// M

Ett par grogg

Idag har Lollo, Lotta och Marie vart här på besök. Vi tog ett par grogg och flummade lite. Inget fylleslag alltså. Jag är så trött så ska bli skönt å sova sen. Men fan vad roliga dom är. Marie drack inget. Men vi skulle ta en utekväll i Götet nån dag. Får se om dom håller vad dom lovar =P Fan bästa stan. Där kan man snacka fylleslag om man heter Maria, haha.
Tur att man har så bra jobbarkompisar. Annars hade det aldrig funkat. Men ska bli kul å festa loss nån dag sen med dom =D
Melker var heldampig som vanligt. Men lugnade ner sig sen. Så det var gött. Marie fick sitta och klia han halva kvällen, haha. Han hade inte så mycket tid för matte, så ska bli skönt å mysa med han sen =)
Fått 2 snusdosor så jag får väl börja med träningen imorn =)

Trökit att det inte är nåt bra på tv nu. Lite störande att jag missade Tokyo drift. Men går väl å se nån annan gång. Kanske kan låna den av nån. Skulle åkt te Götet imorn för å inhandla hundgrejer hade jag tänkt. Men ringer nog å kollar om dom har jackor och täcken i sortimentet. Så tar jag det nästa helg när jag ska tatuera mig tror jag. Har dessutom inga pengar på kontot. Bra planering som vanligt.
Nu fyller Vicky 17 också. Måste inhandla present te henne imorn eller nåt. Är ju kalas då. Men ska bli kul sen när vi får festa ihop^^ Röj utan dess like- livsfarligt, haha.

Sen måste jag hälsa på Linda i Uddevalla också. Hon ringde förut. Hon bryr sig nog lite om mig iaf, och det känns bra att nån gör det =)

Hum, fick för övrigt dissen av Jonas. Så livet är roligt igen. Synd faktiskt, för jag gillade verkligen han. Så jävla skit säger vi om det. Men men, jag har ju fullt upp framöver och det är positivt. Då är jag sysselsatt och kan tänka på annat.

// M


Ny design på plats!

Sådär, nu har jag fixat om Marias design. Den blev bättre än den förra tråkiga som jag gjorde lite snabbt. Hoppas att ni trivs!

/ Sofia

Mattes fina kille =)

Sommarbild i trädgården. Fasiken om jag kunde få han att stå så i Växjö...Skogsrunda med Marita

Torsdagar är bra träningsdagar. Snart helg så jag kan sova ut då. Brukar ju försöka powernapa tisdagar och onsdagar. Vaddå att jag är trött? ^^
Jag väntar på snusdosor som jag ska ha till uppletet. Fiskar lite hos alla jobbarkompisar =P Får ju börja om från början, så tänkte att det blir bra med likadana föremål som jag ska kasta ut inne först, och sen vidare ut i skogen.
Men vi började med plats denna gången. Gick bra. Sen skogsrace =P Och grisen var kontaktsökande tidigt, så det gillar vi =D Han brukar alltid flänga runt lite mer innan och så, men han kom och sökte kontakt innan han ens sprungit av sig =D
Sen körde vi en jäkla långdragen plats, stod och tjötade och skrattade typ. Hundarna låg jättebra. Sen tror jag att grisen började frysa, så innan vi hann gå och belöna så for dom upp. Men lade om och sen låg dom väl ett tag. Sen belöning. Mycket lyckat i alla fall. Ska nog försöka mig på att springa runt och lattja lite, som störning nästa gång eller nåt. Högre krav.
Sen körde vi lite fritt följ och ställande. Fast han tjuvade med ställandet. Haha, det var nåt nytt kan man säga. Han ställde sig 3 ggr innan jag gett kommandot ens^^ Så lattjade iväg med kanonkontakt och sen kommandot när han inte kollade på mig. Han stod. Fantastiskt. Sen kom Amiro, och då stannade jag han så han stod vid mig och gick tillbaka och belönade grisen. Så lyckat det med =)
Sen fin linförighet på hemvägen.

Mycket bra hunddag ;)

// M


Tandsten och diverse

Skrapade tandsten på Melker igår. Fan vad han luktade illa, och satt en del. Men måste börja borsta dom snart, inte bra å skrapa så ofta.

Han har dessutom kliat på sina skorpor. Så jag kallar han för scarface. Det största är ingen skorpa kvar på så den låter han nog bli- vitt och fint. Men såret närmast ögat har han vart på ett par ggr så det är rosa/rött. =/ Hoppas han slutar klia i smyg, säger ju till han när han gör det och han slutar ju... Smart iaf ;)

Sen så gjorde vi även rent öronen igår. Var ju längesen. Lite gegg. Men ingen fara med tanke på hur längesen det var.

Kanonkontakt förut när vi tog å körde lite linförighet. Fast jag ställde inga krav. Han fick gå som han ville. Jag gav inget kommando alltså...

För övrigt går jag runt i det blå typ. Eller man kanske ska kalla det för dimma. Aja, whatever. Har en kul grupp å tjöta med nu. Har haft 2 roliga dagar med dom; Sofia, Susen och Linda R. Smakade även på Smulans kebabtallrik förut och fan vad gott det var. Satt och tjötade lite med han, var ju längesen typ. Vi sitter i samma båt =P Fast han har det lite bättre än mig^^ Haha.

// MFisen kanske ska skaffa valp

Ja, hon har ju fått 3 erbjudande om vavva valpar. Men får väl se om det löser sig med hennes chef så att hon kan jobba bra tider.

En vavva alltså. Skulle passa henne perfekt. Men jag som är så klantig kan nog inte vara i närheten av den för långa stunder då jag kommer trampa ihjäl den, av oflit alltså.
Jag hoppas på att det löser sig. Grisen hade nog gillat en liten kompis. Och tur att den är liten ändå, kan den inte göra lika stor skada på han. Haha. Han är ju för snäll...
Hade ju vart ballt å försöka fixa LP1 med den. Med rätt träning från början så. Vet iofs inte hur bra dom är på att jobba, men med rätt motivation så. Men tror inte Fis är så intresserad av det.
Ne, jag satsar fullt med min egna. Så får vi se om det lyckas nån gång...

Jag sa till henne att min manlighet går åt helvete om jag ska gå ut med den =P Haha. Men jag hoppas på ett nytillskott i familjen ;) Kan vi åka med 3 jyckar på utställningar sen =P

// MExotiskt?

Tycker det ser lite exotiskt ut med den där plantan^^ Mattes gris ;) I trädgården hemma i somras.Regn på klubben

Tror det är första gången eller nåt nånsin som vi haft regn på en kurs jag gått. Tror det har regnat innan kursen, men aldrig under.
Grisen samarbetsvillig. Platsen gick bra, lade kopplet på backen och ställde mig på det. Imponerad att han låg i regnet, var kallt också. Men sen blev det stökigt- några hundar reste sig och sprang iväg så då satte han sig upp. Men gick tillbaka och lade om.
Sen friträning. Kontakten kanon alltså, men ville inte riktigt få till läggandet- så jag körde tills han lade sig och sen inget mer. Gick fort alltså.  Sen blev det tandvisning, han satt kvar! =D Men svansen gick som bara den, haha. Hur söt som helst. Men blev kommenderad på linförigheten. Som jag undvikit hela terminen då jag försöker få in vänstersvängarna. Men kom fram till att jag svänger för fort^^ Så det ick bättre sen. Men han stannade lite framför mig- brukar inte va når problem annars. Men annars följsam och nöjd med det. Sen körde jag ställande under gång. Tänkte att vi tar nåt han kan ;) Men ville inte koppla loss, men det tyckte Cissi och Frida stod ju å kollade hela tiden- på linförigheten också så det var lite nervöst, haha. Men gick bra. Men fick släppa kopplet på ställandet, och han nosade lite först innan han fattade att matte går iväg så han kom och kontakten satt bra. Men sen så körde vi ställandet, han ställde sig som en klocka och stod kvar. Det var helt perfekt. =D Frida sa att jag ksulle släppa han, Cissi också. Hon sa att han hade fullt fokus på mig. Men jag är inte korkad, nästa kurs sa jag att jag ska testa lite mer lös =P

Efter fikat gjorde vi inget. Lite linförighet och sen en tandvisning till som han satt kvar på. Svansen full fräs, men jättebra också. Han kanske börjar fatta ;) Sen tjötade vi lite om utställningar. Fick tips av Lotta att sätta ett finger i ljumsken så han står stabilt. Får testa sen. Har massor att göra.

Så vi har avslutningstävling nästa gång. Fick välja 3 moment. Kollat lite på koefficienterna och så jag vet vart jag kan skrapa ihop flest poäng på det han kan bra. Haha, synd på apporteringen, men den ligger lite för lågt. Mitt mål är att slå Lasse och Zorro =P Lutar åt inkallning, ställandet och hoppet. Linförigheten kommer han bli alldeles för ofokuserad på. Risken är ju att han drar iväg på ställandet, men det märker vi =P Kul att ställande hade högre koeff än läggandet. Passar ju oss bra nu när det är kallt typ =P Kommer igen med läggandet på sommaren sen igen tror jag =P Men hoppas dom tar inkallningen först =P Då kanske han känner att han fått springa lite. Aja, ska bli kul iaf. Får ju vara med på platsen nu när han kan ligga still. Eller ja, fått vara med innan, men jag vill inte störa de andra så. Och det går bra med koppel på, inte blodigt allvar liksom. Så ska bli jätte kul. Men då skiter det väl sig för att jag sa så. Sist hade jag ju inga förväntningar och då var jag ju helnöjd. Men men, vi testar det här med positivt igen så får vi se om det funkar. Haha.

Han fiser för övrigt hemskt illa nuförtiden. Måste vara att magen inte har vant sig helt vid fodret hoppas jag. Annars blir det inte kul å vara i närheten av han den närmsta tiden, haha. Luktar fan st albray om han, en kittost =P Lite brie de meaux nu också. Usch då. Med inslag av lite vacherol kanske. Fan vad skadad jag har blivit^^

// M


Rökar Lotta, min räddande ängel

Ja fan, tack för att du finns och är så jävla bra!
Nu kan man se ljuset i tunneln fan. Hon har nog räddat hela veckan om inget oförutsett händer =P

Bild på oss. Fan om man skulle försöka festa med henne nån gång snart. Så jävla kul =DAkvarie dag

Idag har jag gjort rent ena akvariet, behövdes verkligen. Men fick inte loss filtret så som man skulle, så drog genom stickproppen mellan locket och akvariet. Fick dock inte tillbaka skiten, så ryckte som fan. Förbannad som jag var höll jag på å slita sönder hela skiten. Men gjorde nog fel, för jag fick loss det sen^^
Tog bort algerna från glaset. Sen så fiskade jag upp den mesta mossan. Bytte ju knappt hälften av vattnet också. Börjar se bra ut nu =P

Sen så bytte jag lite vatten i mitt lilla akvarium. Pga. fenrötan. Hoppas det har stannat nu bara. Stackars kampfisk.

För övrigt suger livet. Senast jag mådde så här så hade det med x å göra. Men så är inte fallet nu. Fattar inte varför jag ska utsätta mig för denna skiten igen? Fallet kommer bli fan så mycket hårdare nu när man inte tog tag i saker innan. Känner att jag bara kan lägga mig och dö, hade vart jävligt skönt. Blåögd som fan har jag vart. Så jävla dum i huvudet. Korkad är vad jag är. Vad hade jag ens trott? Usch, man ska inte ha förhoppningar på saker. Har ju sagt det till folk över 20 gånger om. Då blir det såhär för mig. Låt mig försvinna. Jag orkar faktiskt inte. Känns som att allt bara ska jävlas med MIG hela jävla tiden. 22 jävla helvetes år. Jag bad aldrig om att få leva.

// M


Spår och läggande

Körde ett motivationsspår förut. Var nog hans bästa. Han lade sig ner när jag lade spåret, efter lite gnäll^^ Men så snabbt har han aldrig lagt sig, så han fattar vä l=). Lade en 90 graders vinkel också.
Han började tom spåret lugnt och metodiskt. Behövde inte direkt hålla tillbaka så mycket. Han missade en godis som jag plockade upp, såg det för sent^^ Svansen nere från start! Det som var mest kul var att se arbetet i vinkeln. Gick hur bra som helst =D Så mycket bra spårande av grisen. Får nog börja med personspår snart igen.

Sen läggandet. Alltså han lägger sig lamt, eller också ställer han sig. Han vill inte alls vara med =/ Fattar inte vad som hänt. Får la träna läggandet oftare^^ Har ju vart klockrent, nu är det halvdant om han ens lägger sig.

Sen är han lite risig i kistan också. Vet inte om det beror på foderbyte eller om han har käkat massa annat =/ Och jag dissar IKEAS bajspåsar. På en och samma rulle har jag fått 2 st med hål i botten! Kul när man ska plocka skit om man inte skulle märka det. Fått knyta ihop dom i botten, villket resulterat i att jag inte kunnat knyta ihop dom i andra änden. Kul.

// M


Valp-Melker

Här har ni min lilla gris hos uppfödaren. Jovisst är det han, gnällspiken i vattenskålen =P
Kan dock inte fatta att han vågade sitta där, han som hatar vatten typ^^Moster på besök

Idag har min moster och min kusin Winnie vart hos mig å hälsat på. Fick en massa pasta, godis och diverse mat. Och pasta behövde jag, perfekt =) Hon äger ju en ica butik, eller två^^ Men dom tyckte att jag hade det fint, så det var ju kul =D Hann städa lite. Minimalt.
Men skickade med morsan lite grejer hem. Måste köpa mig en telfonstekpanna som är lagom stor. Får la se vad en sån kostar, eller om morsan har nån qually stekpanna hemma, för den jag skickade tillbaka till mor var det ingen vidare qually på vill jag lova =/ Men det var iofs non stick, men jag är faktiskt kvalitetsmänniska. Så jag hade aldrig köpt en sån själv. Hon bara prackade på mig den...

Sen har jag vart och handlat lite. Körde runt en massa i hennes bil. Så jäkla kul å köra =) Jag gillar turbo. Å var evigheter sen jag körde manuellt. Men det var inga problem, mycket trevlig bil =D Blir korvstroganoff imorn, fan vad jag har längtat. Har verkligen fått dille på det =P Men köpte bara en liten burk me creme fraiche, annars kommer jag väl föräta mig på korvstroganoff. Om jag inte redan är på god väg vill säga^^

Sen när jag gjorde 2 mackor åt mig å skulle gå å kolla nåt. Då hoppar grisen upp och tar en. Fan vad ful han är. Han var helnöjd iaf. Tog bort den, men fick en halväten macka i näven, så han fick resten, jag ville inte ha den som han stått å tuggat på^^ Så det där med uppfostran gick väl åt helvete. Haha, men jag gillar han ändå. Smörade en ny.
Han har för övrigt kliat lite på sitt såt i ansiktet. Ser ju inte lika bra ut som innan. Rött och lite blodigt typ. Bara han inte gör det fler gånger så det blir stort och fult. Klippte klor idag också. Han har börjat tramsa lite mer nu, jobbigt. Är väl för att klåparen jag klippt i pulpan x antal ggr det senaste. Sen så plockade jag en fästing idag också. De jävla asen kan väl bara gå å självdö?

Läggandet under gång har han börjat trassla med nu. Men jag tror det är för att det är kallare eller nåt. Han ställer sig bara å glor på mig. Så jag har fått börja stampa till igen, men då lägger han sig helt lamt. Men var inte så kallt ute när jag tränade. Aja, får träna vidare på det imorn om vädret tillåterr =P Väderkänslig hund kan man bara säga...

Å mitt fina buddha projekt på benet gick åt helvete. Man ska inte ha Buddha på benet, respektlöst. Kunde väl anat det. Får la se om jag kanske kan göra en half sleeve, men vette fan om jag vill ha Buddha på armen. Ville nog haft nåt ballare där =P Fasiken, moster å mor pajade allt för mig^^ Blir helt stressad. Måste boka in mig snart.

// M

Trött as

Seriöst. Får nog gå å kolla upp mig snart om jag är sjuk. Är ju trött jämt. Kan sova hur mycket som helst. Vet att Jocke var ju så trött på mig när jag alltid ville sova. Men får väl försöka gå å lägga mig tidigare så kanske det blir bättre. Å äta lite nyttigare kanske^^
Förresten, käkade upp alla kycklingfilé spett som vi beställde idag. Kyckling satay. För jävla gott.

Men så trött så jag mår illa. Men sov ju när jag kom hem från jobbet. Typ 2 timmar. Sen ville Melker ut, så tog en runda i stan på 1 timme. Mysigt typ. Förutom att han sparkade med bakbenen i sin skit, så det var lagom kul. Torka av när man kom hem och slänga handduken i tvätt. Han har börjat å tveka vid maten när jag säger varsågod. Tror jag säger det knasigt, men han ska ju kunna ändå =P Nä, men hoppas det går över.
Han kom farandes till mig när jag precis gått in på toa för ett tag sen. Det var ju bara å försöka skicka iväg han med varsågod, men då stod han vid skålen å skällde. Fick gå ut i köket och säga varsågod och sen tillbaka till toan. Haha, fan man får inte ens gå på toa i lugn och ro^^ Men det var lite småkul ändå. Haha.
Han hade nån sårskorpa under hakan som jag plockade idag. Undrar om han fick den när han lekte med Saiko sist eller vart fan den annars kom från? Har jag missat. Men ser nog bra ut^^

Jag behöver städa. Måste fan ta tag i livet snart. Min moster kanske ska komma förbi imorn. Fan vad jag vill köra hennes bil, tror jag ska försöka få låna den. Var så längesen jag körde manuellt. När jag hämtade Amanda i somras^^ Måste ju repetera skillsen =P Men ska försöka kolla på "The fast and the furious" sen ikväll. Eller ja, jag SKA kolla på den. Fick ju besök av snuten sist som körde hem fyllekajan Vicky. Pajade hela filmen, vilken skitunge =P

Lyssnat på massa konstig musik nu alltså. Gammal musik, hip hop som jag å Sara alltid lyssnade på. Jag känner mig så konstig. Inte bra inombords. Alltså i skallen. Massa konstiga grejer som spökar å har sig.

För övrigt tror jag att jag lätt sprättat över 1 ton med hushåll idag. Å för er som inte vet så väger dom 2.2 kg styck. Fatta vad många hundra ostar det blev =P Fick lite över 1 ton först, å jag sprättade lätt minst 700 kg av dom. Sen gräddost en pall, sprättade nog bara en 200 kg där. Och sen port salut 150 kg. Fan alltså, inte sprättat nåt mer än det. Men vi blev bra vänner så det gick fort ;)

Ja ni ser ju stackare. Får läsa om dass besök och ost sprättande. Vilken mupp jag är. Haha. Men försöker samla bilder till mitt asien projekt på benet. Går väl sådär. Hittar för mycket som blir rörigt å antagligen inte kommer passa ihop. Han kommer få en jävla utmaning tror jag^^ Måste höra av mig snart innan jag får vänta alldeles för länge.


// M


Träning med Marita

Ja, hade jag gett mig fan på att platsa grisen innan han fick racea med Miro. Så vi gick och sen hittade vi ett bra ställe att lägga dom på. Kunde inte lägga dom så tidigt som jag ville, för var folk i närheten nånstans och vi ville inte störa. Tänkte att han kommer köra upp Miro direkt. Men icke. Och han låg kvar, trots att han hade dragit mig till Miro innan vi mötte dom. Han känner ju vittringen^^ Men iaf. Han låg och kollade på mig, kollade på Miro. Och sen kollade på mig. Dom låg ju rätt nära. Och vi lät dom kanske bara ligga lösa i 30 sek eller nåt. Kanske lite längre då, men inte så länge ändå. Får klocka nästa gång. Men bra gjort ändå av grisen som är så störnings känslig och dampig. Så stolt över han =)
Det var ju inte optimalt väder för grabben heller. Men hade slutat regna, annars hade vi nog inte gått iväg på en så lång runda. Men kallt och blött att ligga. Satte han inte upp, utan körde hopp och lek direkt. Testar lite olika^^ Sen så kom grisen och sökte kontakt innan han ens hade sprungit massor. Men sen försökte han fjäska in sig hos Marita, han fick inget... Jag hade ju iaf gett Miro om han hade gått så fint fot med sån kontakt. Men icke. Han försökte flera gånger. Körde ytterligare en plats sen. Gick mycket bra, förutom att Marita slog till med näven på sitt ben, Miro tolka det som hit och båda hundarna kom farandes. Så lade om. Och inga problem. Kul att dom ändå ligger rätt så nära lösa utan att springa iväg. Trodde inte det skulle vaa möjligt alltså. Och nu hade han fokus på mig! Rätt så mycket. Han har ju aldrig det på klubben typ. Måste va Miros förtjänst. Menar, han kan ju inte slappna av på nya platsen ens. Som träningen på Lisch bk, åt helvete.
Men sen så körde jag en inkallning och satte Miro halvvägs på sträckan med Marita. Så att Melker skulle springa förbi han och komma till mig, ville ju se om han skulle lattja upp Miro eller inte. Men nope, kom som ett skott och in som en klocka. Sen körde vi ställande, gick bra. Fast han nös och då höll han på å gå iväg sen, så fick säga stanna. Men gick bra. Fin kontakt nu också.

Sen upplet. Skandal som sist. Fast nu var det mörkt. Lade ut 3 pinnar. Melker hitta den första rätt fort, men tuggade bara och kom tillbaka utan sen när jag ropade. Miro fick hämta dom. Men han började spåra sen, så gissar på att rådjur gått där. Han hämtade 2 st iaf. Sen gick vi, svart hund i mörk skog är inte att rekommendera. Måste fixa reflex på nästa gång. Och sen måste vi börja om med pinnar inne. Så måste skaffa såna där roliga pinnar^^

Livet i övrigt: Måste mäta grisen så jag kan beställa WP sele. Måste börja ringträna. Måste skaffa en bra vinterjacka för hundägare. Kollade på en från Arrak för längesen, men den är nog för stor för mig. Så funderar på en från Hurtta. Men måste mäta. Fixade ju måttband för längesen, men inte mätt än. Idiotiska jag. Kommer förfrysa om jag inte införskaffar mig en snart. Impregnera mina kängor ska jag göra också. Var rätt så blöt om fötterna när jag kom in idag^^

Sen så måste jag nog göra dreads nu innan jag klipper mig kort. Sofia på jobbet är den enda som har tyckt att jag skulle skaffa det. Alla andra motsätter sig typ, men inte förvånad. Allt jag gör passar ju fan ingen annan, och vet ni vad? Jag bryr mig inte! Måste bara fixa nån jävla metallkam eller nåt så Fisen kan tupera nån dag. Tror jag kommer se för jävlig ut. Men inget nytt alltså. Det blir som det blir. Är nog för snål för å köpa metallkammar om dom är dyra, så blir nog en vanlig. Haha. Jag lägger inte ner pengar på sånt.
Jag lägger pengar på grejer till Melker och till mig som har med Melker att göra. Typ kängor, jacka osv. Det kan kosta vad det vill typ. Köper inte så dyra grejer i vanliga fall om det bara är ett par vanliga skor ex. Sen så kan jag lägga ner hur mycket som helst på kroppsmodifiering. Sånt där får kosta. Det är mina prioriteringar iaf.
Inget svar från tatueraren heller. Besvikelsen var stor när jag kom hem. Slängde iväg ett mail igår...

Sen så är ju mitt liv jobbigt och rörigt som fan, inget ovanligt. Varför ska allting bara bråka med mig jämt? Förtjänar jag det eller? Menar, en människa kan inte ha så jävla mycket otur utan anledning- tycker inte jag. Hilleveisch började svära åt mig på jobbet idag, så att jag skulle förstå. Hon pratade som mig ;) Tyckte det var lite kul^^

Det enda som var kul idag var att Emmes piercare gav henne samma råd som jag gett henne. YES! ;) Det var dagens höjdpunkt, då kände jag mig rätt bra ändå- kul känsla och lättnad =P Imorn blir det thai mat med min grupp. Kycklingfilé med jordnötssås och ris ska jag beställa. Såsen är god, hoppas jag pallar å äta så mycket kyckling =P Har ju lite svårt för å ära kyckling. Men nu är jag trött som ett as. Ska försöka komma i säng tidigt idag. Går väl inte bra. Men borde somna gött ;)


// M


Min badanka ;)

Mattes älskling =) Bad i somras.Ny granne

Jag har fått en ny granne! Översta våning. Han hette Anton och jag gissar på att han är yngre än mig. Han var jättetrevlig och presenterade sig och han verkade lugn och städad. Så som han presenterade sig så tänkte jag ju presentera mig, men mina andra grannar verkade inte vara så på, så jag sket i det typ^^

För övrigt så är den enda som hänt att Emilies ena da. har blivit infekterad. Gått och funderat som fan på va för knöl hon kände, men hon kom nog fram till att det var implantatet. Så det var ju gött, tänkte att det borde vart det, men hon rev ju fan under. Aja, pillemaja är hon =P Men hon ringde förut och jag trodde hon höll på å ta livet av sig eller nåt. Hörde fan paniken. Men då var det strul med den, så jag sa vad jag skulle gjort. Så hoppas det blir bättre snart. Skönt att hon har lite förtroende för mig iaf eftersom hon rådfrågade ;) Kände mig nästan viktig då =P Haha. Bara det funkar också så blir jag överlycklig =D

Förresten, 5 pers har blivit uppsagda eller inte fått förlängt. Alltså 3 brudar i produktionen. Som jag gillar jättemycket. Fan kan vi säga om det. Blir nog konka snart eller nåt.
Men men, Rutan skulle nog göra nåt med livet nu iaf ;) Så hoppas det blir bra- jag hoppas det blir som en spark i arslet för henne och att det blir positivt sen. Hoppas det iaf, hon är ju bara halv gammeltacka ;) 
Och gör ont i hjärtat av att veta att Helén fick gå, alla dessa störtsköna kommentarer och allt som vi tjötar om.
Och Emme, finns ingen i produktionen som gillar mig så mycket som hon. Men hon är ju knäpp också så =P Vem fan ska nu förstå mig så? Det är vi två som hänger i taklampan fan. Mupp.
Fan vilken saknad det kommer bli. Tomt också. Och tråkigt. 2 rökare också. Mina vänner.

Känner nog även av viss irritation i min grupp nu av en viss person ibland. Personen har med x att göra, så lätt å räkna ut =P Jäkla gnällande ibland alltså. Fan tröttsamt. Save me ffs! Och mitt underställ som jag fick i storlek small, herrmodell, vad ska man säga om det? Jag ser ut som en strandad valross. Tröjan går ju ner långt över röva, helt ok iofs. Varm är den. Men byxorna. Fan folk, jag får ner hela Harry Potter serien inbunden i skrevet! Ser ut som världens fettvalkar på vaderna. Stort och luftigt, istället för tight. Men men, om nån får se mig så så finns det bara en sak å säga: Det blir fan inget lördagshångel där inte. Rutans fel att jag börjat säga så, men det är lite gassigt ;)

Å jag hittade mina saxar i veckan! Så nu kan jag äntligen klippa mig. Gått och letat i evigheter och gnisslat tänder över det. Men tänkte testa å klippa lite annorlunda nu. Och blir det fel så klipper jag som vanligt. Inget mer med det. Iofs, kanske lite synd om det misslyckas nu när man kan använda plattågen å fixa till sig. Jaja, får se när jag hinner. Tråkigt med den helkorta frillen på vintern också, ser förjävlig ut när man haft mössa på sig. Jaja, jag återkommer.

Träning med Marita imorn. Fan jag är slut. Har inte ens ringtränat. Måste lägga ner tid på det nu alltså. Närmar sig. Å måste boka in tatueringstid till mitt ben. Har en massa idéer. Kommer bli Asien inspirerat ;) Städa måste jag göra också. Bor i en svinstia.

Och idag hade jag ett NLT klistermärke på mitt tidningsfack och en tidning! Tror nästan att Nadine ger mig gratis NLT om jag kommer få den i fortsättningen. Hemskt snällt isåfall =D Då får hon fan jobba kvar som tidningsbud jämt =P

// M


Gårdagen på klubben

Han var ju trött som ett as när jag kom hem. Men blev givetvis pigg när vi kom fram till klubben^^

Platsen gick bra, gick inte tillbaka och belönade under de 2 minuterna. Han försökta tjuva när han skulle sätta sig upp sen innan jag kommenderat. Tror jag bara ska gå iväg med han eller nåt i fortsättningen, för belöning får han inte nu när han sätter sig- slutat med det. Vill träna på samma sätt som jag tränar ställande/läggande under gång.

Körde lite militärövningar, gick åt helvete. Han ville inte göra nåt jag bad han. Allmänt seg och helt i sin egna värld typ. Sen ställde vi upp på linje med 3 meter mellan varje hund typ. Så skulle vi kalla in till andra sidan, och där fick dom stanna. Alltså hundar på båda sidor. Jag tänkte att jag promenerar över plan snabbt och lätt. Icke. Fick släppa kopplet och kalla in halvvägs. Gick jättebra! Fullt fokus på matte, tror tom. han tjuvade lite. Men sen fick jag inte plocka upp kopplet. Fot tillbaka till andra sidan med andra jyckar. Fasiken. Gick bara och nosade och gav blanka fan i mig. Fick gå fram till han 2 ggr och försöka få med han, men sen kom han iaf. Så är nöjd. Fantastiskt tycker jag =D

Sen så körde vi klockan. Fan allså så svinig som han var har han nog aldrig vart, inte ens i början. Hoppas på att det vart en löptik eller nåt på plan innan. Fick ingen som helst kontakt med han typ. Skandal var det. Gick med dom jäkla köttbullarna i truten, men han brydde sig inte. Men Frida var snäll idag, jag som fick ångest att jag skulle vara i samma grupp som henne. Haha. Men gick bra, hon var mer positiv än vad jag trodde. Så det var kul ändå. Fast vi frös ihjäl. Mina tår domnade bort fan.

Efter fikat så körde vi i en ring. Skulle gå in i mitten och kalla in hunden. Jag fick göra med kopplet hängandes. Trodde jag skulle hoppa, men nu har dom verkligen börjat å pusha på folk =P Men han kom, och sen fot tillbaka med kopplet hängande. Jättebra. Så det var ju 2 lyckade grejer. Resten var mest skit kanske =P Eller platsen gick ju bra också.

Men Cissi tyckte jag skulle koppla loss på platen sist för han känns ju bra. Men jag sa att jag testar å släppa kopplet på backen och ställa mig på det om han känns bra. Får se. Har fan bara 2 ggr kvar, och sista är avslutnings tävling^^


// M


Helgens bravader

Fis och Johan kidnappade ju Melker och tog med han te Växjö. Jag ville inte vara hemma själv så jag åkte iväg på lördagen.
Skulle ju hälsat på han som är sötast, men jag hade kollat fel tågtider, fan andra gången på 4 månader typ. Idiot, kan lika gärna kasta in handduken å skriva in mig på hemmet, dirr mode som Vicky hade sagt^^
Men drog te Götet då han hade planerat å gå å bada. Haha. Burger King blev första stoppet =D Men åkte och bytte ring i smileyn, så nu har jag blackline, med samma sten. Blackline och jag är en perfekt kombo =P Lite större, så nu ser man lite mer. Trodde först att den va för stor, men nu är det nog tvärtom- för liten istället kanske. Men blir nog bra såhär.
Sen öste reget ner när jag hoppade av vagnen och skulle te centralen. Kul, dyngsur, fick jag sitta och vänta. Men letade efter Faktum och hittade ingen. Då hittade jag en som står på Östra hamngatan eller längre upp kanske det är. Han var nog tyvärr full, men jag frågade om han hade tidningarna med sig. Han skulle bara gå å pissa först. Sen kom han tillbaka helt förstörd, "Du, brorsan tog ju tidningarna!" Men han skulle köra hela söndagen, hade en hel bunt som han skulle sälja. Men jag hittade han inte sen, gick hela jävla gatan och letade.
Men iaf, åkte te Larsa å hälsa på för Rikard skulle inte vara klar förrän sent. Vi kollade på den galne professorn. Men sen hade han bokat in middag, så det blev istället stressigt. Han körde mig te centralen där jag fick sitta och vänta igen. Retard var inte klar då heller. Haha. Larsa fick dåligt samvete att han körde iväg mig, men va fan var ju kass planering från min sida typ^^
Sen äntligen var han klar. Vid 21 tiden. Haha. Hela dagen hade jag bara väntat å inte ens gått i affärer fan. Orka inte å jag skulle inte handla nåt ändå. Har inte råd. Så lyssnade på musik. Men med allt skrot så gör det ont. Mötte Retard å Anti på Valand. Jag hade hoppat på vid Brunnsparken. Sen skulle vi handla slödryck. Jag fick gå runt med Retards jävla brödlimpa i luvan på min jacka. Var givetvis hans idé och jag orkade inte plocka bort den. Anti å han är bra knasiga =P Men sen var det fest. Hans lägenhetskompisar hade fest också å vi skulle socialisera oss med dom sen. Men dom 2 är värsta radarparet. Så jävla gassiga människor alltså. Sen när vi vart lite dragna så gick vi te storarummet. Då drog dom andra. Så bara dom 2 vännerna och vi kvar. Men ingen nöd på oss. Försökte prata spanska, men fan vad bristfällig jag var. Kom bara på grejer på tyska och franska, och det fattade ju inte han. Men var trevligt iaf. Satt mest och tjötade med Anti. Sen däckade R i fåtöljen med datorn. Kul, vi släpade in hans grejer och han i rummet. Sen kolla A tider te vagnen. Eller skulle kolla. Fan vi hade inte ordning på nåt. Jag skrattar bara när jag är med dom 2 alltså. "Fan vad meckigt det är å kolla tiderna då, jag kommer inte ens in på sidan" Han hade ju stavat fel, haha. vasttrafk. Jag kom inte heller in så fick länka mig via Eniro. Men hittade en bra vagn strax innan 3. Men vi satt och tjötade så så den missa han. Nästa tänkte vi, hepp, ännu mer tjöt så jag fick följa med han ut så han tog den som gick typ 3.50. Haha. Fick lägga in portkoden i telefonen och Antis nummer, han trodde inte jag skulle fixa å komma hem. Men nån hade ryckt bort kodlåset så jag sprang runt och gick in en annan väg. Den dörren visade dom när vi kom typ, annars hade jag inte fixat det. Haha. Men Anti, mycket bra människa.
Sen väcka upp aset som låg å sov på helt fel håll. Borsta gaddarna. Juan hade inte stoppat i sina linser i vätskan, och R sa att jag inte fick stoppa tillbaka dom. Elakt värre. Dom låg i dagen efter såg jag. Fan dom hade ju börjat torka =P Sov dåligt. Allt snurrade, haha. Å R hade lindat in sina ben i täcket. Så vaknade nog av att jag inte fick tag i det, han har lärt sig att jag knycker det, haha.
Dagen efter sov vi länge, tack fan för det. Men sen fick jag stressa iväg. Bakfull som ett as. Sprang runt och letade faktum. Hittade norsken i Nordstan. Köpte av han å sprang vidare. Men då hade han ju det gamla numret som jag redan har. Gick och frågade om han hade några nya, icke. Han blev halvt förstörd. Jag behöll givetvis tidningen, bra ändamål.

Iväg mot Borås för å träffa Jonas. Ställde in hans Tv, meckigt som fan med LG säger jag bara. Kollade på film, som han inte orkade se klart. Precis när jag kom in i händelserna och det. Johan Falk: Vapenbröder. Sen iväg tillbaka till Borås C. Han skulle på nån jävla fotbolls match. Så ytterligare väntan. Hela helgen har gått ut på å vänta typ.

Men visst. Kul å träffa alla. Var nog mest kul me Anti faktiskt. Men vi kan inte sluta skratta, så har alltid kul me han å R. När man är i närheten av såna människor så mår man bra- faktiskt.

// M


Melker på stranden

Min älskade Melker på hundbadet i somras, ja han har badat =D

Fick min telefon igår

Alltså var nära att jag inte fick den. Åkte hem först för å kolla om jag fått nån avi. Då levererar dom med UPS, så jag missade budet. Han skulle komma idag egentligen. Fan ville jag åka å hämta den själv så skulle jag fått åka te Jönköping. Måttligt förbannad ringde jag med mina sista kronor till UPS för å fråga hur i helvete jag skulle få hem telefonen. De får ju fatta att folk jobbar. Visst de kunde leverera till jobbet, men om jag har slutat då? Fan vad irriterad jag var, det märkte det stackars fruntimret också. Hörde ju på henne att hon inte visste vad hon skulle säga för att jag hade rätt. Då ringer det på dörren. Fan, går å kollar med fruntimret i luren. UPS! "Ja, nu kom min telefon, hej" Klick. Seriöst, kostar ju massor för mig å ringa dom =P Han sa att de inte fick dela ut 2 ggr på samma dag. Så tackade han så hjärtligt. Menar, idiotiskt å åka te Jönköping å sen komma tillbaka.

Tog ju evigheter innan jag kunde lossa batteriluckan. Fan vad jag svor och gnisslade tänder. Sånt där fixar jag bara inte, höll ju på å slita sönder hela skiten. Så försökte med pennan under tiden. Gick ännu sämre. Trodde dom klistrat fast den. Tänkte att batteriluckan måste bort så jag kan riva loss pennan. Äntligen lossnade luckan. Pennan däremot satt stenhårt. Höll på å riva loss dom svarta små plastgrejerna som håller den på plats. Förstörde ju naglarna, så den satt hårt alltså. Men den lossade efter tandgnissel och svordomar.

Sen rörigt å få igång allt. Mina gamla meddelanden och kontakter på SIM, ja, lägger nog över alla i telefonminnet eller nåt. De gamla meddelandena ligger inte ens i inkorgen. Får se. Bättre info där typ. Eller flyttar kanske bara några. Jaja. Installerade programmet för musik på datorn men orkade inte fixa mer sen. Tar nog tid innan jag kommer lära mig det.
Men lade in alla nummer idag med handskrift. Gick bra faktiskt. Förde även över musik idag, min gamla spellista än så länge dock bara. Orkade inte trassla mer. Jag är slut. Och jävlar vilket bra ljud. Men mina öron hettar efter lurarna, för mycket skrot i kläm typ. Har fått med massa grejer som jag knappt vet vad jag ska ha till vad. Tror jag har fått en grej som jag inte ens kan byta musik med som jag ska koppla ihop med lurarna. Fast kan ju använda den andra.
Jag höll dessutom på å kortsluta hela skiten förut. Satte i en sladd för mycket. Hörde på ljudet att det var knasigt som fan och att så dåligt kan det inte vara tänkte jag. Det här med att läsa instruktioner måste jag börja göra. Men tror inte det står hur man gör =P Tyckte boken var lite fattig, men då är det inte så krångligt iofs. Men men, jag lär mig väl med tiden. Har inte läst infon än dock, bläddrat igenom bara lite snabbt.
Nån dag när jag orkar. Imorn kanske.

Linda hörde aldrig av sig heller, så Uddevalla blev det inte för min del. Deprimerande. Hela helgen förstörd. Götet kanske om jag hör av Rikard, men det tror jag inte. Men hade behövt träffa han nu mitt i all misär.

// M


Träning med Marita i onsdags

Ja, ligger lite efter med bloggandet nu med, sorry folk!
Men körde skogsrundan med Marita igen. Hundarna for runt som galna^^ Körde en plats, och båda 2 låg kvar. Han var ju lös, men låg bra ändå =D Blev lite orolig när dom kollade på varandra och tänkte att nu drar dom, men icke. Sen kom det några och gick och vi kallade in- inga problem. De hade hund med sig så vi körde en lång plats i koppel för att de andra skulle hinna iväg. Gick bra, låg nog runt 2 min där. Och gött å träna med lite mindre än 5 meter mellan, får störa han så gott jag kan när jag vet att jag kan störa han =P Men han tjuvar lite för han väntar på godiset vid sitt. Så tänker plocka bort den belöningen. Alltså, sätter sig innan jag har sagt till. Inte bra. Kör nog dubbla belöningar när han ligger istället. Tror det blir bättre.
Sen körde vi ett ställande, han ställde sig snett och kollade bak på Miro som satt längre bort. Gjorde om och det blev perfekt. Kul å köra utan koppel å se hur bra han hänger med i fotgåendet. Sen körde Miro och jag fick hålla i grisen då som bara ville röja. Gick inte lika bra för han, jag fick chocken. Men även stolt över grisen som gjorde så bra ifrån sig =D Sen körde vi en inkallning med Miro i bakgrunden igen. Gick jättebra, som ett skott rätt in i benet innan han svänger in typ och sätter sig perfekt. Sen hopp och lek igen. Måste fan testa inkallning FÖRBI Miro nån gång sen, det är ju störning om nåt. Men det mesta går bra å göra i närheten av Miro när de röjt lite, så det känns kul att han går å jobba med, iaf lydnaden.

Skulle köra ett upplet sen. Vad ska man säga? Vi gjorde en långsmal ruta. Klåparen jag trodde rutan var bredare, så när jag vallade av undrade jag vart fan jag skulle. Jovisst, jag var utanför rutan! Fan alltså, 2 ggr också. Skämmes ta mig fan =P Miro sprang iväg som värsta sökhunden och hittade sina 3 pinnar.
Melker ville INTE vara med. Hade 2 leksaker. Han såg dom men plockade inte upp dom. Han gav mig fingret x antal ggr. Sprang utanför rutan. Sprang och skulle pinka och sprang till Miro. Han ville fan inte lyssna på mig heller, då säger Marita till och han kommer. Hon säger att jag har för snäll röst, det var fan första gången jag hört det, sista också tror jag^^ Haha. Men han plockade Miros pinne som Marita kastade ut och kom med. Men sen när vi testade igen så tog han pinnen, sen lägger han sig i rutan och tuggar sönder den! Fan alltså, sa till Marita att det här får vi fan träna på varje gång. Lämnade kvar mina fina lappar som jag klistrat runt träden. Jag och mina specialare ;) Sätter ett vitt klisterband runt träden typ. Bara för att jag fick dom gratis från jobbet, smidigt å markera med. Men drog för långt, så skulle tagit fler. Saint albray står det på dom^^ Jaja, ni vill väl inte höra om gammal ost =P

Tillbaka mot civilisationen sen och då hade det börjat bli mörkt =P Såg knappt hundarna. Man hör dom som galopperande små hästar typ =P Sen när vi ska koppla upp så kommer Miro. Och då brukar alltid Melker vara med hack i häl. Icke. Hörde inget och såg inget. Började bli desperat. Han var ju borta och kom inte. Fan hörde bromsgnissel och tänkte att nu är han överkörd. Hörde fler gånger så var nog nån på OK som höll på med bromsarna, men högg till i mig varje gång. Fick för mig att han fastnat i ett dike ellere nåt. Jag gick och Marita stod kvar. Sen tog vi med Miro, tänkte att han får fan spåra upp grisen. Då kommer han bakifrån Marita och dom sen. Fy fan alltså jag höll på å börja lipa. Var längesen jag var så rädd. Hade inte M vart med så hade jag börjat lipa för längesen och ballat ur totalt och fått panik. Reflexväst på nästa gång när det börjar bli mörkt.
Fick en jättefin av Hanni. Alltså, har ju medium hemma, passar i halsen men den passar inte under magen. Han skulle inte kunna pinka heller tror jag. Fick då small av Hanni. Men den passade ju på storleken på reflexen typ. Men inte i halsen, och inte under magen. Alldeles för liten. Sådana där västar är inte gjorda för små kompakta muskelpaket. Kan inte tänka mig att en enda staff kan använda en sån. Så jag måste sy iordning den illa kvickt.

Sen när vi traskade hem så var han samarbetsvillig som vanligt. Alltså han måste verkligen få sig en rejäl genomkörare innan han jobbar som bäst typ. Marita sa att såren såg bra ut. Var bindväv som hade blivit knöligt när det läkt ihop, och hon sa att det skulle gå ner sen. Så det kändes bra.

Men sen dagen efter så hade han fan rivit på det. Jäkla gris. Dessutom så hade han jätteröda tassar sen. Vet inte om det var för att han sprungit så för så röd har han aldrig vart. Men det har börjat gå ner nu, tack gud. Tror morsan torkar tassarna för dåligt. Men får hålla koll så att han inte slickar på tassarna och inte kliar såret. Börjar han klia sig i ansiktet så åker fan tratt på. Hoppas Miro har sin nånstans. Kan inte ställa en hund som har päls i halva ansiktet bara =/

// M


  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se