Avslutningstävling på bruks

Bloggar lite fort hoppas jag, trött som skam.
Avstod platsen såklart.
Tandvisningen gick bra. Och jag överlevde linförigheten. Vete fasiken vad som hände. Det var ett jävla nosande i backen, så allt blev bara pannkaka. Han gjorde inte vad jag bad han. Han hängde inte med när jag gick iväg. Han ville inte och han hörde inte. Kollade på agility och fasiken vet vad han hade i huvudet. Men folket klappade i händerna när han kom andra gången på inkallningen. Hans beryktade farr ;) Som är vårt absolut bästa 10 poängs moment, 7 fick jag där. Usch, han satt och kollade på agility. Britt tyckte jag skulle ropat högre. Men skit händer.

108 poäng. 8 av 14 kom jag^^ Fan om han bara hade visat allt efter linförigheten som han verkligen kan så hade det gått så mycket bättre. Men jag får vara nöjd ändå. Han stack ju inte iväg och härjade. Men besvikelsen var större än glädjen som vanligt. Men kul att det var riktig bedömning och inga snällhetspoäng som dom sa. Riktig domare och allt. Som jag var sådä förtjust i. Helheten 6, inte så bra samarbete eller nåt sa han surt. Samarbete? Fan vi hade inget alls. Jag var väl högröd i ansiktet, svettades och förbannad så jag hade huvudvärk.

Aja, ska försöka avsluta här nu så jag kan komma i säng tidigt, trött som sagt.

// M

Diverse träning

Idag tog jag och Melker en runda runt älva i långlina. Tyckte det var så skönt väder där på kvällskvisten. Körde lite läggande också. Men har nog tränat alltför mycket ställande enbart, så han stod i början igen. Får börja köra mer läggande. Får trappa upp nu när det snart är avslutning på bruks fan. We have to step it up ;) Sen lade jag han vid stadsträdgården också. Men det var inte populärt och det visade han med högljudda protester =P Körde ju med lina igår också när jag gick hem till mor, funkade bra. Han gillar ju att springa^^
Morgonen började dock inte bra med regn. Men sen har det vart underbart väder tycker jag nog. Har även vart hemma hos mor och där sprang han lite med Leo ute, körde lite budföring med Fisen och lite lätt på 2:ans apportering fast med en boll. Funkade bra- allt vi körde. Iofs, han drog en halvmåne med bollen istället för raka spåret. Men det kändes bra ändå. Så det var kul. Men sen när han försökte ligga ifred inne så kom bara den lille Leo och hoppade och for i ansiktet på han. Fy fasiken vad jobbig han var idag. Melker var duktig dock.

Han ligger bakom mig i soffan nu och knör, så jag sitter på kanten. Men ska nog gå och ta mig lite kvällskäk nu innan jag drar ut på nattkissen med han. Finns det att äta så brukar jag äta =P

// M

Skogen, utställning, bruks, gadd

Shit, ska försöka sammanfatta det kort.

Skogsrundan med upplet gick bra. Men funderar på om man ska köra uppletet först för han blev trött det sista. Ville bara hämta första och knappt det. Värmen är bra och dålig ;)

Utställningen kanske man ska ge upp nu, åkte ut med en 3:a! Fan jag som trodde jag skulle åka med en 2:a. Men han är för klen och eftersom han är 3 år så trodde hon inte att han skulle utvecklas mer därför fick han en 3:a. Men hon var bra. Av alla 5 som var anmälda i klassen så var det bara en som fick en 1:a. Men får nog biffa han innan jag försöker igen om jag gör det =P Har iofs fått fin kritik innan och hennes kritik var också rätt bra. Men men.

Gick bra på brukshundklubben. Stod inte på kopplet på platsen. Har slutat med det nu kan vi nog säga =P Men mycket kontaktövningar som vanligt och det är kul. Denna kursen har vart mycket roligare än dom andra tycker jag.

Sen har jag vart och gaddat mig idag. Blev dock rätt besviken när han talar om för mig att det kommer en kund kl 15. Fan jag trodde jag var inbokad på heldag! Fast han sa att han hade antagligen precis hunnit klart om det vart en heldag eller inte riktigt klar ändå. Så bäst för han att han sätter in mig på en heldag nästa gång så att det blir klart! Men får tänka lite positivt. Kommer inte klia exakt överallt nu ;) Bara på halva vaden typ^^

// MFemte gången på bruks

Det är bara när jag bloggar som jag vet vilket nummer det är i ordningen^^ Och hemskt ledsen att jag är så dålig på att blogga folk. Men en gång i veckan ska jag försöka iaf ;)

Men idag så gick det bra också. Började med linförighet på 2 led, gick väl sådär. Stod inte på kopplet på första platsen. Han låg ner med hakan i backen för ett kort ögonblick, andra gången nånsin han gjort det tror jag, gången innan också. Sen ringen med kontakt. Han fick nåt ryck och skulle springa till Zorro så det blev lite rörigt där ett tag. Jag blev mest förbannad men det var ju bara att traska vidare^^ Sen sitt stanna kvar och då höll jag inte i kopplet. Sen inkallning utifrån ringen. Jag fick börja. Tur det. Lämnade kopplet och gick iväg en 10-15 meter. Då såg han så fokuserad ut men vågade inte hoppas. Var ju en hund bakom mig som precis traskat förbi- han kunde lika gärna dragit åt den^^ Men när jag ropade "Hit" så ser man hur han sätter av i all världens fart, det hörs i backen =) Och sen sladdar in perfekt. "Bättre än så blir det inte" sa Magnus. Kan ju hålla med. Men var så chockad att han kom så jag missade väl allt och var väl mest fokuserad på att kasta mig i kopplet när han skulle springa om mig, haha. Sen fika. Jag var helnöjd =D

Efter fikat körde vi hoppet. Hade Magnus denna gången och det gick bra. Han tjuvade dock på första, så det var lite synd för det satt skitsnyggt. Men andra gick bra med. Och sen säger han att jag ska koppla loss och lämna kopplet på backen. Då började jag tjafsa om att han får springa och jaga Melker när han drar^^ Och det tog han på sig. Han stannade kvar! Fast har ju haft han lös under vissa moment mer under mina andra kurser, men känner inte att det är nödvändigt nu faktiskt. Men det var kul att det gick bra, men halvt skakig på näven sen. Missade godisen i truten och greppade halsbandet. Haha, folk såg att jag var nervig =P
Sen fick vi träna själva på hoppet. Men det kan han ju så vi traskade iväg och körde lite ställande. Kan ju säga att han ställer sig alltir snett och skevt, och lite slött. Funderar på om jag ska ta till mig lite av Magnus tips och backa tillbaka lite för att få till ett snabbare ställande, även fast det inte är nåt större fel på det jag har. Men, kan va kul med lite annan träning, har ju dock kört allt det här hur många gånger som helst. Sen linförighet. Och vad han gick fint alltså! Men jag kan inte svänga vänster =P Fasiken vet dock inte hur jag ska få till det på avslutningstävlingen. Om jag ska träna massor innan och leka som fan. Kanske lägga ett kort motivations spår. Om jag hinner. Funderar lite på det. Iaf leken och kontakten =P Och proppa han med köttbullar eller nåt^^
Sista platsen fick jag backa ut lite längre. Och sen backade jag varje gång Magnus sa åt mig att backa. Grisen låg med hakan nere ett par gånger igen. Men fick ju prata med gnällbältet såklart, annars går det inte. Britt sa att han hade stenkoll på mig hela tiden för det hade hon kollat, men jag vete fan alltså^^ Tycker mest han kollar på allt annat kul.

Aja, vi har 2 träningar kvar och sen blir det tävlingen. Som en riktig tävling. Får ta och läsa bibeln igen, var ett tag sen ;) Men det är verkligen skitkul när det går bra. Idag knöt jag fast ett av hans gamla retriever koppel i kampskinnet och det var mycket uppskattat. Han jagade det som fan, och jag blev bara jätteyr^^ Men kopplet kommer få sitta kvar där, gör större nytta där än att bara hänga på en krok hemma.

// M

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se