Fäller massor

Det är helt värdelöst att ha eftermiddagssol. Tror jag har haft runt 29 grader i lägenheten i princip hela dagen. Nu är det 27.5 grader. Fint väder har det vart idag iaf. Underbart att gå ut innan kl 8 på morgonen när det är 20 grader ute! Melker lade sig ner ute förut när vi var ute och gick, så jag satte mig med han. Började med att klappa bort päls. Men sen slutade jag så vi bara satt och chillade. Det går ju jättebra för han när han vill det sjäv... Men tänkte att det kanske ger lite passivitetsträning.

Sen så letade jag fram gummiskrapan och började borsta han. Fasiken jag har nog aldrig borstat bort så mycket päls på han innan vid ett och samma tillfälle. Får nog börja ta med skrapan ut så jag kan borsta när han lägger sig.

Sen så sladdade han runt lite när vi lekte förut. Han ville ligga ner ute, men så fort vi kom in så hämtade han kongen... Framdelen fastnade han typ med vid pallen, men bakdelen bara sladdade. Haha, han såg förjävla rolig ut^^

//M

Fin torgdag

Idag har det vart bra väder hela dagen. Varmt, men inte alltför hett eller kvavt. Solen har nog mest vart skymd av lite moln, så inget starkt solsken. Lite soligt har det dock varit, men det har vart gött.

Gick fram till torget med grisen och köpte ett batteri till min internetdosa.

Senare gick vi till Hamngatan 4 och köpte godis. Han fick sitta i en lyktstolpe, och han låg ner när jag kom tillbaka. Han har flåsat i princip varenda gång vi har vart ute. Varmt för liten gris idag, därav läggandet.

Kört lite rallygrejer nu det sista, det sitter fint som fan! =)

//M

Nej, jag vill inte att de hälsar

Jag vill inte att min hund hälsar på alla hundar. Folk fattar fan inte, även fast man säger nej.

Idag kom det en man farandes på cykel med sin hund och frågade om de fick hälsa. Nej säger jag då. Han säger att det kommer inte gå bra för hans hund sätter fart mot Melker. Jag får backa och säga nej igen. Då undrar han om Melker är ett sådant monster. Nej? Men hans hund kunde ha varit, och ja Melker kunde ha varit det också. Ändå envisas folk med att jyckarna ska hälsa. Varför fattar inte folk? Kommer nog bli otrevlig nästa gång det händer. Jävla nötter.

För övrigt har det vart väldigt bra väder idag, Melker blir ju ganska matt av det dock. Men körde lite rally osv. Gick bra. Funderar på att anmäla mig till en tävling i september, 2 tävlingar på samma dag på samma klubb. Då kanske man kan plocka den där titeln ganska fort om han sköter sig ;) Får fundera och kolla med farsan om jag kan låna bil då.

//M

Helhelg i Götet

Det blev en helhelg i Götet för min del. Vicky sålde min själ till djävulen (Fisen), så jag fick vara vavvavakt. De behövde rastas.

Inflyttningsfest på fredagen, vi hade galet roligt^^ Sen drog vi ut en sväng på lördagen också, men jag har aldrig lika roligt dagen efter för att jag alltid är så brutalt seg dagen efter. Ett under att jag ens orkade masa mig iväg... Varmt som fan var det också båda dagarna, jag svettades som fan.

Bra start på dagen idag också. Denton kommer uppfarandes i soffan och tokgräver i min lugg, hade satt upp den och den var brutalt sprayad. Fisen fick han att sluta så jag somnade om ganska omgående. Sen fick jag lyfta upp Leo, som gräver på min rygg, då vill han in under täcket och sova. Fisen väckte mig, en vavva vid fotändan på soffan och en under täcket vaknar jag med. Jaja, dom är mysiga iaf^^

Glad att jag har min gris. Han går iaf i bra fart... Första dagen så fick jag bära runt Leo och sätta ner han där jag trodde att han kanske ville pinka. Jag var stressad som fasiken och med han som inte vill gå gjorde inte saken bättre. Men de andra rundorna gick ganska bra, fast i för segt tempo för min del. Fick tag i Faktum också, så helgen blev räddad. Dock inte av en av mina favoritförsäljare, men ändå. Det funkar =)

Vicky hade vart ute i skogen med Melker och X-it på fredagen. Stackars henne, de två idioterna hade sprungit bredvid varandra hängandes i varandras kinder. Hon gick fel och det var mygg överallt, och när det är mygg i närheten av Vicky är det jävligt synd om henne. Myggen älskar henne. Massa mygg på Melker också, han har en del myggbett i ansiktet nu =( Men han hade sovit på henne sen iaf, han brukar göra det. Han lägger bara huvudet på mig, eller sparkar till mig. Tassarna i ansiktet är en klassiker.

För övrigt stafferyckade han loss halvt när vi kom hem idag så han fick med sig sladden till datorn. Den dog, jag blev inte nöjd alls då den är så segstartad. Slut på stafferyckandet blev det då iaf. Behöver nog egentligen formatera datorn. Jaja, en annan dag kanske^^

Ska kolla Liar Liar nu. Fisen hade bloggat om den och skrivit ner ett sånt klockrent citat om fula människor, så jag MÅSTE se den nu =P

//M

Rätt i en vattenpöl

Idag gick Melker helt obekymrat i en vattenpöl. Det var mer praktiskt när han inte gjorde det, då man slapp torka tassarna lika noga^^ Men det känns fortfarande konstigt när han går i vattenpölar, sötgrisen =) För er som inte känner Melker, han har alltid hatat regn och hoppat över vattenpölar eller gått vid sidan om =P

//M

Ögonkoll hos vetten

Var på en kontroll hos vetten med Melkers höger öga idag. Jag slutade tidigare från jobbet för att få en tid idag. Jag har trott att det har vart kolesteroler, men när Fisen och Johan också tyckte att jag skulle kolla upp det så gjorde jag det. Jag brukar ju vara hönsig och ögon är ju viktiga, så skönt att de också tyckte jag kunde kolla det^^

Vi fick sitta och vänta en halvtimme, så sköterskan sa att staffarna lät som småbarn som skrek, haha. Han väger 17,3 kg. Jag var på Veterinärhuset och vetten Håkan Ekesbo. Helt fantastisk vet! Trevlig, vänlig och kunnig tycker jag! Hört bra om han innan också, därför vågade jag gå till han ;)

Han hälsade på Melker glatt, det uppskattades av mig och grisen =) Sen blev det en genomgång av hunden lite lätt, känna igenom han och lyssna på hjärtat. Kalasbra att han gjorde det tycker jag! =) Jag sa att han hade d-höfter, och då sa han att han var bra musklad för de höfterna och att jag inte behövde vara orolig över höfterna =) Vi snackade efteråt om jag skulle gå till en hundfysioterapeut, men det tyckte han inte att jag behövde för han visste inte vad de skulle göra mer än vad han gjort. Finns ju en del olika grejer de gör, men han tyckte ju inte att jag behövde vara orolig ens =) Fast det är ju armbågarna jag är mest orolig över, höfterna går jag inte och oroar mig över direkt så.

Sen blev det att färga ögat, blev orange först och sen illgrönt. Ganska ballt, borde fotat. Gick över fort. Men han trodde att det var kolesterol med lagring, så ingen fara. Han hade jobbat ganska tight med en ögonspecialist så det kändes ännu bättre =) Han upptäckte dock att Melker hade sådana där ögonhår som växer på insidan av ögonlocket eller vad man nu säger. Det har jag bara läst om och det verkade vara helt bedrövligt, men jag har ju inte märkt något, så vi lät de vara kvar. Han hade det på båda ögonen. Nu vet jag att han har det och det är ju bra att veta.

Det var lätt värt att gå dit, nu kan jag va lugn =) Sen var det bra att han kände igenom hunden också =) Gillar att han sa att han var bra musklad för sina höfter också. Håller ju för övrigt på att byta foder, så hoppas det ger mer resultat i muskelmassa sen när han gått över på det helt =)

//M

Calle och Pelle på besök

Fis och Johan har Calle och Pelle ett tag. Det är två parson russlar, som är lite halvknasiga^^ De har ju träffat Melker förr, och det har gått bra, så vi tog en skogsrunda idag. Vavvorna var med också =)

Jag kan säga direkt att Melker inte var överförtjust i Pelle. Han blev mest rädd och försökte fly från han, käften gick ju som en krokodil. Grisen plöjde i diken och härjade, fram och tillbaka =P Sen sätter de av mot Johan som har Calle i koppel, och Calle gör utfall. Han har inte så bra koll på sina bakben. Han gör utfall och Johan drar bak Calle så han råkar bita Johan i baken istället. Så någon kommer nog inte sitta så jävla gött på ett tag^^

Calle har blivit attackerad av kamphundsblandraser, så jag vet inte om det är kamphundar han är lite rädd för eller om det är andra hundar. Men att han råkade bita Johan gjorde han ju inte för att han är elak mot folk. Ägaren till hundarna har munkorg till dom, och den fick Calle ha på sig.

Melker springer iaf framför mest och bryr sig inte alltför mycket om Pelle. Han gick fot och var mest i närheten av mig. Så han var kalasduktig idag. Han försökte faktiskt även morra bort Pelle, vilket inte gick alltför bra då han körde krokodilstilen ändå. Jag sa att Calle kunde springa lös med munkorgen, Melker flyttade ju på sig när han morrade åt han. Men sen morrar Calle, Melker springer iväg och då kommer Pelle med krokodilkäften. Ingen skada skedd, Melker morrade bara och Pelle fattade inget. Russlarna fick gå kopplade sen och grisen gick lös fram med mig.

Det var lite synd om alla tre hundarna egentligen. Calle för att han blivit attackerad osv, kan ju förstå hans beteende faktiskt. Melker som för en gångs skull skulle säga ifrån, men Pelle lyssnade inte. Sen är det lite synd om Pelle som är så puckad och inte fattar bättre =P Tur att grisen har lång stubin, annars hade det vart ett recept från helvetet.

Men jättenöjd med grisen som var så duktig idag =) Det tyder väl iofs bara på att han inte tyckte att de andra var så lattjo eftersom han gick med mig^^ Men nöjd iaf ;)

Sen tror jag att mina gummistövlar läcker in lite lätt tyvärr =(

//M

Ett par dalmasar har anlänt

I måndags var vi i skogen. Melker och Amiro blev jagade av koltrastar? Antagligen hade de ungar. Dock så sprang hundarna inte för fåglarna, men det såg för jävla roligt ut när båda hundarna kommer i full fräs och har två förbannade småfåglar efter sig =D Vi kopplade hundarna för att inte stressa fåglarna. Melker försöker knycka godis från Amiro värre än vanligt, och han blir givetvis förbannad och låter en del.

Igår gick vi till min faster och hälsade på dalmasparet. Den ena sysslingen kommer i helgen =)

Idag var vi i skogen igen. Amiro hoppade på Melker, av oflit. Han blev överhoppad/översprungen, och då fick han sitt fina läte- halvförbannad och förnärmad. Blev dock osäker på om han fick ont, men det märktes inget som vanligt och inte lätt att se på han heller. Marita trodde det var Amiro och tyckte att han har börjat låta mycket =P Fick ju säga att det var grisen och förklara varför =P För övrigt så springer Amiro iväg med sitt godis nu för att få käka ifred, haha^^

//M

Tatueringarna förstör kroppen?

Jag kan inte förstå varför folk gnäller på tatueringar osv. De säger att man förstör sig osv. Jaha, det finns en jävla massa andra saker som också förstör kroppen. Ska man kolla min insida så lär det inte vara en vacker syn...

Men det absolut bästa är att det är så accepterat att sola. DÄR har ni minsann något som förstör huden. Fan huden åldras ju i förtid och man kan få cancer osv.

Fler tatueringar åt folket och mindre sol säger jag ;)

//M

"Jag skiter väl i om du står i vägen"

Vi tog en runda i skogen idag.

Melker kom farandes från vattenhålet, en alldeles egen väg hade han minsann hittat^^ Amiro undrade väl vart han tog vägen, och när Melker dundrar förbi så springer han med huvudet åt sidan och kollar på Amiro som är lite snett bakom/bredvid. Japp, då smäller det. Rätt in i vänster vad, jag såg det men jag hann inte flytta på mig typ. Han bara springer vidare med huvudet rätt fram nu när han vet vart Amiro är. Jag tackar för den blöta och svalkande fläcken jag fick på benet efter...

Melker bryr sig inte direkt om att han springer in i grejer/folk/hundar, ja vad som nu kan hamna i vägen. Han kör på som vanligt. Fullt ös medvetslös, så lever man =)

//M

Kattastrof

Var ute och gick en kort sväng med Magnus förut. Melker går och nosar, och sen gör han ett JÄVLA tyck och dragande. Jag håller ju knappt i kopplet så givetvis tappar jag det. När jag får tag i det så hör jag bara ett jävla fräsande och en galen jävla katt sitter och klöser Melker.

Den hade bra kamouflage och den var stor som fan. Vi hade inte sett den.

Jag får bort min hund, som blöder på nosen. Kollar ögonen och de ser bra ut. Blev en eller ett par revor på nosen där då. Men Melker lackade ju inte heller, fattade inte vad han skulle göra. Jag tippar på att han trodde att det var en jätterolig typ som han kunde leka med. Med tanke på att han inte morrade eller liknande.

Jag är ett klantarsel, det är dagens sanning.

//M

Skog, vavvor och harjakt

I måndags kväll var det en kvällstur i skogen som stod på schemat.

Sen var vavvorna hemma idag med Johan så man fick träffa dom också. Fisen ska jobba imorn, därför var hon inte hemma i Lisch idag. Denton gick runt och småmorrade lite på Melker nu igen. Johan tog hand om det bra dock, så inga knasigheter. Han fick sitta i soffan med Johan sen för att han inte skötte sig =P Denton skulle även vakta Leo stackaren när Melker skulle busa med han. Sen blev Leo lite arg på Melker, som inte fattade någonting som vanligt^^ Johan fixade igen.

Melker buffade dock lite hårdare på Leo än vad han brukar sen så Leo blev förbannad igen, riktigt förbannad. Hade han vart större hade han skadat Melker. Johan föste undan Melker och fick bort Leo iaf. Melker gjorde ingenting. Det hade vart skönt om han kunde lära sig att säga ifrån, bara morra lite så att dom försvinner eller något. Johan blev så trött på vavvorna så det slutade med att Melker fick sitta i soffan med Johan =P Haha, räddad från dom små =P

Vi tog även en runda i skogen sen. Det dök upp en hare som sprang åt det hållet vi kom från, skönt att den försvann tänkte jag. Amiro brukar jaga harar, så jag tänkte att det var lugnt. Melker stod och spanade snyggt. Då kommer det en till hare och drar iväg åt det hållet vi ska. Melker sätter efter som skjuten ur en kanon. Jag visste ju inte vad han skulle göra om han skulle komma ikapp den. Förhoppningsvis skulle han tro att den gick att leka med så att han skulle tackla den, men ifall han skulle bita tag i den så sprang jag efter och ropade. Melker har stannat längre fram då, då kommer Amiro farandes bakom mig och båda drar iväg. Men det var lugnt =)

Johan skulle hängt med men blev sen, som vanligt^^ Han kom dock med vavvorna så vi stod en sväng och hundarna sprang runt lite. En jävla massa mygg är det vill jag lova. Marita skulle kampa med hundarna då, Melker blev sugen. Jag sa dock åt henne att passa Fjällräven (jackan). Den är ömtålig, Amiro hade bitit sönder den lite en annan gång. Så kampa med Melker hade nog slutat i en mer trasig jacka =P Haha, hon slutade iaf, till Melkers stora besvikelse =P

Ska nog sova snart, grisen har blivit värsta sängvärmaren nu på sommaren =P Får bli fläkten på inatt tror jag^^

//M

Chill

Idag har vi bara chilldag. Sådana ska man också ha. Det går ganska bra när det är varmt ute, grisen ligger utslagen. Han hoppade upp i soffan precis nu. Jag har flyttat datorn till vardagsrummet tillfälligt. Det är ju direktsändning av The Big 4. Så får se hur mycket jag ser. Måste ju duscha och ut med hunden osv. Jag har ingen aning, men hoppas Metallica avslutar. Då kan jag gå ut däremellan utan att missa dom.

Fasiken jag dricker massa vatten nu, men det är väl för sent. Halvtrött i huvudet, blir sådan när jag inte får i mig tillräckligt med vätska.

//M

Half sleeve done!

Drog ju till Stockholm i fredags. Började bra med att jag sov för länge så jag fick stressa som fan. Sen fick jag bredsladda med cykeln, för det kom en bil i full fräs på övergångsstället. Dumt läge då det var svårt att se och med den farten så var det bara för mig att tvärnita.

I Stockholm så får jag dra iväg till en Swedbank automat, och jag kom ihåg vart det fanns en. Så gick en bit, men sen fanns det en på centralen ganska nära där jag var såg jag när jag åkte hem^^ Hittar jag knappt ner till tunnelbanan på centralen. Jag var så jävla lack så jag var nära på att gå ut på gatan för att hitta ner till tunnelbanan. Sen hittar jag dit iaf, men då ska jag tydligen ner ett plan till. Jaja, frågade en massa folk för jag hann inte ta reda på allt själv. Sen hoppar jag av på fel hållplats. Great. Frågar om vägen till fel gata och irrar runt en del. Kommer rätt sen iaf. Går förbi Donken, så jag får vända tillbaka. Går förbi ingången till Donken, ta mig fan då var jag i det läget att jag pratade högt och svor över mig själv.

Kom fram till studion helt jävla genomsvett! Vätskebrist var jävligt nära, för Donkens vatten var iskallt och helt underbart! Skissen såg bra ut så tog den rakt av som sist. En pippi blev det ;)

Tatuerandet gick galet bra. Effektiv tid 3,5 timmar. Jag gillar att hon tycker att jag är hård ;) Lite touch ups på utsidan fixade vi på slutet. En söt engelsk bulldogg vid namn Siv kom till studion sen. Hon ville inte hälsa på mig ute, och inte däruppe heller. Men när jag gick ner och kom ut från toaletten så kom hon och skulle bli klappad =) Så hon hängde efter mig upp, så jävla söt! =D Gick och pratade med henne i trappan och hon velade lite vilken sida hon skulle gå på. Jag tog den smala sidan sen så hon skulle få plats =) Piercaren i studion hade vart och köpt glass, Rullo. Han gick och frågade alla och jag satt upp då lägligt nog så jag fick en! =) Sen fick jag ju ligga ner och käka den när jag blev tatuerad, men det var för jävla fint. Galet bra väder i Sthlm igår så glassen svalkade bra =)

Min syssling fixade mina naglar också i torsdags f.ö. galet snygga blev dom!

Sen började alla klantigheter igen. Råkade givetvis gå omvägar. Skulle möta Robban och han är ju så rörig. Det bästa var när jag pratade med han bakom honom och han tror att jag är kvar i telefonen så han pratar i den! Men sen drog vi iväg till Hotell Bakfickan, fina grejer det. Stort rum och det var mer lägenhetskänsla över det typ. Vi gillar det iaf och rekommenderar det! Sen fortsatte mina klantiga upptåg med att bryta av en nagel, knäppa fast klockan i skinnet på armen osv. Så ja, en typisk Maria dag där allt bara går åt helvete.

Och sorry folk, lägger inte upp bilder på den. Folk får se när ni springer på mig. Så folk som rippar andras tatueringar, fuck off and get a life! Min kära syster Fisen har fått en bild, och hon tyckte att den va söt. Vicky tyckte att det var otippat, men att den var söt. Bara lovord iaf =P Aja, dom gillar min arm iaf^^ Jag kan förstå dom ;) Jo, man ska va sådär äckligt nöjd över sina tatueringar =)

//M

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se