Fjärde gången på bruks

Ja den gick av stapeln i måndags ;) Körde kontakt i en stor ring. Gick jättebra. Sen så körde vi lite ställande och hoppet. Och sitt stanna kvar. Jag fick ta ett extra koppel och sätta fast i Melker sen efter fikat så på sista platsen stod jag 2 koppel ifrån utan att stå på dom. Sen på ställandet så gick jag med kopplena släpande. Kändes faktiskt bra. Men det är ju bara för att jag vet att han har koppel som jag kan kasta mig efter =P

 

Försökte ju för övrigt spåra förra veckan med Marita och Amiro. Han ville ta spåret men jag ville skicka han. Och då knallade Amiro iväg och då blev han helt ifrån sig^^ Gnällde och tog inte spåret alls. Satte bara efter Amiro. Linan brände sönder ett finger typ. 3 varv runt ett träd. Skandal. Får nog gå ut och lägga spår själv ett tag^^ Längre ifrån skulle vi lägga nästa gång. Får se om det går bättre =P

 

// M


Fredagen i Götet

Ja, kan ju bara tala om att jag lever ;) Hade skitkul med Janny i fredags. Träffade en massa roliga och trevliga människor. Då mår man som bäst =) Blev iofs lurad av Janny att köpa en svindyr drink, men det visste väl inte hon att den skulle kosta 126 :- En caipirinha. Köper aldrig den igen. Var inte ens god, men kan ju vart för att bartjejen sög också, men men.

Tog faktiskt 15-tåget hem. Kände mig inte pigg alls att ta det som gick 11, så jag sov vidare. Måste köpa vinglas i hårdplast till Janny och Jocke. Nån som vet nåt bra ställe man kan införskaffa sig sådana? Måste ju visa lite att jag uppskattar dom. Dom förstår nog inte hur mycket. Och en tratt. Det måste dom ha. Vinglasen sa hon själv att hon ville ha.

 

Klippte klorna på grisen idag också. Gick bra. Sen blir det bruks imorn.

 

// M


Tredje gången på bruks

Idag är alltså tredje gången avklarad redan. Fasiken det går fort.
Idag var absolut bästa träningen någonsin. Han visade sig från sin bästa sida. Det var kul =)
2 platser körde vi, en i början och en i slutet. Den i början så låg han hela tiden och kopplet låg på backen, hade foten i öglan^^ Den sista platsen körde vi efter fikat så det var kallt, så hade kopplet i foten igen, men han fick faktiskt sätta sig upp sen. Han frös så han skakade. Han satte sig upp innan, så jag lade om han och sen satte upp han. Bara för att jag ska bestämma vad som ska göras^^ Han satt på tandvisningen för båda också! =D Succé!

Men vi körde kontakt och linförighet, en stor ring med slalom. Vi började och det gick kalasbra att gå. Fick inte ens gå åt det vanliga hållet, Magnus går åt andra^^ Sen är det ju alltid tråkigt att sitta så lite gnisslande blev det men kanon kontakt när alla hundar traskade förbi. Däremellan satt han ju och spanade på annat som vanligt om jag inte påkallade hans uppmärksamhet. Sen körde vi lite sitt stanna kvar- fasiken han lägger sig ner efter ett tag. Antaglien bara för att jag alltid berömmer när han ligger, typ pasivitets belöning. Men det gick bra sen. Fick berömma mer nu när han satt ;) Sen så skulle vi springa från hunden och sen tillbaka mot hunden för att se om den stannade kvar. Britt körde in foten i öglan på kopplet och fixade så att jag skulle kunna springa. Han stannade kvar- tur det för annars hade hon nog brutit lårbenshalsen eller något^^ Haha. Men sprang lite fjompigt på tillbakavägen för att utmana han lite och det gick bra. Alltså när jag ber han om något så gör han det fokuserat. Nu gjorde han det iaf. Så nu satt han och undrade väl vad i hela fan jag gjorde =P Tyst också ;) Sen lite ställande. Kul med bruks instruktörer som tränar på ett annat sätt tycker jag. Magnus sa att Melker kan även om han inte vill. Haha. Efter det fika typ?

Platsen efter fikat då. Sen hoppade vi. Då fick han ha kopplet på. Körde bara 3 plank och det kändes bättre med tanke på hans ledstatus. Alla i min grupp körde 3 iofs. Britt är så imponerad över hans ingångar och sa att det var så jävla synd att jag inte kunde ha han lös. Och jo, det är jättesynd. Fasiken. Det sista hoppet vi gjorde så sa Britt att alla skulle kolla på Melker. Hans fina ingång och allt. Tur att han inte hittade på några stolligheter då =P
Sen gick vi och apporterade när dom andra hoppade. Dum hund som tuggar på andras apporter i början^^. Sen körde vi ingångar, men kände efter ett tag att det kan han ju så vi började med 2:ans apportering. Gick faktiskt bra, förutom att han tuggar som skam på apporten. Britt sa: "Melker tränar apportering ja, han kan ju ingångarna så bra redan" Fasiken ibland sätter han sig faktiskt lite snett men har funkat bra nu det sista.
Men fasiken att han gillar andra hundar så mycket. Momenten sitter ju skitbra, om man tar bort platsen. Linförigheten är väl det som vi behöver träna på. Men det gick bra det sista. Och vi körde ett steg, ett steg, ett steg. Nu satte han sig faktiskt perfekt varje gång. Älskar verkligen när han är så följsam alltså. Man blir som ett stort smile =D A, nu har jag nog skrutit färdigt^^ Men helnöjd med min älskling idag =D

// M

Underbart vårväder och upplet

Idag gick kvartetten (jag, Melker, Marita och Amiro) ut i skogen och körde upplet. Underbart väder, lite blåsigt dock. Men grisen tog av på nåt sidospår vid varje skick, men sprang tillbaka till rutan rätt fort. Så det var skönt. Andra skicket hände nåt galet dock. Han tog dosan, sen sprang han och lämnade den på ett annat ställe och sen stack han till Amiro. Aja, han hittade alla dosor och hade hög fart, så mycket lyckat ändå. Körde en plats också, men han reste sig efter ett tag och gick mot mig. Bra att han inte körde upp Amiro dock. Så vi slutade sen när han legat en liten stund. Viktigt med bra avslutning =)

Gick bra på bruks i måndags med. Apportering, kontaktövningar och hopp var det väl mest fokus på nu. Allt gick faktiskt bra. Men blev jäkligt kallt sen, grisen skakade så det kändes inte bra att lägga han på sista platsen. Men jag håller fortfarande i kopplet. Ska nog lägga ner det och ställa mig på det i fortsättningen. Körde hoppet med kopplet hängande också, gick mycket bra. Inga knasigheter. Slog dock i varje gång på 4 plankor. Funderar på om jag ska öka avståndet till hindret lite. Men då är ju risken kanske att han springer förbi. Aja, vi får se.

Ska nog gå och duscha av mina trötta fötter nu dock. Känner att dom behöver det^^

// M


Påskmarknad

Hej era arma stackare som hänger kvar här!
Idag har jag vart på påskmarknad med Emme och hennes vän Jessica. Grisen var ju givetvis med. Men när vi kom fram till marknaden så blev han väl utstirrad av nån hund så han började låta som att han skulle ha ihjäl hunden. Utan att den andre ens lät nåt. Fasiken, finns ju bara en han ogillar så trodde jag. Sen fortsatte han och gjorde likadant mot en border terrier. Fasiken vet inte vad felet var på han men han gjorde inte det sen igen. Tack fasiken. Jäkla svin. Förbannad som fan var jag. Skämdes gjorde jag också- komma och bete sig sådär som han aldrig gör annars. Det var jävligt oväntat. Det gillar jag fan inte. Men folk stannade och kollade på den fina hunden iaf. Och han skötte sig rätt bra sen. Var bara  där i början som han svinade. Gnällde lite när vi stod still för länge på ett par ställen, men helt ok för mig. Fint väder var det också då.

Köpte 2 nitbälten iaf. Kunde köpt hur många som helst, men använder ju bara ett åt gången och kommer nog ha beslutsångest som det är. Har ju dessutom beställt ett annat bälte från nätet som borde dyka upp nästa vecka. Så det får vara bra. Pengar är ju lite problem också.

Ikväll får det bli "Pirates of the Caribbean: Död mans kista". Den är ju bra iaf, vad jag kommer ihåg. Och det har vart förjävla trökigt nu det sista. Kan skriva in mig på torken fan. Men men, får vänta till 10:e april. Då är det fest i underbara Götet! =D Bara jag tänker på det blir jag glad.

Nä, får nog ta och gå en sväng me grisen nu känner jag.

// M

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se