Utställnings PM

Jag fick mitt utställnings PM idag. Det är 45 staffar, flest av alla raser på lördagen. Det har nog lätt blivit Sveriges topp 3 utställningshund, tror de var bland de tre största på MyDog i år.

Hur som så kommer inte min favoritmaskot Fisen! Stor katastrof faktiskt. Fattar inte hur jag ska överleva detta. Hon fotar bra. Hon står dessutom alltid bra till så att jag kan se om jag behöver ändra något, hon gestikulerar eller säger vad jag behöver ändra på. Bra kommunikation, får veta när han står bra också osv. Det gick bra i Lisch sist, men då var ju hon med. Fick ju kickass bilder också. När jag ska ställa Melker så kommer vi faktiskt väldigt bra överens =P

Nu kommer jag väl typ famla i blindo. Haha, kommer väl bli katastrofalt och fiasko av allt. Förbannat! Hoppas dock på att hon vill ställa Melker själv någon gång när hon och Johan åker iväg. Om jag ändå inte är i närheten kan hon lika gärna ställa han, hon tycker ju att det är kul med utställning. Jag är mest glad när jag lämnar ringen =P

Melker är ju faktiskt nästan en stjärna när han sköter sig, sen kan han lika gärna vara en skitstövel också. Men det är han bara om hans hundpolare är i närheten typ^^

Jag har lyckats lura med mig Coffe iaf, så får väl se om han lyckas fota något bra.

Nu mjällar Melker en hel del också efter badet. Jag hoppas det hinner gå över till utställningen, men det tror jag. Imorse var det värst, satan vad han såg ut! =P

//M

Utställningsbadat

Nu har jag utställningsbadat Melker. Gjorde det nu på kvällskvisten, strax innan 21. Han var inte alltför nöjd, men nu hoppas vi att pälsen blir bra till utställningen =) Duschad i Prob också, så han luktar tjära. Det ska förhoppningsvis även hålla en del fästingar borta.

Furunkeln däremot är inte så bra =/ Behandlingen är ju snart slut så det blir väl en tripp till vet igen sen. Den gick ner lite ett tag, men nu är den typ lika stor som den var innan behandlingen började =( Min älskade gris. Dock så är han ju inte allmänpåverkad av den, så det är väl det enda positiva med skiten. Tror inte att det stundtals haltandet hade med den att göra.

//M

Snart utställning

Igår insåg jag att det bara är en vecka kvar till utställningen i Lisch. Satan vilken stress jag börjar känna. Har inte ringtränat alls, inte badat jycken heller. Lär ju inte bada han idag, borde göra det imorgon annars blir det alltför sent. Vi får se. Pälsen är ju halvrisig nu när det är halvfällning på gång, lite mjällig och jävlig. Så kan man inte visa upp han.

Har vart fint väder idag, nästan så att han var lite "glad" =D Kört lite rallyövningar på promenaderna och det känns bra =) Nöjd gris idag iaf =)

Han har för övrigt börjat med att sätta upp tassen på det han ska kissa på ibland. Haha, jättesött =P Gjort det ett tag nu.

Nu ska vi kolla hockey. Sverige-Ryssland. Av taktiska skäl håller jag på Ryssland, för att Finland ska  få ett bättre slutresultat än Sverige ;) Dock så är jag lite halvlack då de sänder Ryssland-Tjeckien, men inte Tjeckien-Finland på mina kanaler. Uff! Finland vann iaf! Woho, jag är lycklig. De har vunnit båda sina matcher! Bara Sverige kvar att krossa imorgon då ;)

//M

Stundtals haltande

Idag när jag gick hem med Melker så haltade han jättekonstigt stundtals. Typ slängde sig på frambenen. Helt knasigt, blev orolig. Men hoppas inte det var någonting.

Ska ut med han på kvällskissen nu och sen försöka sova. Jag har haft insomningsproblem. Tänkt för mycket tror jag. Ångest över det mesta är inget bra recept för att lyckas somna. Men ja, jag känner att jag är så klar med denna staden för längesedan. Ska jag verkligen sälja min underbara lägenhet och flytta? Är inte redo att lämna lägenheten, fast nu så känns det nästan som att det skulle gå bra, i denna stund alltså.

//M

Deklarerat

Idag har jag deklarerat. Glöm inte av det!

Vi tog kortvändan i skogen också, regnkläder på. Gött var det att vara rätt klädd, regnade bara lite lätt. Sen fick Melker världens stafferyck där vi brukar koppla dom och for runt som en tok med Amiro efter, som faktiskt inte sprang om honom =P Oj vad kul han hade, haha.

//M

Min fogbalja!

Här ska ni få bild på skönheten! Det är ju så vackert så man får tårar i ögonen av glädje! =D

Fogbalja!

Wiee! Vill bara skrika av glädje. Idag fick jag en egen fogbalja! Woho! Jag har ju verkligen en svag punkt för plattsättarverktyg, lite murargrejer och en del andra verktyg^^ Chefen på praktiken tyckte ju att jag var shoppingtokig =P

Nu undrar ni väl över uppståndelsen men det är en helt fantastisk balja! Tror att det är en av marknadens dyraste baljor, satt och googlade lite på det bara för att se. Jag kunde dock ana detta då Ulf köpte den i en butik som har andra riktigt bra produkter. Den kostar runt 900:- Kan ni fatta? Galet dyrt. Detta är satan lyxmodellen! Gummi på handtaget och 3 rullar! Fick med svamp, fogsvamp och handskar. Sen hade han köpt en ny fogbräda åt mig också! Fogsvampen är tjockare än den jag alltid varit i närheten av, så det är väl säkert lyxigare. Fogbrädan hade tjockare gummi än vanligt också, tror att det är dyrare än standardgrejerna som brukar användas. Ingen aning faktiskt, men det är mina grejer och jag är överlycklig!
Dock så har jag inte använt baljan än, men jag är säker på att jag kommer att älska den när jag väl testar den. Jag ska ha den tills jag dör!

Inlägget har jag fått skriva om en 20 ggr, tror inte ni vill läsa flera stycken om olika verktyg osv. då ni säkert hade svårt att läsa detta =P Men jag vill hoppa högt! =D

//M

Helt slut

Jag är med död än levande, helt slut. Det har varit en tuff dag, och jag kommer somna gott sen.

Messade Love om dagens bravader och han ringde därefter och det var helt underbart att prata med han =D Finns nog ingen som kan få mig att må bättre faktiskt. Ibland kan man gå och svära över att man inte är kristen, för han är verkligen värd. Finare människa får man leta efter.

Höll för övrigt på att slita ut en anchor förut, satan det gjorde ont. Fastnade i en tråd i t-shirten. En kompis slet ut sin på det sättet. Skrot är opraktiskt, det är mycket bättre att  tatuera sig. Har nästan fått upp en ny idé på vad jag ska köra, vi får väl se. Fortsätter det såhär så kommer jag bara ha en massa old school...

Kolla på film med Melker strax och sen sova. Vad skönt det ska bli!

//M

Grannar som bråkar?

Dagens garv, kan inte sluta skratta: http://skyltat.se/gor-oss-grannar-en-tjanst/

//M

Furunkel strunt

Idag vätskade den första gången på egen hand. Jag tryckte ut så mycket vätska som jag kunde och det gick bra. Jag gjorde det försiktigt alltså, det är typ en liten grop som öppnat sig, som när man har klämt en fet finne. Han verkar dock känna att man tar på den nu, han kan reagera lite och tycka att det är obehagligt. Men det har absolut inte varit något problem. Dock så vill han gärna slicka lite på den om han får chansen, så några gånger har jag nog skrämt slag på han när han försökt slicka =P Han har dock slutat efter att jag sagt till ;)

Funderar nästan på om man skulle ta på skon nu när det är så blött och jävligt ute, så att det inte kommer in massa skit. Men vi får se, det har gått bra hittils, och han är ju inget fan av skor direkt. Han blir halvt tokig och kan inte gå alls och gillar inte läget^^

Igår var vi och röjde i skogen iaf, helnöjd Melker for runt som en stolle. Mycket kontaktsökande också, det gillas. Dock så brukar han tappa lite av det i slutet av rundan, men jättefin kontakt i början. Skulle egentligen filmat när han gick fot helt frivilligt och Amiro gick framför och backade skällande. Bra störning liksom =D Dock så brukar ju Melker gå fot hur mycket Amiro än skäller framför om han vill ha godis, men jag är ändå stolt och glad att han gör det frivilligt med stor glädje =)

//M

När det är trendigt så är det ok?

Det var mycket spännande för några år sedan när det på en fest var en tjej som kom med en blus som var lite genomskinlig. Typ i mesh, ni vet sådana som är trendiga idag. Då var det rena rama kalabaliken och folk kunde inte förstå vad hon hade på sig! Jag tror det var slampigt och hela slanten. Det var kvällens samtalsämne, och fortsatte att pratas om även efter.

Men idag säger samma folk ingenting! De dessutom tar på sig skiten, med ännu mer urringning osv. Hur var det med slampigheten där nu då och allt annat? Bara för att det är trendigt idag så är det ok helt plötsligt? Det är ju rena jävla skiten, önskar folk kunde sluta bry sig och ta på sig det dom tycker är snyggt.

Jag skulle inte ta på mig plagget överhuvudtaget. Trendigt eller ej, tycker då fan inte att det är snyggt.

Tycker väl att det är så med allt mode iofs, har nog skrivit om liknande förut. Förr var man så jävla alternativ om man tog på sig ett par färgglada byxor, men nu är det trendigt! Var och varannan har väl ett par färgglada byxor.

Ibland blir jag så trött.

//M

Kalla fakta igår

Det handlade om han som snuten jagade på mc som körde ihjäl sig. Folk ville väl skylla på snuten.

Seriöst, för det första så hade han som körde inget körkort, så han hade absolut ingenting att göra på vägen överhuvudtaget. För det andra körde han vansinnigt fort, 285 sa bruden att hon såg, och för det tredje hade han med sig en passagerare.
Utsätta omgivningen och passageraren för livsfara? Vi behöver inte snacka om alla fel snuten gjorde, som jag tycker. Men de hade då ingenting med hans död att göra.

Han hade ju ett val, han kunde stannat helt enkelt. Inte köra runt i över en halvtimme i en galen jakt. Sen att ens köra iväg utan körkort kunde han ju också struntat i om han inte ville ha med snuten att göra. Jävla stolpskott säger jag.

//M

Karma

Seriöst, jag är en god människa, men inget går fan vägen för mig. Tycker inte att jag begär så mycket, klart man vill ha allt. Det har jag kämpat för också, och jag är väl värd det.

Började dagen med punka på cykeln, bara det var ju kul.

Lärlingsplats får man ingen heller! Andra människor som vart elaka mot folk och annat löst folk har ju fått det.

Jag måste ha varit Hitler i livet innan. Man kan ju hoppas att karma slår in innan jag dör, annars får efterföljande ett lysande liv iaf om det funkar.

Gjorde rent lite lätt i mina akvarium idag, och nu är det hockey som gäller. Heja Brynäs, men fattar inte varför Svedberg inte ska stå i mål. Undrar om de vill vinna på hemmaplan med Svedberg i mål eller vad som händer.

//M

Antibiotika kur startad

Idag gick jag iväg till vet med Melker. Hon ville att jag skulle komma in så det gjorde jag. Vad säger man? De konstaterade att det var furunkulos, som jag redan visste. Men vi fick antibiotika på recept, så det var väl det enda som var bra med att jag gick dit. Återbesök och sådant där elände ville de att jag skulle komma på också. Vi får väl se, om jag noterar att den försvinner så lär jag ju inte gå tillbaka och betala för att få även det konstaterat. Jag är ju inte helt pantad.

Sen tog vi en tur i skogen. Melker var värsta parkour-staffen. Hoppade upp från marken, via en stock, på Maritas ben och sen dunsade han ner i backen. Synd att han inte lyckades stanna på hennes ben =P Men fin kontakt idag, och ett par stafferyck =D

Vi påbörjade antibiotikakuren nu ikväll. Hoppas innerligt att det går bra, det kan ni ju hålla tummen för. Det är bra att han inte har ont iaf.

//M

Furunkulos?

Jag misstänker att Melker har fått en furunkel på framtassen. Det har varit en antydan till någonting innan, men nu har den blivit stor alltså =/ Får nog läsa lite mer om det, då jag inte kan den sjukdomen på rak arm så. Trodde att det gjorde väldigt ont på en del hundar, men min reagerar inte mer än vanligt. Men jag tror att det är det, så vi får väl se om jag får köra massa tassbad eller om jag ska åka in till vet och få det konstaterat.

Nu ska jag iaf göra mig iordning för att gå hem och kolla på Brynäs! Så att man inte missar något när man drar iväg till kalaset sen, vi får åka efter andra perioden eller liknande^^

//M

Årets första fästing

Igår plockade jag årets första fästing på grisen. Man får väl försöka hålla lite mer koll nu då, när de har visat att de är redo att sätta sig...

Igår var det en farbror som ville klappa Melker, då han inte klappat en hund på så länge. Det fick han givetvis göra =)

Nu är det iaf underbart vårväder. Mycket mer folk ute i rörelse, tre ungar som alla sa att Melker var en väldigt fin hund, jag tackade var och en i ordning =)

Var framme på stan idag och köpte strumpor till min fasters sambo som fyller år idag. Några äldre hade nog kommentarer om Melkers "Hooligan" halsband. Vet inte om de inte såg vad det stod eller om de tyckte att det var brett och elakt. Då ska jag upplysa er om att ett brett halsband är mycket snällare mot hundens nacke än vad ett smalt är. Vibri säger att ett halsband ska vara minst 2.5 cm på en större hund eller vad det nu var för att inte skada nackkotor eller liknande. Ja, ni kan gå in själva och läsa på deras hemsida om ni är intresserade.

Sen så var det ett äldre par som stod och beundrade Melker när jag skulle köpa strumporna. De kom fram och hälsade och tyckte han var väldigt fin och sa att deras granne hade en liknande hund. Melker skötte sig exemplariskt på stan, han skällde en gång när vi stod och väntade på strumpgubben, men inga problem annars =) Förvånade mig att han inte visade tendenser till att väsnads mer.

Idag ska vi ju bort till min faster sen på kalas, får väl se vad han hittar på för hyss idag då...

//M

Anmälda till Lisch

Nu är Melker anmäld till utställningen i Lisch iaf. Får väl köra lite ringträning senare, när det börjar närma sig. Det ska väl bli ganska kul faktiskt, men jag ser nog mest fram emot när det är över^^

Men det blir kul om han sköter sig, som sist på hemmaplan =)

Sen har jag lite ångest över rallyn. Jag vet inte om jag pallar att åka ut aptidigt på fler tävlingar och gå runt där och traggla osv. Vi får se, men jag vill ju ha första diplomet och vi har ju bara en tävling kvar som behöver vara godkänd. Synd som attan att de inte har rally nu på utställningen i Lisch. Jag kan lova att det hade varit en hit alltså. Det är ju väldigt populärt med rally nu. Jag och Melker måste börja hårträna rally sen när vädret blir bättre. Har varit lite halvslapp med det, bara kört vissa moment, kortare perioder osv.

Idag backade han runt mig i full kareta när jag hade ost i näven. Sen hann jag inte ens sätta han i utgångsläge innan han backade runt mig igen. Sen tryckte han sig in mellan benen, jätteskönt. Det är även väldigt skönt när han springer som en tok över dina fötter när du är i strumplästen, typ går i en åtta. Det gör ont alltså! Men ja, vilken glädje =D

//M

Bajsjakt

Igår var vi ute i skogen. Satan, han åt mer skit än vanligt. Stora jävla högar också, lysande alltså. Hemma spydde han sen, så det blev storsanering av mattan och en soffkudde kommer få åka i tvättmaskin. Kör nog båda kuddarna samtidigt när jag ändå är i farten, lika bra. Tänkte att jag skulle tvätta dom innan faktiskt...

Sen väckte han mig mitt i natten och skulle ut och skita och kissa. Han var dock inte risig i kistan, tur det. Han drack ju massa vatten på kvällen, så kunde ana detta. Det resulterade i att jag försov mig till jobbet sen, då jag inte kunde somna på ett bra tag efter att vi hade kommit in. Lysande.

Dock så älskar jag hunden oerhört mycket, men jag var bra irriterad igår med allt bajsätande och sen natten.

//M

Mitt kök

Satte ju mosaik i mitt kök nu under påsk, bara för att jag kan. Ska upp lister till kablar, undrar när det händer.


Läketid

Jamen då har läkningen dragit igång på allvar. Satan vad jag hatar läkningen, har sagt det innan och jag säger det igen. Det har kliat satan stundtals. Tvättar gärna oftare då, det är så gött att tvätta när det kliar! Ingen rolig period i livet nu vill jag lova...

Dock så vet jag aldrig om jag kommer palla att tatuera ryggen med allt kliande. Iofs, jag skulle kunna köra kortare sittningar just för läkningen, men då visar jag ju inte hur grym jag är på att sitta ;) Sen kommer man ju ingenstans heller. Iofs, jag kommer väl över detta sen och kör vidare som vanligt. Får väl se. Men just nu känner jag bara nej.

//M

Premiär för Prob

Idag tog vi en kort tur i skogen, Marita skulle på tjejträff. Det blev premiär för prob oljan nu. Melle skötte sig fint iaf =) Jag blir så glad av det. Dock så gick jag och messade så hann inte riktigt med han varje gång han kom. Dock så höll han på att tackla omkull Marita ganska rejält. Hörde bara en duns, hon höll på att tappa fotfästet, haha. Hon jämförde han med en betonggalt. Jodå, han kallas ju grisen och han är ju ganska så hård =P

Jag tror tom han lade sig och gnuggade sig i något knasigt i mossan, Marita såg det nog. Jag såg resultatet och kunde knappt tro mina ögon. Han har ju aldrig rullat runt i något förut, turligt nog^^ Pricken över i hade ju varit om han rullade sig i en massa äckliga saker också. Men så ofräsch är han inte ;)

Inte lika skönt väder heller idag, blåste ganska kyligt.

//M

Kalas och svinerier

Idag var det kalas hos min faster som fyllt år. Melle försökte ju länsa allt på köksbordet, men han lyckades inte idag. Han hoppade däremot upp på stolen och satte sig varje gång Sten reste sig typ. Sen hoppade han upp bakom mig och hälsade på farsan. Han fick dock inte tag i någon mat.

Han hade däremot vart uppe på soffbordet och fått tag i salta pinnar. Det såg ut som plockepinn och skeppsbrott när vi kom ut och såg det. Plockepinn på soffbordet, skeppsbrott i muggen med salta pinnar. Det hade även hamnat salta pinnar mellan soffkuddarna... Jag tror att Fisen kom på han precis när han börjat, det hade inte funnits några pinnar kvar om han hade vart där mer än en minut^^

Dock så låg han faktiskt still sen på golvet en liten stund efter att han härjat klart, så då skötte han sig. Men visst, han är ju bara 5,5 år ;) Jaja, han är faktiskt trevlig att ha och göra med, även fast han inte har något som helst vardagshyfs =P

Men men, man har ju alltid roliga historier att dra om eländet ;)

Förresten, jag är "too fat to live". Idag köpte jag lite drygt 2,6 kg lösgodis. Behöver jag säga något mer? Jag skiter fullständigt i att folk kollar på mig när jag plockar också, som Fisen noterade att folk gjorde. Om de tycker att det är kul så varsågoda ;) Men ärligt ja, jag måste skärpa mig. Jag är ju mänskligt förfall personifierat.

//M

Mode och falsk marknadsföring?

Uppe med tuppen idag, Melle vill bara gå ut tidigare och tidigare varje helg verkar det som...

Jag läste minsann att man skulle skänka bort sina rock/punk och dödskalle-inspirerade plagg. Det var tydligen inte rätt i vår. Fantastiskt! Då kanske man slipper se massa "wannabe rockers" i år då. Löjligt har det då varit tycker jag.

Dock så såg jag en otrevligare nyhet i butik, randiga byxor som i princip ser likadana ut som mina favoriter. Kommer ihåg att A trodde mina var långkallingar först, jo tjena. Han kan ju ta och kolla hur folk ser ut i staden idag då. Undrar om han kommer ihåg det! Och nej, det var ingen trevlig nyhet tycker jag. Dock så lägger jag nog inte mina på hyllan då jag tycker mina är snyggare än den modellen som säljs i 3/4. Passformen är inte samma heller ;) Men mönstret och färgen...

Sen var jag inne på H&M och skulle kolla på BH. Lord, finns det någon BH som INTE ska fördubbla kupstorleken eller ge maximal push-up? För bövelen, de flesta kuporna var ju helt fyllda med vaddering. Tycker det där är falsk marknadsföring så in i helvete. Tänk om tjejerna som använder en sån där BH träffar en kille: ops, sorry, LURAD! Men visst, mår folk bättre av det så. Det är ingenting som jag tänker ta på mig iaf. Jag har helt enkelt insett att "det blir inte bättre"^^

Dock så tycker jag väl att det sänder ut lite fel signaler till folk som kanske redan har komplex, men så är det väl med allt i dagens samhälle. Finns väl ingenting som inte ger folk komplex om man ska höra alla gnällande debatter om att modeller är för smala osv. Folk har ju olika bild av hur en människa "ska" se ut. De flesta i min närhet som har gnällt på att folk är för smala hade inte dött av att gå ner i vikt om man säger så...

//M

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se