Jävla fästingar

Skulle plocka en liten jävel på Melker förut. Å det gick åt helvete, fick bara med kroppen. Så började med pincett att försöka få upp huvudet. Jävla ryckande och slitande. Pälsen bara flög^^ Och det blev bara rött och irriterat som fan, så jag slutade. Tänkte att om man har tur så.. Men icke. Försökte ju iaf, och det är det viktigaste. Men har ju fått bort kroppen, och det är ju faktiskt det viktigaste. Huvudet brukar ju stötas ut sen, men nu gör det väl inte det bara för att jag skrev om det.

Så nu är det inte mycket med han. Tuggummi kvar i svansen. Pälsflådd bakom örat och svullen i ansiktet och pälslös efter bettet. Attans. Stackars gris.

Men skulle med Marita ut imorn träna. Då får hon kolla på såren om det ser bra ut. Ser bra ut tycker jag, men känns otäcka.
Sen måste jag städa akvariet på torsdag, måste ta mig tid till det. Skulle gjort det idag. Men konstaterade att det är nog lättast med en ny diskborste, för det var alger rätt så långt ner. Behöver åka och handla också.

// M


Badbild

En bild från i somras när han badade =D
Beställt mobil

Ja, vad gör man när man får lön? Man bränner pengarna fort som fan. Kass trend jag har startat sen Rhodos.
Jag beställde en mobil. Fick trassla som fan med Johans kort och föra över pengar. Dom ville bara ta Visa kort, får la fan skaffa ett sånt då. Orkar inte hålla på å låna av andra och föra över pengar hit och dit. Får kolla upp det.
Men hoppas jag får den i veckan. Men jag kommer väl ha sönder den. Klantig och med min tur, det är ju bara dömt att misslyckas =P
Och Handels drar pengar från mig även fast jag sagt att de skulle vänta. De där jävla a-kassorna trasslar bara som fan med mig, ingen tur där inte.

Måste för övrigt göra rent mitt akvarium. Snart djurplågeri om jag inte gör det. Får försöka ta mig tid i veckan alltså. Innan helgen. Om jag orkar. Fan mycket å göra nu. Drar nog te Uddevalla på fredag och sen vidare te Götet på lördagen om det blir som planerat. Hoppas man kan träffa Retard. Blir alltid på bra humör när man ser han typ =P Om man inte sett han på länge alltså^^

Ne, vattna mina växter och sen sängen fan.

// M


Anmält till Växjö

Japp, nu är vi anmälda till utställning i Växjö. 1 november. Amiro och Melker ska ställas. Fasiken folk, nu får jag fan börja ringträna. Är rätt nervös. Men har ju valt byxor iaf^^ Tror jag ska ha min vita väst och nånting trevligt under som matchar hunden och kläderna. Man får väl försöka se lite proper ut på såna där tillställningar =P Får se, måste låna såna där nålar av Johan iaf te nummerlappen, hoppas han hittar.
Hoppas vi ställer olika tider så man hinner fota och kolla på varandra =P
Ja, nu finns det fan ingen återvändo. Tråkigt bara att vi måste anmäla till Göteborg innan Växjö är klar. Blir kanske skandal å att man aldrig mer vill ställa. Äh, får la se hur det går. Bra träning annars bara. Sen kan man väl kasta in handduken. Får väl se vad dom gillar "taxen" =P
Som Nina sa, det enda han egentligen kan få avdrag för är att han är lite lång, men hans vinklar är bra, så det borde inte vara nåt bekymmer. Fan vad kul det hade vart med en etta iaf. Iofs, gillar ju inte rött. Röda rosetter i min lägenhet. Får säkert ingen rosett alls nu bara för det =P Nä, jag satsar på å träna han så att vi får den där jävla ettan^^ Och vad jag kommer svära sen, man ska inte ha förväntningar- då skiter det sig bara. Men visst, får fota han i hans fina utställningsgrejer, bara det är ju kul =P

// MKlubben: inkallning i tunnel

Först plats, gick bra. Lite gnäll som vanligt dock. Gick tillbaka en gång och belönade. Bara för att^^ Sen tandvisning, han satt när båda 2 kom, gött! Sen typ friträning. Körde lite och det kändes bra, pigg och alert. Sen så lade jag han vid en Manchester terrier. Gick bra. Ägaren till denne gick även fram till mig och pratade, och grisen låg kvar.
Sen träning med Christer. Övade lite vänstersvängar. Han tyckte nog att jag gick lite fort^^ Men har ju gått med Britt, och jag gillar när det är fart, tycker det ser snyggare ut =P Diskuterade lite hur jag skulle få han att inte sticka. Kom väl inte fram till nåt. Men som han sa: Han ger mig fingret ibland. Haha, stämmer så jävla väl. Lille grisen. Men han sa att han hade ju bättrat sig också, så kul att höra att han märkt det =)
Lotta och Cissi sa ju att här kommer favoriten när vi delade upp oss till platsen, fick ju stanna och prata lite då =P Dom sa att han hade typ blivit en favorit. För att vi gått så länge, för att han är så charmig och rolig och söt. Så det är ju positivt =) Nån måste ju liva upp det hela ;)
Efter fikat körde vi kontaktövningar. Gick slalom i en ring, gick kanonbra. Han satt fint vid mig och kollade när alla gick förbi. Kändes kanon. När vi gick kändes det också kanon. Christer sa "Fina vänstersvängar" Så vi fick väl in några halvmånar =P Men vi hade en jäkla kontakt. Sen så gick vi och bytte plats med folk. Gick väl också bra. Hade kanonkontakt.
Sen inkallning i tunnel. Vi var typ sist så han satt ju och frös faktiskt. Var kallt, försökte värma han så gott jag kunde. Var meningen att jag skulle kalla bort från tunneln i lina. Men en annan ville ha lina och hon kallade in genom halva tunneln typ så linan låg kvar där i början. Sen när det var min tur så diskuterade jag och Lotta, och Christer ropade Maria igen. "Fan lugna ner dig, jag kommer, jag kommer" fick han som svar =P Men vi kom fram till att jag skulle kalla in genom halva tunneln nästan, med lina och att Cissi skulle hålla i linan. Och visst, det körde vi på. Han kom som ett skott. Hörde från Lisa som är kanonduktig "Han gör det så jävla bra!" Och fick medhåll från en tjej med schäfer. Sånt är kul att höra =D Bra humör blir man på då =) Då skulle jag köra hela tyckte dom för han hade fullt fokus på mig. Jag traskar iväg och hör nej. Då skulle han tjuvstarta =P (Tror Cissi fick ont i lillfingret) Men jag behövde inte gå tillbaka utan dom satte han. Sa till Cissi att hon fick springa fort som fan, alla skrattade =P Men Lotta sa att han hade bara fokus på mig när han tjuvade, och det var ju GÖTT =D Men han kom som ett skott sen. I vanlig ordning ;) Men såg ut som han skulle kolla läget, då han inte sprang helt rakt, så jag ropade till igen fast roligare och då fortsatte han till matte =D Jättebra. Cissi hade börjat springa när hon såg att han sneddade, haha, det hade jag velat se. Men hade ju bara fokus på grisen. Fick massa beröm av Lotta att han har lugnat ner sig så. Att man knappt hör han längre. Hon kom ihåg första kursen när han hördes jämt =P

Det är verkligen kanonkul att gå på kurs när det går bra =D Så om några år kanske ni möter oss på lydnadsplan =P Om jag har tur^^ Men jag kämpar vidare, har ju inget val ;)

// M


Känner mig rätt tom

Känner typ ingenting känns det som. Eller det jag känner känns inte kul. Bara tomhet. Vet inte va ja känner för nåt. Känns som att ja inte orkar bry mig ens. Men jag bryr mig massor säger ju Retard, så visst. Jag gör väl det. Men ibland orkar man bara inte. Får la se om jag träffar aset sen om en månad, kul, det är bara en månad kvar. Inte Retard nu folk alltså. Haha. Han skulle jag väl inte kalla för as? Nä, han är så söt å snäll så. Bästa människan på jorden typ, bland dom bästa iaf när han inte surar^^

Men ja, inget kul idag alltså. Finns inget å blogga om.

// M


The Nanny Dog

Staffen kallas ju som bekant "the nanny dog"=D. Melker i somras med ungen Alfred:
Jag spyr på media och deras kamphunds hets, ni ser väl att han är livsfarlig? ^^Hältan ser bättre ut

Jag tycker iaf att hältan ser bättre ut. Men inget galopperande för hans del. Och långsamma promenader. Inte för långa heller. Därför var vi ute och körde ett motivations spår. För att ha NÅT att göra typ. Han fixar ju inte å bara ta det lugnt. Men gått en del ändå, verkar ju gå bra. Men inte som vanligt såklart.
Men även om det ser bättre ut så tänker jag ta det lugnt ett tag. De flesta hundar visar ju inte när de har ont, och speciellt inte staffen. Så vet ju inte vad han känner egentligen. Tänker inte chansa och köra hårt igen för tidigt. Bättre å ta det säkra före det osäkra.
Såren vet jag inte hur det ser ut. Tycker nästan hålet ser ut att komma sårvätska från eller om det är var. Vette fan alltså. Marita får nog kolla. Men tycker det hålet ser rätt bra ut ändå. Skrapsåret syns mer typ.

Nästa helg så ska han nog åka med Fisen, Johan och Amiro till Johans stuga. Så kanske kan åka å hälsa på Linda då å kanske ta fest i Götet eller nåt efter. Får se om han blir bra och om dom åker. Men det tror jag. Och jag gillar inte å vara hemma utan grisen, så hoppas jag får låna Vickys fritidskort.

// M

Första gången på Lidköpings Bk

Idag vågade vi oss iväg till Lidköpings brukshundklubb. Nadine kom och plockade upp oss. Fan det är hon som ger mig gratis NLT konstaterade jag ;) Alltså får ju det ibland, för dom vill att jag ska prenumerera.
Men var ju skandal när vi kom fram, inget ovanligt^^ Jäkla koppeldragande. Och planen gick det inte heller bra på, han ville bara kolla på Saiko. Kunde inte träna alls, fick ingen kontakt. Så då släppte vi dom så dom skulle racea av sig. Melker tyckte nog att Saiko var för ball för han, han kom till mig när jag ropade faktiskt. Lite gruff ibland, men Nadine sa bara till Saiko och så var det bra. Snacka om att han lyssnade bra. Men sen så rök dom ihop. Jävla otur säger jag. Men Saiko klarade sig, tur det annars hade jag skämts ihjäl. Melker gick det inte bättre för. Han fick ett "sticksår" mindre än en halv cm från ögat, tur i oturen. Det blodade en del, Nadine tog i det och fick blod över hela händerna. Ville ju inte sluta droppa. Sen lite "skrapsår" ovanför ögat typ.
Men sen så satte Nadine in sin i bilen och då gnällde grisen i vanlig ordning när kompisen försvann. Men då körde jag och grisen hoppet 3 ggr, och han hoppade faktiskt bra! Sen läggande, han var lös den här gången nu när han var själv på plan. Han lade sig långsamt och som en halv padda =P Sen kom en bil och då stack han iväg till den. Fick gå å hämta han givetvis. Vi noterade att han haltade, tyckte att han sprang så konstigt när han busade med Saiko, inte riktigt så snabb som han brukar vara heller. Han sträckte sig väl. Jäkla otur iaf.

Sen tog vi agility plan. Körde ställande, men han vände sig om och kollade på Nadine. Ja, inget bra fokus idag säger jag bara. Knäck typ =P Men då testade vi på agility. Det är Nadines favorit gren ;) Tog den där balansbommen. Och den gick han upp på, och han gick jättebra. Men han gick så jäkla fort och skulle slå till tassen på min hand för jag hade ju godis i den. Matte var helt enkelt för slö tyckte han väl^^ Nadine styrde upp det så jag gick där som en efterbliven =P Sen skulle vi testa utan godis för det gick så bra, då hoppade han av när han var mitt på, jäkla knas. Haltandet lär ju inte bli bättre av det. Men slutade när det gick bra. Sen tog vi tunneln. En rak först, inga problem. Sen gjorde vi ett U. Han missade väl först, men kom som ett spjut sen. Så det var inga problem heller. Sen tog vi A:et som avslutning. Ja, med en sån korkad matte som mig så hoppade han av efter kontaktfältet typ. Fan alltså, det var ju mycket brantare än vad jag trodde. Trodde knappt han skulle klättra upp. Nadine bara kollade på mig, jag tar han. Man behövde visst en jävla fart =P Men jag är ju ny på det där fasiken. Men han gjorde det jättebra med henne! Fick nog kanske ett par bra bilder sammanlagt =P Lägger väl in dom om ett halvår =P Men synd att jag inte kan ha han lös med andra hundar, han hade nog blivit jätteduktig om vi hade tränat det. Fartig och glad hund liksom, likadan sport- passar perfekt =P

Sen så satte vi in han i bilen och tog ut Saiko. Menar, haltande gris ska inte anstränga sig, även fast han kan om han vill, envisa saken ;) Fick se när dom tränade agility. Sen så hör och häpna, fick jag faktiskt hjälpa N med budföringen. Trodde hon skämtade först för å göra narr av mig^^ Haha. Men det gick jättebra. Han fattade vad han skulle göra, så det var inga problem. Fan budföringen är jätterolig. Synd att grisen blev halt. Han som älskar budföringen. Eller allt med fart i rättare sagt, bara han får springa. Fatta att det blir svårt å hålla han lugn nu med måttlig motion. Eller korta promenader. Fan. Sen så skulle vi få upp farten i Saikos läggande, fasiken trodde det bara skulle smälla till, men icke^^ Men det kommer nog sen. Sen var han trött och korven slut, så vi åkte hem =P Hon sa att hon skulle betala vet räkningar om det blev nåt sånt. Men det hoppas jag inte, och det är ju bara pinsamt. Man kan ju inte ta pengar från en bekant heller. Var ju ändå 2 stycken om det hela. Men hade det vart nån främmande människa så visst. Då hade situationen vart en anna också.

Men vi ska nog köra upplet nån gång. För det är ju skitkul. Kanske lägger nåt spår. Å tränar lite agility. Kul å träna nåt annat än lydnaden, även fast jag älskar den =D Varietas delectat ;)

Väl hemma så träffade jag en granne med en skällande tax. Utan taxen denna gången dock. Hon gillade Melker. Han var helt lugn, satt bara helt tyst. Tur det, han var väl trött ;) Sen skulle jag göra koksalt tänkte jag. Till såret. Men hittade sårspray som jag köpt en annan gång till sår. Hundar gillar att tugga på min har jag noterat =P Började torka lite lätt. Men sen visste jag fan inte om jag skulle blöta upp allt, var rädd att inte få stopp på blödningen. Ringde Marita och frågade. Jag skulle inte ha min sårspray vid ögat. Den innehöll klorhexidin. Inte koksalt heller, för hon menade att det kunde svida om jag blandade för starkt. Vilket jag iofs inte tror att jag hade gjort då koksalt är min bästa vän typ vid nya piercingar =P Så vatten. Hon frågade först om jag hade en spruta. Trodde hon mena blomspruta, men hon mena kanyl. Fan går folk runt med sånt hemma? =P Fan satt i evigheter och fick ju ont i knäna, gillar inte såna syner typ eller om jag tänker på operationer- då får jag ont i knäna. Såg ju hålet rätt in bakom blod och typ plasma heter det va? Ja iaf, blev väl ok sen tyckte jag. Kunde nog tagit lite mer, men trodde det skulle göra ont. Fick inte bort sista plasma kletet typ. Bättre än innan iaf. Sen visste jag inte om jag skulle putta rätt skinnbiten, så putte hälften så det inte var helt öppet. Tänkte på inflammationer. Men sen kom jag på att jag kanske  skulle puttat det, gör man ju på sig själv.

Sen ringde Marita och kollade läget, så då frågade jag om jag skulle putta tillbaka det, och det skulle jag. Men då hade det lagt sig rätt bra. Men gjorde ett litet puttande ändå. Usch. SKulle nog gjort rent skrapsåren bättre, men för sent nu. Var ju på med sårsprayen där innan lite så hoppas det blir bra. Marita får kolla på söndag om det blir nåt galet. Får nog låna Amiros tratt sen om han ska riva på det. Hoppas inte det, han kommer hata den och bli helt orolig. 

Oj vad långt det blev. Men grisen var duktig, låg still och satt still när jag tvättade. Men hörde på andningen att han gillade det inte. Eller också var han bara trött på mig eftersom jag höll på så länge med det. Jaja, bra att han är som han är ;)

Men nu är jag slut. Ska kolla på en film om jag orkar. Sen blir det sängen dirr. Tror jag somnar till filmen, hoppas fan inte det. Oh mein Gott, blev ju en hel novell. 

// M

Hur många stavfel fick du rätta till Fisen? Har kollat lite noggrannare nu iaf =P 


Bus med sysslingen

Bild från i somras när grisen skulle tvätta Victors öron. Grisen överlycklig, Victor var väl inte överförtjust =P Men jag gillar min syssling ändå ;) Och jag vet att han gillar grisen =D
Vart ute med Emme

Tog en lång runda med Emme förut. Och fasiken vad mycket skällande hundar vi stötte på. Gött att min faktiskt kan hålla tyst då ;) Men det var gött. Har missat mycket nu när man inte jobbar ihop.
Men konstaterar igen, Lisch är inte bra för mig.
Försöker tänka på nåt annat nu. Tur att jag är trött. Kommer somna gött iaf hoppas jag.

Undrar om det var Nadine som skrev ifall vi skulle träna imorn? Det blir ju spännande isåf =) Får sova sen då^^

// M

 

Invigning av Netto

Körde morsan förut. Det var kö in i butiken. Kom dock in nästan direkt. Hur mycket folk och bilar som helst. De hade en jäkla massa personal på plats iaf. Många snygga killar faktiskt. Dom måste ha vart inringda från nån annan stad alltså =P Men personal hjälpte till att plocka upp varorna på bandet för att det skulle gå fortare. Sen stod 2 stycken andra och plockade ner i kassarna, som man fick gratis. Det var verkligen service och gick hur fort som helst =) Tur det.
Sen så ville Fisen dit, så fick fan köra henne också. Tänkte att jag kunde kolla på killarna igen då. Fick stå i kö ett tag nu.
Men köpte typ en jävla massa godis och tandkräm. Halvt ovärt^^ Sa förresten åt en dam att hon hade tappat sin plånbok. Hon blev glad =) Typ sa nåt om "Å, tack snälla du" Japp folk, det var väl dagens bästa ;)

Så idag fick jag ingen power nap. Jävla typsikt. Men tur att det är fredag imorn. Tror jag ska sova bort helgen^^

// M

Nä ångest igen eller nåt

Seriöst. Nu fick jag en sån där äcklig känsla igen. Vet inte vart jag ska ta vägen. Allting var bra INNAN internet typ^^ Menar, man läser nån väns eller bekants blogg och så dyker det upp om x. 2 ggr, inte rent ut, men jag fattar väl. Jag VILL INTE VETA. Jag vill leva mitt liv, vill inte veta vad x gör på sin fritid eller liknande. För det ger jag fan i. Jag tänker bara bry mig om mig själv =P Ego^^ Nä men seriöst. Jävla Lisch.

Men Emme försökte muntra upp mig innan med passande låtar till andra as om man säger så. Skriver om dig som Emme istället, bättre flyt =P Och det var ju kul då. Men nu fick jag såna där dåliga känslor så jag måste bara ut å röka igen. Jag vet inte vart jag ska ta vägen nu. Måste fokusera på nåt annat. MUPP säger jag. Nej, bättre upp. JÄVLA SKIT. Kanske ska fly Lisch i helgen, tror ja behöver det. Får se vad jag kan hitta på, OM jag hittar på nåt.

Jaja, Jonas ringde förut. Seriöst, jävla knepig människa. Men det är ju fan det också, hade ju passat mig perfekt. Synd att det aldrig kommer bli nåt bara. Eller det kanske är lika bra iofs. Ja ni ser ju, just min jävla tur. Varför? Äh, får väl satsa på tatueraren =P

// M

Inget nytt under solen

Nä, nu ligger han här på soffan efter att vi vart ute och kört lite kontakt och sedan käkat. Trodde han var på sitt jävel- humör och skulle flyga på mig för att leka. Det är ju en klassiker annars =P Men skönt å fa ha lite ro ;) Håller på med ett foderbyte förresten, började idag. Så det är väl det.
Och jag är lam, kan inte ens komma ihåg citatet på latin. Nisi ---- sub sole typ. Får fundera på det.

Och Nadine, det var ju bara för att vi var ensamma i skogen som jag vågade. Menar, fan kan inte dra med den te klubben å ha han lös, det blir bara skandaler^^ Han körde ju trots allt upp Amiro en gång, så var väl bäst störning för han som behärskar momentet. Vi bara tränar för att kanske nån gång kunna fixa det, men får la se vart det leder^^ Men jag skulle kunna hänga med te Lisch klubben nån gång bara för å få in det i vardagen lite. Bara det är ju träning, där har vi inte ens vart innan^^. Och det blir väl en syn för gudarna =P Men va fan, ska man komma nån vart så får man kräla runt i skiten i början. Så har det vart för mig typ, haha^^

Och Silje, skulle folk se mig och grisen när vi inte tränar så skulle dom nog döma ut mig direkt, haha. Skulle nog kunna döma ut mig när jag tränar å inget funkar heller^^ Dessutom är jag mer en sån människa som kör lydnad med tävlingsinriktning, men inte direkt nån vardagslydnad. Folk brukar ju fråga om man väljer bra vardagslydnad eller lydnadschampion. Jag hade lätt valt en champion ;) Det är mycket roligare, och tokigheter i vardagen är ju bara festligt. Vad skulle jag annars blogga om? Haha. (Men champion får jag ingen ändå =P ) Iofs, vissa grejer är väl mindre roliga, men han får vara =P Jag överlever ;) Menar, Emilie överlevde ju även fast löshåret höll på å fara åt helvete, haha. Vilken syn^^ Fattar inte att folk kan gilla han så som han kan bete sig mot dom, men det måste vara charmen ;) Inget elakt i han, bara knasigheter =D

Så vad väljer ni? Bra vardagslydnad eller lydnadschampion? =P Nu får faktiskt hundfolket ta och kommentera ;)

Ska kolla på "Efterlyst" idag tänkte jag. Borde ju handla om det där rånet. Emile var helt fascinerad. Och dom måste ju vart rätt smarta. Morsan trodde jag skulle bli kriminell när jag sa det till henne, haha^^

Partysugen är jag också. Funderar på om man kanske skulle dra te Götet inom snar framtid. Får kanske höra av mig te Larsa å kolla om han hänger på sen eller nåt. Och Delimo gänget, inga konstiga kommentarer nu på bloggen bara =P Iofs, måste ju hälsa på Linda i Uddevalla också, men festa i Uddevalla? Slår ju inte Götet =/

// M


Lilla nallen ;)

Jag försöker få in bilderna i kronologisk ordning då. Tror den här står på tur:
Melker har släpat ner Fisens nalle ;) Den är större än han, haha =P


Hundexpert?

Seriöst, har haft massa hundmänniskor som läst min blogg och kommenterat. Så ska läsa igenom deras bloggar noggrannare sen för det är kul att läsa hundbloggar ;) Men då hade Silje fått en kommentar att hon inte ser ut som nån hundexpert.
Seriöst, finns inget som säger hur en sån ser ut.
Jaja, spelar fan ingen roll. Hon tränar iaf med sin hund och ser till att han får det han behöver. En bra hundägare helt enkelt, det är ändå det viktigaste. Sen hur man ser ut är ju helt jävla ointressant.Fan jag blir förbannad på sånt. Folks fördomar. Fast det har väl alla, men jag kan ändra uppfattning liksom, så enkelt är det.
Tror folk att jag är en dålig hundägare för att jag har en del skrot? Det tror jag säkert. Jag försöker helt enkelt motbevisa det.

Nä, tröttsamt. Lägger inte mer energi på det nu. Kanske lägger in när vi tränar rallylydnad så folk får se vilken jävla hundägare jag är^^

// M

Plats med Amiro- lös

Ja, idag drog jag iväg och tränade med Marita. Och nej folk, när jag skriver tränar så handlar det om hundträning =P Vid kanothuset så började han dra som fan, Amiro hade gått där. =P
Vi släppte dom och jag körde lite inkallningar när dom rusat av sig det värsta. Lite halvovillig i början, men sen när han sprungit mer kom han ju villigare =D Mycket spring i benen på dom jyckarna vill jag lova. Men Melker stod ju och väntade på oss innan han stack vidare- kollade att vi var med, så visst, lite resultat i träningen har jag ju fått =)
Sen så körde vi 2 platser. Den första var inte bra alls. Lade dom lösa. Först körde grisen upp Amiro, inte så oväntat. Andra gången sprang han till mig. Och sen låg han sig. Det var första platsen =P Men det gick bra det sista när jag lade han 3:e gången^^ Marita pratade med Amiro, men jag tror att Melker lyssnade på henne också =P
Sen fick dom springa lite till. Marita skulle få in Miro, men då kom ju grisen och satte sig i position =P Så de körde fint fotgående helt lös och han stack inte. Körde ett par snurrar och allt gick kanon. Jättefin kontakt. Bra sättanden. Han går med vem som helst =P Tråkigt för Miro när han kom och platsen var upptagen, haha. Och sen körde vi en plats till på tillbaka vägen. Då låg han hela tiden. Runt en minut bara, vi ville inte utmana ödet och förstöra allt. Men det kändes jättebra. Han kan ju när han vill =) Noterade att han ville sätta sig upp innan jag säger åt han, inte bra. Antagligen för het på belöningen. Får träna på det. Tror jag rörde med det för mycket igår, stackaren.
Kanske ska låta han köra ett jävla race med Miro innan jag ska dra igång med träningen? =P Skulle han vara som han var nu så hade jag ju kunnat tävla inom snar framtid^^ Men perfekt å träna med Miro som är så bra och Marita som inte blir arg om Melker kör upp han. Hon ser det nog som ännu bättre träning med en halvtokig gris flängandes^^ Men Melker var ju mest kontaktsökande av dom 2 och det var kul. Fast det har han ju vart länge, men nu när bara jag och han var ute. Även fast han tror att han heter Amiro ibland =P
Men vi hade fin kontakt också, och han stannade faktiskt när jag sa nej. Men han ville inte köra ställande under gång, undrar om det var för att vi gick utan koppel? Eller också ville han inte missa Amiro som stod längre fram^^ Hum, får fundera lite på det. Men testar väl nån mer gång sen. Men just då var jag nöjd med han ändå. Jättefina sättanden, fin kontakt och raka ingångar. Kunde inte bett om bättre faktiskt. Bra fart givetvis, men det har han alltid =P

Men vi bokade att vi skulle ut å träna igen. Jag ville att vi skulle köra appellspåret, och det kanske vi skulle ta nån helg. Tyckte även att vi skulle köra upplet, det går ju när som egentligen. Men jättenyttigt å träna såhär. Hade jättebra kontakt och jag är så stolt över han =D Kul att vara två och inte träna ensam jämt. Bra störning och jättekul att han får busa av sig. Så bra dag. Grisen är nog överlycklig =D

// M

Ja, jag fotade men lägger in dom långt fram i tiden, har massa annat som ska in först =P Var ju tvungen till att ha bildbevis på platsen =P Och Fisen, jag kan inte lägga in bilder jämt, det här är en blogg och ingen jävla bilddagbok. (Har ju inte så mycket bilder =P ) Galleriet ligger lite efter ;)


Klubben: 4 tjuvstarter

Idag gick det kasst och åter kasst. Iofs, gick inte tillbaka på platsen och berömde. Men dom låg nog inga 2 minuter för det var lite oroligt längre bort såg jag. Så platsen gick väl ok, eller bra får jag väl säga. Lite gnäll som vanligt dock. Men tandvisningen kämpar jag med att han ska chilla lite på, det är svårt. Men gick rätt bra idag. Fan, dämpa en überglad staff är inte så lätt =P

Men sen. SKulle träna på återgångar från ställandet och läggandet. Och det har ALDRIG vart nåt problem. Men vet inte vad som slog slint idag. Iofs, han stod/låg ju kvar längre än vad som kommenderas på tävling. Men jag tänkte köra lite längre idag. Icke, han satte sig och följde mig och lade sig. Han var som ett plåster på mig. Han fattade väl inte varför han inte fick godiset. Men sen körde vi läggandet på platsen, bara momentet när vi lägger dom. Gick faktiskt bra, pang ner bara =P Jag körde med Patrik och Konjak. Så det var gött. Trodde jag kom med Lasse först och det hade väl vart skandal^^ Skällande publik som han sa en annan gång^^ Men sen lade jag Melker med Konjak och det gick bra, alltså med 4 meters mellanrum då. Men då låg han. Fast han började med att skälla, som han inte gjort på länge heller. Jäkla skitstövel sa jag bara om hans prestationer i första passet =P Iofs, körde fot steg för steg. Och han startade lugnt och satte sig fint. Annars brukar han hamna ett halvt steg framför mig eftersom vi brukar vara startsnabba när det sitter. Så det var väl bra då.

Sen blev det inkallning och fritt det sista. Jag fick ju vänta eftersom jag skulle flyttas längre bort än dom andra, och det var ju gött. Men det fria gick bra. Jättefin kontakt. Verkligen pigg och alert. Så tänkte att inkallningen går väl bra. Vad händer när man tänker positivt? Jo det går åt helvete. Han drog iväg som fan mot inkallningen. Inte bra. Sen när jag satte han, då tjuvade han. Jag hann nog bara ta ett steg. Sen tjuvade han 4 ggr igen. En gång sprang han te Christer, en gång tog han en runda till skogen och pinkade. Sen kom han in mot mig när jag stod snett och satte sig perfekt. Jäkla skithund säger jag om hans tjuvar bedrifter. Fan att han kan med å pinka. Men han stack inte till nån annan hund så tack för det. Han har ju så mycket spring i benen dock, så kul att han fick springa av sig då=P Men sen satte jag han och gick iväg. Och gick tillbaka och berömde. Sen så kallade jag in och det gick bra. Christer sa att han är så skön. Och duktig när han vill. Ja, Lotta frågade sen också å hon skrattade ju när jag berättade att han tjuvat. Dom gillar clownen iaf. Tur det för jag var väl sådär glad på han^^

Sen nu när jag kommer hem. Då är han fan samarbetsvillig till tusen och fixar allt. Men visst. Bra det. Han ville väl lite för mycket innan när han blev så hispig. Men han hade ju ett par bra grejer. Alltså han var egentligen inte så kass, men det är det att jag VET att han kan och har rätt så stora krav på han nu. Vill ju komma nån vart snart =P
Sakta men säkert som Christer sa ^^

Men men, trött som fan. Märkte det när jag åkte dit tom. Skandal. Sängen snart, ska bara ta sista kissrundan med grisen och vattna mina växter och göra mig iordning för natten =P

// M


Ensam hundägare söker

Haha. Fisen kollade på ensam mamma söker. Är ju nån som är 37, som dejtar en som är 22 och hennes son är 17. Ja, helt knasigt tycker jag då men.

Då sa Fisen att dom borde ha ett program: "Ensam hundägare söker". Och hon skulle skickat in mig dit direkt då. HAHA, fan hon kan vara lite påhittig och kul ibland =P Men det lär ju aldrig hända^^

Förresten, Jonas ringde förut. Han hade nog helt enkelt tråkigt, menar. Va fan ringer han mig för? Höll ju på å fråga vad fan han ville, haha. Men jag knep igen, försöker å inte få grodor som flyger hejvilt^^ Å han åkte bil, det är ju då han ringer. Men men, han ringde ju. Usch, ni fattar inte hur het han är =P
Han sa att jag skulle komma med grisen te Borås på fredagen innan jag tatuerar mig, och att han skulle vakta han när ja åker och tatuerar mig och sen åker jag tillbaka till han. Alltså, en hel helg, jag tror att han bara snacka skit som vanligt. Den tiden har inte han. Eller också ville han nog bara träffa grisen. Nåt konstigt var det ju. Och han hade inte fått den där fina lägenheten, men nån annan. Får kanske se den^^. Men det är ju långt som fan kvar. Så vi få la se vad som händer. Han kommer nog på nån exemplarisk ursäkt sen. Han kunde ju inte komma hit nu för han skulle ju flytta. Så alltså om drygt en månad, vilket skämt. Å om det blir så att vi faktiskt träffas så kommer han ångra att grisen skulle med, haha. Vilket jävla liv han kommer föra. Måste köpa märgben eller nåt som han KANSKE vill käka isåf. Aja, vi får se. Är ju långt kvar. Blir nog inte så, för tur har jag ju inte med nåt.

Fan, Rökar-Lotta, fattar du nu? Allting är ju bara knasigt och rörigt. Får snacka med henne imorn på jobbet, hon läser nog inte.

// M


Full fart

Haha, nu har jag fått massa bilder från Fisen inlagda. Men tänker ju inte slänga upp alla på en gång, menar, då finns det ju inget kul sen =P Här var han ute med Fisen och raceade ;) Var nog nån gång vid våren i år.
Überglad Melker:


Spår och tandsten skrap

Vi tog ett motivationsspår till middag. Gick bra, har aldrig arbetat så lugnt. Behövde knappt hålla tillbaka han, kanske 3 ggr. Men gick bra. Han var snabb och metodisk. Men tror han missade 2 foderkulor, men det var ju mitt fel- jag såg inte det. Löv och jävelskap ivägen.
Sen körde vi en plats vid älven på eftermiddagen. Gick bra. Lite gnäll, men låg still 2 min utan att jag gick tillbaka. Fan vad skönt det är när man märker att det går fram. För ett halvår sen så trodde jag nog inte att det var möjligt. Inte att vi skulle fixa det "så snart" ändå =P

Sen skrapade vi tandsten. Fan han har haft så kass andedräkt det sista. Och när jag kollade på det idag så hade han massa tandsten på hans vänstra sida. Den största tanden var det massor på alltså. Aldrig vart så mycket. Så det skrapade vi bort. Fick skrapa massor. Bara gnisslade typ. Får fan försöka lära mig vad tänderna heter^^ Och borsta dom borde jag göra egentligen. Hoppas jag tar tag i det också.

Ja, det var väl lite av vad vi sysslat med idag.

// M

Agerat översättare^^

Seriöst, kl 3.35 ringer telefonen. Jag trodde ju att det var aset, men det var Emilie. Tänkte att nu är hon askalas. Jovisst, hon hade hittat några trevliga tyskar som hon gick och tjötade med, 2 st. Ville att jag skulle tolka. Haha. Tyskan är ju inte direkt nåt jag kommer ihåg så bra. Men jag traskar iväg iaf (med grisen givetvis), vad fan gör man inte? =P Hon gick på den långa smala vägen där hon och jag brukade gå sa hon. Men bra jävla fyllkärring, vi har typ gått över hela stan^^ Men sen sa hon sjukhuset, och då frågade jag om hon var vid älven, ja det var hon. Hade vart lite enklare om hon sagt det direkt =P Men skulle möta henne vid gröna bron.

Då står hon där med en som hette Melvin. Hon tyckte ju att han var übersöt =P Men jag märkte att jag inte behövde tolka nån tyska, för jag fick tolka engelskan. Fan den ena var ju sämre än den andra, haha. Emilie: "Told me, what do you want to do?" Den adre fattade inte allt jag försökte få ur han. Svarade inte på frågan utan kom med samma svar igen. Så ja, lite knepigt att förstå när man får olika svar också. Men vi listade nog ut det sen efter samma fråga 20 ggr igen typ. Men han verkade vara en reko kille. Han gillade Emilie också. Och han skulle vara här i 3 månader till. Hoppas hon får en liten romans där =P Men kul å prata engelska faktiskt, gick jävligt bra kände jag ;) Å han var trevlig, han gillade Melker ;) Såna människor gillar jag oftast ;)

Var inne på Ciel och kollade i hans rum, sen sa Emilie att jag skulle dra för hon skulle dissa han, stackaren =( Trodde stället skulle vara hur lyxigt som helst, för det hade ju Jonas sagt typ. Men var bara vanligt. Men kul, då har man vart där också. Å han ställde fram vatten till grisen. Hur sött som helst. Han drack också. Men han gillade inte att Melker var och hoppade i hans säng^^ Men sen fick jag gå ner med eländet från 4:e våning. Lyssnade faktiskt på Jonas och Knuts snack om att man behövde nåt jävla kort för å åka hissen, så jag försökte inte ens, noterade att han visade kortet när vi åkte upp =P Men gick bra att kånka ner han, gick fort och var inte så jobbigt. Hade mest ont i armarna sen^^

Var hemma kl.5. Fantastisk dygnsrytm, haha. Men hade jag vart astrött så hade jag inte vaknat av telefonen, jag såg det så =P

// M


Eviga väntan

Alltså fan. Varför ska man vänta på att skitstöveln ska höra av sig? Det är asjobbigt. Skulle lyssnat på Emilie å struntat i hela skiten. Men det är fan inte lätt. Går inte.  Jävla skit kan man säga om allt.

Men jag ser fram emot tatueringen. Det är det som jag får längta efter i en månad drygt. Bra, då har jag ju nåt å tänka på^^ Å nåt kul att se fram emot. Men sen vet jag inte vad jag ska se fram emot^^ Kanske hundutställningar om jag ska gå. Försöka hålla mig sysselsatt igen. Konstant helst. Så att man inte får nån tid att tänka och känna efter. Mupp igen. Orkar nog inte med det här igen. Skiten knäcker mig.

// M

Bokat ny tatueringstid

Ja fan. Försökte få tag på han igår med. Men omöjligt. Försökte flera gånger idag med. Det slutade med att jag lärde mig numret utantill. Men fick tid 24 oktober. En lördag sa jag och det var den tidigaste han hade.
Nu tog han mitt nummer också, så han visste väl inte ens att jag hade vart där.

Men känns bra med ny tid inbokad.

Ska kolla på "Män som hatar kvinnor" med tröga Vicky jävel nu.

// M

Amiro på besök

Ringer på dörren kl 21.30 typ. Fan vem kommer oanmäld tänkte jag. Kollar i titthålet som vanligt =P Jo då ser jag Amiros söta nuna =D Fis och Johan var ute och gick. Kom in och hälsade på en stund. Men gick bättre nu än sist. Amiro gillade ju inte att Melker skulle vara på han som vanligt^^ Men när han morrade så slutade han upp ett par gånger. Men sen kommer grisen i vanlig ordning när Amiro bara står och båda är lugna. Då ska han försöka få igång Amiro, så han tar nosen och trycker till han som fan i bröstet och springer iväg. I hopp om att Amiro ska sätta efter, men icke. Han blev bara sur =P Sen fick han för sig å jucka på Amiro, det gillar han INTE, så han började låta som fan, och grisen fattar inget som vanligt. Tror han gör allt han kan för å få igång surgubben =P Haha. Lyckas inte så bra inne direkt ;) Sen körde han några vändor med nosen igen och sen började han bita han i pälsen. Amiro blev ju halvt vansinnig och Melker tyckte ju att det var helkul. Vilken bitch han är, haha. Bita i pälsen så fult. Han drog verkligen ut pälsen^^ Ja, dom är ju som bröder ;)

Men sen gick vi ut och släppte dom vid Broholmskolan. Sprang som fan. Melker som skjuten ur en kanon. Jag visade han fotbollsmålet denna gången, så att han inte skulle ta nätet igen =P

Sen var alla nöjda och glada. Det var dagens höjdpunkt =D Bra träning för Melker också att ha Amiro här. Det går ju bättre och bättre iaf. Eller ja, han skäller inte så mycket. Mest för å få igång han. Kunde vart hundvakt nästa helg om han ville låta Miro vara ifred, men får la se hur det blir med det. Jag hade ju lätt vart helt slut efter den helgen isåfall, haha.

Funderar på om vi ska ställa grabbarna grus i Växjö. Dom ställs samma dag, så det är ju perfekt. Det betyder alltså att jag MÅSTE börja ringträna han nu eftersom jag ska göra debut själv isåfall. Usch vad nervöst.

Kommer nog ställa dom på My dog iaf, samma dag där med. Så det är kalasbra om jag lär mig att vara handler och får ordning på sattyget ;)


// M

Staffelägret, lite bilder

Ja, lägger in ett par bilder från staffelägret så ni får se hur vi bodde ex. Sen sparar jag väl ett par typ som ringträning och lägger in senare när jag får bildtorka igen =PGruppen: Cecilia & Vegas, jag & grisen, Niklas & Nova, Sandra & Jenny, Elin & Edna

     
Hunddagiset                     Spanar                   Vår sovplats


Underbara Cecilia & Vegas


Vaccinering

Idag var det dags för den årliga vaccineringen. Nu blev det alltså mot valpsjuka, parvovirus, HCC och kennelhosta. Så det var gött å få det avklarat =P
Men han reagerade inte ens, som vanligt. Låg en annan hund på uppvakning typ som han fick syn på så den stod han å kollade på. Fan han typ stack in nålen under etapper nu eller nåt såg det ut som, han kanske träffade chippet^^ Men gick ju bra. Han har aldrig vart så tyst när han vart där som han var idag. Så det kändes också bra =) Lite gnäll bara, men inget skällande.
Han vägde 17,3 kg- nybajsad och nypinkad =P

Körde en plats med han vid älven. Han reste sig första gången rätt snabbt, så gick tillbaka och lade om han. Sen låg han i 2 minuter utan att jag gick tillbaka! Tog tiden med mobilen, så nu vet jag att han låg 2 min ;) Fick bara hyssja han lite som vanligt. Men det kändes kanon iaf =D

Idag har vi fått sitta i desserten igen, andra dagen på raken och imorn också antagligen. Det kommer knäcka mig om jag ska behöva sitta och packa. Smärtan går ju upp i nacken nu. Gjorde det inte förra året. Så blir ju inte bättre. Känns som man fått en jävla nackspärr typ. Nej, jag är en maskin människa =P Förutom att jag måste fixa sulor i dom stenhårda skorna. Ont i höfterna och hälsporren är inte trevlig. Helröten med andra ord. Vid 22 år, känns bra, eller inte.

// M


Schysst på klubben

Ja, nu är vi hemma. Platsen gick lika bra som sist, han låg hela tiden och jag gick tillbaka en gång. Står givetvis kvar med kopplet, så det behöver jag nog inte skriva nån mer gång^^ Äh, kommer säkert göra det för å undvika missförstånd =P Men lite gnäll, därför gick jag tillbaka när han tystnat. Bara ifall han skulle få för sig å resa sig. Bättre å lyckas än å misslyckas...
Sen körde vi 3 ggrupper om 3. Det finns ju andra som kör bruks lydnaden också då, så dom var ju inte med i våra grupper. Kom med Jojje och Zorro. Mycket testosteron i vår grupp, märktes dock bara på Zorro. Vi började utan instruktör i inkallningsmomentet. Jojjes ägare Tina fick stå kvar med Melker i kopplet och jag gick en kort bit och kallade in. Inga fel på farten iaf ;) Men tycker att han har börjat trassla vid ingången, den har han ALLTID vart som en klocka på. Det är nog jag som har trasslat till det för han när jag försökt få han å sitta bättre. Sen hämtade jag en lina som jag tagit med och satte på. Då skulle han sticka iväg te Jojje så jag han stampa på den. Jäkla tur. Men blev förvånad över Lasse som sa att jag skulle släppa han helt, han sa att jag skulle våga. Han som alltid har sagt att det är cirkus när Melker är med. Haha.
Sen körde vi hoppet. Ja hade på han linan. Hoppade först 4 plankor. Gick bra. Men sen tog vi 3, lika bra med hans artros. Fick gömma godiset och kasta iväg kopplet. Gick jättebra. Men får nog flytta mig längre bak så att han får mer fart när han kommer in. Men sen störde ju linan antagligen när han skulle sätta sig, sa Cissi. Men han hoppade så fint =D Sen ville jag att vi skulle träna ställandet så att Cissi skulle se hur snett han kan ställa sig. Dom andra 2 innan hade hon anmärkningar på. Typ Zorro som inte ville ställa sig direkt, likadant med Jojje. Hon hade dessutom inte så bra fart när hon traskade iväg. Jag traskade på som vanligt i bra fart och tänkte att nu kommer han inte ens å höra kommandot (ibland är han ju lite disträ =P ) men när jag säger "stå" så stannar han som en klocka, jag släpper kopplet och går vidare. Vi blev ju kommenderade då. När jag vänder mig om står han rakare än vad han nånsin gjort innan. Fick ju givetvis bara beröm för det. Men det är väl som vanligt, jag ska visa hans brister, och så går han och gör det jättebra. Ingen anmärkning eller nåt. Han stod hur snyggt som helst. Jag stod nog som en fågelholk. Hoppas Lasse såg det, inte att jag var fågelholk dock =P Fan det är utveckling på dampet ;) Så gött att han faktiskt fick anmärkning där. Seriöst, måste få vara lite "skadeglad" när han har vart som han är mot oss.
Sen apportering. Bara Melker som kunde momentet i vår grupp. Så jag försökte mig på å kasta ut apporten. Men va fan, han ville knappt komma tillbaka och när han kom tillbaka så tuggade han på den! Jäkla skithund. Så det gav jag upp efter några försök. Bättre å träna på att han inte ska vara så het på apporten som han kan vara ibland. Men släppandet är jättebra. Jag tar tag i den och han släpper inte förrän jag kommenderar. Det satt direkt nu, så det var kul =D Då gick jag runt och körde lite ställande och fot. Gick bra, det var nästan så vi var sist in till rasten för han var så kul å jobba med =D Fick ingen hjälp med apporteringen heller för hon vet att vi kan det. Frågade bara om det gick bra och det gjorde det ju.

Sen ut igen och körde friträning. Jag övar på å gå^^ Kan fan inte svänga vänster. Höger går bra men det blir lite päronsväng med grisen. Men jag går ju rätt så fort och han går nog egentligen lite för långt ifrån. Tror det är därför jag inte får till vänstersvängarna. Gick långsamt, men då satte han sig nästan i svängen =P Sen när jag försökte mig på ett steg åt gången så hamnar han ju alldeles för långt fram för han har ju bråttom iväg =P Slutade med att han började lägga sig vissa gånger. Och det kändes ju bra, för nu måste han veta att det är bra å ligga =P Men det är lugnt, ska nog inte försöka få det till å bli en vana. Får träna på ett steg i taget. Hade ju vart kul om man kunde få till det. Var så fräck (eller korkad) så jag körde läggande och ställande på samma pass. Men gick bra. Han small ner i backen bara ;) Så han var verkligen på humör idag.
Sen det sista var det typ bara vi kvar på plan och då sa Cissi att vi skulle köra inkallning. Visst, det går ju bra då å köra okopplat om dom andra 3 hundarna är långt bort. Hon var förvånad över att han var så stark, när han sprang runt och skulle nosa innan, haha. "Men vad stark han är" Jag bara skrattade =P Hon stod kvar med han och jag gick iväg. Kom som ett spjut och gjorde schysst ingång. Skickade tillbaka han. Han kollade upp på mig när hon ropade som att "Matte, får jag, är det sant?" Skulle ju sagt "marsch" så hade han nog fattat. Hon hade inget godis men han var lika glad för det =P Sen skickade hon tillbaka han igen. Trodde inte det eftersom hon hade kopplet. Sen sa hon att han var jätteduktig och att det var synd att jag inte kunde ha han lös. Fan vad vi måste träna på den biten. Det blir det absolut tuffaste. Men nångång förhoppningsvis. Hon sa ju att han hade blivit jättelugn, det var ju en överdrift men =P Bättre blir det.
Men är ändå glad att jag har en hund med motor och energi, nu när han vill jobba mer än innan. Eller nu när han mognat lite kanske. En del andra stackare är ju långsamma och orkar inte hålla igång så länge. Men, han var som en dröm idag. Synd att inte mina syskon och alla andra skeptiska fått se denna sidan av han på riktigt. Dom skulle inte tro sina ögon. Knappt jag gör det ;)
Men har ju börjat belöna med kamp nu. Fan blir helt yr och varm när jag kampar. Bara jag inte går å svimmar =P Men hade massa köttbullar över idag, så dom fick han när vi kom hem.

Det är verkligen kul att åka å träna när det går bra. Ingen skräckblandad förtjusning längre. Bara skoj. Har ju mer förväntningar på att han ska sköta sig nu och inte flumma så =P Kommer bli så jävla besviken om det inte går bra sen^^ Förresten, optimisten Lasse sa ju att de inte skulle gå igenom vad som kom på tävling för att det var många som inte var klara. Seriöst, han är värre än mig när det gäller å va negativ. Han säger attlid att hans hund är så jäkla smart och duktig. Och får det att låta som att många andra är skräp. Men varför tävlar han inte då? Vi är ju fan där för å lära oss. Då behöver man inte vara kung.

// M


Fyllt 22!

Klockan har slagit 23.23 så det är alltså 22 år sen jag föddes på en söndag. Dom säger att söndagsbarn ska vara speciella^^. Stackars mor och far, dom är nog rätt så besvikna på hur jag blev.

Och tack alla söta människor som skickat grattis sms. Puss på er!

// M

Lös

Man blir nog lös när man försöker förtränga nåt/någon. Jag har nog inte lyckats så bra. Kanske stundtals. Men ibland har man väl bara kommit på att vissa grejer har vart bättre innan.

Fan också är det jag känner nu. Men inte över exet, utan över han som aldrig hör av sig. Fan att jag utsatte mig för den här jävla skiten igen. Trodde inte jag skulle komma dit på ett bra tag.

// M

Spår, 1 vinkel

Körde vidare med våra motivationsspår. Undrar hur länge till jag ska behöva traggla det =P Men lade in en 90 graders vinkel. Det gick bra. Inte så hetsig som han brukar va, så det går väl framåt.
Och nu var han duktig när jag lade spåret. Han låg ner när jag kom tillbaka! Helt fantastiskt. Han kanske börjar fatta lite mer av passiviteten, hoppas det^^
Ska bli spännande imorn på klubben när vi kör platsen. Får se vad som händer.

// M


Officiellt 22

Nu är man alltså officiellt 22. Är faktiskt född 23.23 på en söndag, så inte exakt 22 år sen jag föddes =P.

Känns bara knasigt. Stackars mina föräldrar som har fått stå ut med mig så länge.

Och tack Linda för messet. Fick mig att inte känna mig helt bortglömd. Håller på å gå ner i svacka känner jag.

Kommer lätt bli den tråkigaste och ensammaste födelsedagen någonsin typ.

// M

Sommaren i Lisch

Melker gillar sommaren ;) Vi systrar tog en glass på Birgers innan den riktiga värmen drog igång och han satte sig så sött i trappan =P


Motivationsspår och lydnad

Det är vad vi har tränat idag. Gick faktiskt bra. Men han var lite disträ ett tag och ville inte direkt söka kontakt över huvud taget.
Men körde en kortare plats, typ 1,5 minut eller nåt. Gick bra, fick bara hyssja lite på han så att han blev tyst- men han låg kvar. Sen träffade vi Amiro och Johans föräldrar. Marita tyckte att vi skulle köra en plats med dom båda nån gång. Tackar man ju inte nej till. Sen körde vi ställandet- lite trögstartad var han. Fick köra med handen i början. Sen gikck det bra förutom att han ställer sig snett, typ sm att han fryser till när jag säger stå. Men det är väl bra iofs^^ Jaja, får se vad dom säger om det på klubben och hur jag ska lösa det.

Sen träffade vi Helén och Pelle. Då fick Melker sitta och vänta. Gick bra. Helén blev nog lite impad av damptrollet =P Körde ett kortare motivationsspår sen. Gick rätt bra. Lite lugnare nu än sist.

Har för övrigt gjort köttbullar idag. Dom blev väl okej.

// M

Kalaset över

Ja är helt slut. Ska sova snart. Städat lite iaf, även fast folk inte ser det. Men nu ligger jag ju efter med disken igen =P

Fick iaf en kaffebryggare, en termometer och en hushållspappershållare av Birgitta och Sten. Dödskalle påslakan av Fisen. Lite pengar från mor och far. Ldb:s senaste serie med duschkräm, lotion och deo samt hårnålar av Vicky ;) Vinglas från Johan. Sen fick jag mina inflyttningspresenter av Birgitta och Sten, skålar av Birgitta och en jättefin Buddha oljelampa av Sten.

Vi körde iaf Lips, Birgitta och Sten sjöng faktiskt =D Men sen lade den vita micken av, eller ja den sprakar, så det kan dra åt helvete, måste lämna in den. Får se om jag kan övertala Fisen å göra det, jag orkar inte trassla.

Fan alla tekakor tog slut. 20 stycken. Trodde inte det, för de hade typ bara räknat med kakor så jag tänkte att dom käkar säkert inte mer då. Joho, salamin tog också slut, jävla typsikt.

Men de gamla fick inviga vinglasen =) Jävla svårt å diska dom tycker jag.

Melker var ju helt salig och sprang runt och rev sönder kartonger. Sprang runt med mina paket och rev i snören och hjälpte till att öppna. Ja, han är bra att ha =D

Å nej, Jonas hörde givetvis inte av sig^^ Ingen som är förvånad va?

// M

Ingen tatuering

Nej. Han var sjuk. Å eftersom han inte tog mitt nummer fick jag veta det när jag kom dit.
Jag tog alltså ledigt i onödan. Förlorade en dagsinkomst. Fick köpa massa mat. Slösade en massa tid på att åka tåg, så kul är det inte. Lämnade min älskade hund helt i onödan.
Alltså jag är så jävla förbannad så det går inte att beskriva. Hade jag behövt betala tågbiljetten (åkte med Vickys fritidskort) då hade jag smällt av totalt. Men jag är så jävla vansinnig, arg, ledsen, besviken- ja allt på samma gång. Ville bara börja lipa av ren ilska och det var nära.
Ni ser, man ska inte va positiv för då blir man bara besviken.

Men det bekräftar ju bara allt. Jag har fan INGEN tur i livet. Jag kunde lika gärna blivit påkörd av vagnen eller nåt, då hade misären tagit slut. Jag orkar bara inte mer. När är det min tur att må bra? Ta mig fan aldrig verkar det som. Men det har jag fan inte räknat med heller. Jävla könsord på hela skiten.

// M

Framme i Götet

Javisst. Aldrig käkat så fort på Burger King som jag gjorde idag. Var utsvulten. Fan försöker sluta skriva javisst i början av alla inlägg, men går väl sådär. Får alltid tänka på det =P Lånar Rikards dator nu när han duschar. Men han kom tillbaka. Så hej då då folk =P

Han är väl social nu när han är trött....

Känner att jag får fan vara hemma med grisen sen. Saknar han. Känner mig som en skitstövel som åker ifrån han.

Men tatuering imorn. Vad jag har längtat. Glömde dock kameran. Så det blir inga bilder på vare sig Rikard eller tatueraren. Tyvärr folk, Alzheimern kryper sig sakta fram.

// M

Kollat tågtider

Javisst. Kommer fan få åka hem kl 20! Bara för att jag inte fick den tidiga tiden.
Men jag fick sova kvar hos Rikard när han åker te jobbet. Fan vad gött. Jag kommer få sova! Woho! Ska bli så jävla gött å få sova ut. Hans säng är väldigt skön också =P Men han är ju en pärla. Vet inte vad jag hade gjort utan han^^
Ska ju faktiskt bli kul att träffa han också =P. Var ju ett tag sen. Skulle komma förbi med hans nyckel sen på hans jobb, så jag fördriver tiden tills tåget går och så får jag se hur han jobbar. Ska bli festligt ;)
Jag föreslog ju att jag skulle slänga nyckeln i brevlådan. Han ville visst komma in sen sa han. Haha, tänkte inte på att det var hans nyckel jag skulle få =P
Så nu är resan helt plötsligt inte lika jobbig längre. Gött.

// M

Emilie bytte grupp

Ja, så nu var det roliga över, innan det ens hade börjat. Fan. Bara för att Eva skulle gå å skada sin handled eller nåt så hon blir sjukskriven i 5 veckor. Fan. Blir ju nästan ångestfyllt å gå till jobbet nu. Sofia ersätter Emilie.
Jag hade velat ha kvar min gamla grupp, och sen kunde dom slängt in Magnus där istället för Lotta typ, som kommer jobba skift. Hilleveisch och Hanni, fan kommer sakna dom. Får väl gå å tjöta med Sofia sen eller nåt, om hon orkar..
Jaja, whatever. Allt är väl åt helvete. Men inget ovanligt.

// M

Bästa gången på brukshundklubben

Dom på jobbet kunde inte säga brukshundklubb för övrigt =P

Men började med plats. Frida och hennes schäfer ville INTE ligga bredvid Melker. Hum, pinsamt alltså. Man kan ju tro att dom som ska gå upp till klass 3 vill ha störning. Men icke. Å förra gången så fick hon ju å lät hennes hund hälsa på alla typ på promenaden. Alltså hon hade INGEN koll. Jag som ändå inte lät han hälsa på nån ryckte bort Melker fort som fan när hon kom där framfarandes. Jaja whatever.

Men jag behövde bara gå fram till han en gång under hela platsen! Det har aldrig hänt förut. Sen så låg han hela platsen också. Det har heller aldrig hänt. Å han skällde inte heller, bara gnällde lite, men tystnade när jag sa till han. Det var också nåt nytt. Fan vad nöjd jag var =D Kändes jättebra.
Sen körde vi i 3 grupper. De som ville kolla på brukset, och det vill jag ju egentligen. Men då var ju klass 3 ekipaget med, å då ville jag fan inte. Men kul med vanlig lydnad också. Körde 2 grupper.
Först plats träning. Gick jättebra. Första gången han satt still på tandvisningen, även fast han bra gärna ville hälsa =P Sen linförighet, gick bra i början, men som vanligt så ledsnade han när Cissi skulle kolla på oss. Men han trodde hela tiden att han skulle lägga sig, så han lade sig snabbt som attan. Och vid platsen satte han sig och lade sig fort som fan igen när jag hade bett han sitta. Haha, men bra. Då fattar han ju att det är bra å ligga iaf. Kanske kommer nånvart sen =P Men övar på å inte kolla på han vid linförigheten, inte så jäkla lätt =P Sen körde vi läggande under gång. Gick bra i början, men sen ledsnade han. Lade sig som en groda, och det såg hon med lilla silky terriern. Hon höll på å dö av skratt =P Sen så skulle jag visa Cissi hur han gjorde när han ledsnade. Då blev det frog style igen. Hon sa det "Men Melker" Å sen bröt dom ut i skratt , haha. Jaja, kul att man kan underhålla folk =P Dom säger att det ser roligast ut när han lägger sig, typ lägger bakbenen och kryper fram med frambenen.  Sen vart det fika. Aldrig vart med om att första perioden gått så fort. Var verkligen jättekul!

Sen körde vi bara inkallning i tunnel. Jag kopplade på lina och kallade in bort från tunneln. Och han gjorde ett gläfsande och satte av i en jäkla fart. Då skrattade alla igen, haha. Han är för söt grisen ;) Men han kom perfekt och jättebra. Var faktiskt 2 andra som också kallade in bort från tunneln. Men hon med boxern som jag inte ville gå med går ju med oss nu igen, och Britt sa sist att hon inte hade anmält sig, så jäkla typsikt. Hon är rädd för Melker typ och helt jävla hysterisk. Jag vågar inte ens ha han lös när hon är med ifall det skulle hända ett misstag så blir det jäkla rabalder. Så det var gött som fan när hennes boxer satte av i full fräs och skulle mucka med en storpudel. Då har jag det på henne i framtiden ;) Menar, Melker muckar ändå inte som hennes jycke gjorde. Gött.

Jaja, perfekt dag på klubben helt enkelt. Tiden går fortare när det går bra, och det är roligare och inte lika jobbigt^^ Lotta sa att han har vart väldigt behaglig idag och att det säkert hade lossnat nu. Och Cissi sa tredje gången gillt ;) Men vi får se, var säkert bara tillfälligt^^ Får hoppas att det inte är det. Han var jättebra och rolig att träna med idag. Så stort framsteg. Men långt kvar, men jag ser bara det positiva nu, jag har inte bråttom =P (Även fast det hade vart kul om det hade gått fortare fram =P) Men vi får väl se nästa gång vad han hittar på ;)

// M

Äntligen är grisen hemma

Fan har väntat jättelänge. Trodde de hade råkat ut för en olycka eller nåt. Bad tom Vicky ringa å kolla så att dom levde. Men nu borde han vara nöjd när han har vart ute å röjt med Amiro så länge. Hoppas Fis tog många bilder. Hon sa att han hade vart jätteduktig iaf =D

Måste ringa och boka tid för vaccination imorn för grisen också.

// M

Melker fått tuggummi i svansen

Fan kul å träffa hunden när man kommer hem tycker man. Så har han fått tuggummi i svansen! Fan alltså. Han hade vart med Fis och dom på donken å sen hade han satt sig i ett tuggummi. De fick ju givetvis inte bort allt. Så nu går han runt med mintdoftande svans som är klibbig med en vit fläck, ser för jävligt ut. Funderar på å klippa bort det, men då blir det ju fan skalligt. Men han kommer ju klena ner alla mina grejer med tuggummi annars. Vet fan inte vad jag ska göra =/ Plasta in hela lägenheten, haha. Nä. Men får la se om jag klipper lite lätt eller nåt.

Nu är han nog på Kinnekulle med Fis och Johan å springer runt å leker med Amiro. Så det är kul för han.

Å imorn är det bruks. Fan jag är helt slut. Kommer aldrig överleva veckan.

Nadine ringde förut å undra om jag skulle med å träna, jag låg å sov då^^ Haha. Men får ta det en annan dag. Å nej, ser inte fram emot å bli mobbad^^

Skulle ha kalas på fredag också. Fan måste städa. Hoppas jag hinner powernapa innan också, annars får jag sova resten av helgen^^ Jag är en astrött människa.


// M


Inflyttningsfest i Göteborg

Javisst. Fan jag älskar Göteborg ;) Men trevligt folk. Fast musiken sen var ju kass. Jag sa att det måste vara en tjej som valde musiken. Jag kollade in i rummet och visst satt det en tjej där.

Iofs. Var så jävla trött för jag sov 3 timmar den natten, skulle sovit te 12, men fick gå upp 6.30. Skulle visst åka förbi Borås å träffa Jonas. Alltså, han kan inte hålla tider å han hör aldrig av sig när han säger det. Kassa egenskaper. Men fick träffa hans morsa, det var väl det enda roliga. Å käka på Burger king då. Vi åkte ju bara runt i hans nya bil, som jag tror han blev lurad när han köpte, stod att det var 06, men aldrig i livet. Den var ju gammal som gatan i inredningen =P Men nä, åker nog inte å hälsar på han mer. Skulle va för å träffa hans störtsköna morsa isåfall. Eller se hans lägenhet sen när han flyttat då kanske. Men nä, går inte å hålla kontakten med en sån människa. Men fick åka iväg innan te Götet för han hade ju fullt upp.

Men festen då. Fanns väl kanske nån snygg å nån söt. Sen såg dom flesta mest nördiga ut, Chalmers vet ni ;) 1 söt kille med 2 piercingar var det enda. Resten var rätt så nakna =/ Synd att jag var så jävla trött bara. Kunde somnat stående. Men träffade nån trevlig kille sen som missat festen, gick å tjötade lite på väg till Cicero. Vilket kasst ställe för övrigt. Kass musik^^ Snygg bartender dock, haha. Men sen träffade jag även en annan trevlig tjej som var vän med "Queen Elisabeth". Som bara hette Elisabet, men var lättare å komma ihåg namnet då hon sa att hon alltid försökte rimma på namn och kända figurer. Men alla var nog trevliga iaf. Fick rädda Fredrik från min kusin som höll på å tjöta på han om å shota. Fan han sa tack Jannys kusin sen. Fan kunde han inte komma ihåg ett namn ens? =P Men Queen skulle ju prata allvar med mig ute sen. Hon kollade på mig allvarligt och sa högt: "Jenny!" Haha, vi bröt ihop. Träffade Larsa också. Bjöd han på en öl som han spillde ut när han snubblade över en stol. Spillde ut skiten på min skinnjacka som han höll i. Inte bra. Sen fick jag inte gå ut å röka för han skämdes. Alltså skit händer, bara å ignorera. Tyckte han var lite löjlig där^^

Men men. Hoppas dom har fler fester sen =P Tog iaf Queens nummer, så ringer henne om jag ska ut å festa där nån gång sen. Alltid kul med trevligt folk. Nån Martin sa att jag kunde sitta med han i hans stol för det var fullt vid bordet, men då hade inte Larsa fått plats, så det blev inte bra ändå^^ Men han som var sötast var nog Jonas med piercingarna. Verkade snäll också. Äh, tur att jag inte försökte mig på nåt pinsamt, haha. Likabra. Äh, han var vän me Queen ändå, så kanske träffar han nån mer gång^^ Eller också försöker man sig på å hitta nåt annat ragg, tror det blir bäst så =P Får la se om jag orkar...


// M

Åt helvete med djurförsök

Suttit å kollat på djurförsök på chimpanser och beaglar. Seriöst, så jävla meningslöst och illa så det finns fan inte. Blir så jävla upprörd så folk kan inte ana. Chimpanser som dom bedövade som ramlade i backen. Sövda chimpanser som ramlade av bord osv. Beaglar som dom testade mänskliga läkemedel på som redan säljs, varför? Jävla lidande för djuren. Fattar inte att folk kan göra så och att dom kan leva med sig själva sen. Men det finns fan folk till allt. Homo sapiens sapiens är ju fan en jävligt korkad art. Skrämmande för fan.

// M

Agerat vägvisare

Det fick jag göra nyss när jag skulle ut med grisen. Nån vilsen stockholmare. Men det visade sig att jag var ju fan lika vilsen som Jonas och han stockholmaren. Måste börja lära mig gatnamnen^^. Trodde fan att det var Majorsallén och inte Solhagsvägen. Men egentligen borde jag ju tänkt logiskt. Men jag hittade rätt sen. Även fast jag trodde att det var fel. Men jag visade han rätt hus. Så nåt bra gjorde jag ju. Även fast han säkert hade hittat fortare utan min övertygelse om att det inte ens fanns så höga nummer. Haha.

Är lite sur på grisen. Han har inte bajsat dom 3 gångerna vi vart ute och han borde gjort det första gången.

Ska kolla tågtider nu. Men lite besviken, jag köpte det sprillans nya numret av Faktum sist jag var i Götet, så nu finns det ju inget nytt när jag kommer. Fan.

// M


Dissa träningspolare?

Fan tyckte vi skulle träna ihop. Hon fattar inte att jag och grisen är ett skandalekipage. Bara för att vi går en kurs som heter lydnad med tävlingsinriktning så betyder det inte att vi är bra, haha. Vi är ju rena amatörerna.
Menar, jag använder godis i varje moment och jag går oftast och kollar på han så att kontakten sitter. Ja du ser N, ni har kommit ljusår längre. Men visst, vill du ha läggande med stor störning så kan du få höra på ett par jävla lungor =P Därför är alla i min grupp så bra, de har fått bra störning av grisen, så nån nytta har jag väl gjort för ett par =P Haha. 
Nä, får la se om jag vågar mig på det. Övning ger färdighet å jag ska jävlar i mig försöka att få ordning på grisen. Men kommer ju ta år, men då får det fan göra det också. Små små mini steg tar vi. Ibland undrar jag om jag bara skulle skaffa en ny hund å tränat mer passivitet från början, hade ju vart lättare^^ Ne, jag och grisen. Varför ska man göra det lätt för sig när man kan ha det svårt? =P
Mena hon förresten att jag skulle hänga med till Lidköping bk tro? Spännande isåfall, aldrig vart där^^

// M

Nya grupper på jobbet

Fick reda på dom nya grupperna idag. Jag hamnade i Ulman, så det var ju gött, det är ju ändå "min" maskin, trivs rätt bra med den när den inte krånglar. Kom med en rökare också. Emile ;) Så jag får väl va nöjd med min grupp som kommer bestå av oss 2 + Kia och Susen. Men kommer sakna min gamla grupp faktiskt. Vi hade så bra stämning och tjötade om allt. Kan ju lova att det inte kommer bli samma när man kommer med före detta svärmor^^ Men men, tur att jag fick Emile då. Sen sa nån att jag kommer få jobba med Smulan också, för han är ju alltid där Emilie är. Haha. Men nu blir det hårdhandskarna som gäller för å köra för fullt. Dom kommer hata mig^^ Men vad fan, går man back 50 papp om dagen så hinner man inte stå å hänga, det MÅSTE ju folk fatta. Men men, det blir nog livat. Jag tror att Susen kommer svära som fan efter att ha jobbat med mig ett tag. Det har jag nästan satt pengar på. Haha.
Men jag var nöjd med min grupp, jobbade på som fan. Känns lite tragiskt att vi jobbar sista veckan nästa vecka. Tycker lite synd om Hanni också, hon hamnade i freshen och där ville hon inte vara. Men jag har ju henne på andra sidan rutan ;) Får lära oss mer avancerat teckenspråk tror jag. Å Hilleveisch, hon som precis började släppa loss på allvar. Nu får hon sitta i desserten och svära själv =P Haha.

Idag har dom kräftskiva. Lite tråkigt att jag missa Johan som skulle dit^^ Lollo också då givetvis. Vi hann tjöta lite idag, fan vad man missar mycket å inte vet nåt när man inte jobbar eller har raster ihop. Lite sorgligt. Saknar Lollo på nåt sätt. Men va fan, kräftskivan kan ta sig, jag ska te Götet imorn. Måste vara pigg ;)

// M


Melkers utställningsdebut

Från Vänersborg. Handler: Johan. Spana in svansen^^


Ingen powernap för mig idag

Nä, jobbade över till 19.15 med Hilleveisch. Men det gick bra. Eller ja, allt som inte skulle hända eller fick hända hände ju givetvis. Nya problem som man aldrig stött på innan. Men vi hade kul^^ Trötta som fan det sista, så jag flummade iväg som vanligt. Hon var inte sen att hänga på heller så. Jag ser utvecklingen hos henne, hon har börjat ta efter många av mina vanor ;) Främst svordomarna då kanske.
Jag hann fan inte sova en sväng som jag gjort nästan hela denna veckan. Men köpte en kebabtallrik. Det var längesen. Men borde åka å handla så man kan fylla på kylen och laga mat. Fan föredrar nog min korv stroganoff. Fått nån dille på det sen jag var på Rhodos. =P Då saknade jag ju verkligen "riktig" mat.

Men men. Det var rätt gött. Behöver fylla på min komp nu när jag ska vara ledig. Blir ju ingen övertid för mig eftersom jag aldrig orkar upp.

Å Nadine. Jag kan ju inte träna med er, ni är ju eliten typ =P Jag och Melker är ju bara katastrof typ^^ Skulle bara störa Saiko å gå han på nerverna =P

Men fest i Götet på lördag. Woho. Fan vad jag längtar. Får ta med mig nåt festligt i alkohol väg =P

// M


Miljö och hälsa

Vi hade besök på jobbet idag av Erik. Seriöst, jag tror att han är trevlig. Alla verkar hata han stackarn. Men jag har inte ogillat han innan heller så. Han såg mig innan jag hade tejpat allt. Så tänkte att han säger säkert att man inte får tejpa.
Men jag tejpade för snoken. Mycket snyggare än sist han såg mig, för då hade jag fan bomull å jävelskap. Så nu var det lite mindre. Men Ann-Lis bröt ju fan ihop innan jag ens var klar. Men det gick bra.
Å nu fick Rökar Lotta fota mig. Hon vart ju så vresig sist när hon inte fick det =P
Men sen stod jag å trågade och givetvis i rutan mot lagret. Då kommer dom fan å går förbi. Jag bara backar å säger åt Hanni å ta över. Fan pinsamt.
Mathias kom in sen och sa att Erik hade skrattat åt min näsa. Haha. Men sen när jag gick hem sa Eive att Erik gillade att jag hade tejpat snoken. Han hade sagt: "Ah, jag ser att hon har tejpat näsan. Bra!"
Så då var den dagen räddad.

// M

Tränat läggandet

Javisst. Idag full av träningslust så tänkte jag att nu kör vi läggandet, så får jag ta tag i ställandet sen ifall han ställer sig snett. Har ju mest tränat ställande de senaste dagarna och tänkte kul att han får göra nåt annat.
Började inte bra, han ställde sig istället. Attans alltså. Men han stod rakt, så visst^^ Men fick lite bättre ordning på det sen när vi typ var på hemväg. Då hade vi ju hunnit köra ett par gånger =P

Men tänkte jag skulle ut å lägga motivationsspår nu när det var så fint väder, men fick bli läggande istället. Men visst, kontakten blir ju bara bättre å bättre. Men den är lite för bra för hans del tror jag, han går å kollar på mig så han hinner inte ens bajsa^^. Även fast jag vet att det skulle han gjort nu egentligen. Och jag har inte sagt att han ska gå fot, utan det gör han ju för han vill ha godiset. Försökt skicka iväg han flera gånger. Men icke. Får ha rundor där jag inte belönar han med godis, då funkar det ju^^ Även fast han går å kollar ibland. Men visst, det är ju sött =) Å kul att han kan och vill.

Men men, får ta den där bajsrundan nu då.

// M

Förresten, ska ringa Marcus imorn och boka in mig. Hoppas inte han gav tiden till nån annan nu. Fick inte boka tid över mail. Hoppas hoppas hoppas....

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se