Premiär efter semestern

Idag tog vi premiärturen i skogen efter Maritas semester. Aldrig har Amiro skällt så mycket på Melker för att få han att springa iväg från det han sysslar med =P Men det var kul att grisen sökte massa kontakt med mig ändå, dock så är han ju nästan som ett plåster ibland =P Jag hade gärna sett att han sprang runt lite mer^^ Dock var det fetingryckt beställt hemma sen...

Det var jävligt blött i skogen vill jag lova, tacka vet jag bra kläder mot regn. Regnade dock bara lite lätt när vi gick, så det var ju skönt. Vi har ju vart ute i hällregn flera gånger i fel kläder, så man blir lite tacksam när man valt rätt ;)

Nu kommer jag snart gå och lägga mig tidigare än vad jag gör när jag jobbar, jag fattar det inte! Skulle tydligen inte jobba imorgon om ni undrade. Lägger mig oftast tidigare när jag är ledig dagen efter, knasigt.

//M

Hallonplockartider

Nu har vi verkligen gått in i hallonplockartider, eller ja, Melker har gjort det iaf^^ Han är en stjärna på att plocka hallon, och han gör det mer än gärna om han känner att de är i närheten. Idag käkade han på hemvägen när vi gick vid ån. Han plockar dom försiktigt också, så att han bara får med sig hallonen =D Jättesöt! =)

Han käkar gärna smultron också, egentligen alla bär han kommer åt^^ Iofs, det finns inte mycket han inte äter. Men han är kung på att plocka bär! =P

//M

När man jagar en känsla

Jag har nog bara jagat "den där" känslan, fast jag har nog inte känt något egentligen. Bara att jag vill känna så där igen. Jag tror dock aldrig att det kommer hända mig, för när allt i livet bara känns bra och allt är bra, det händer inte ofta. Fan vad bra det var ett tag, helvete! Nu sitter jag här utan någonting typ.

Aja, nog om det. Jag tatuerade mig igår, han hade inte planerat in sittningarna som jag ville. Jag ville köra klart allt på två, men nu kommer jag få hetsa han till att hinna klart på tre typ. Det borde han hinna dock. Sen kan jag meddela att det bara blir värre och värre ju fler timmar man samlar på sig. Det är inte lika ballt och spännande längre typ, nu är det bara ett nödvändigt ont. Men jag satt som en kung ändå ;)

För övrigt var det en så galet snygg kille inne i studion som var vän med min tatuerare. Hade en del av det som jag söker efter hos någon annan. Herrejävlar säger jag bara, det räcker ;)

//M

Stafferyck deluxe

Idag när vi kom in från kvällspromenaden så fick Melker världens jävla stafferyck. Tror aldrig han har tagit i så mycket när han har fart runt =P Jag höll i datasladden, för den har han ryckt ur förut^^ När han for runt i soffan så skakade soffbordet, haha. Jag skrattade åt han, så söt. Synd att man inte hinner filma, eller har något bra att filma med heller för den delen...

Vi har umgåtts med vavvorna i veckan, och det har gått bra. Melker har legat bra länge bredvid Denton utan bekymmer, så de kan allt. Dock så hade vi ju vart ute innan och det var varmt, men det går framåt! =)

//M

Mitt liv i ett nötskal

Jag vill tacka alla som röstade på mitt bidrag i tävlingen om att vinna festivalbiljetter. Jag vann faktiskt biljetter till Hojrock! Ja, det är för bra för att vara sant, jag ska tatuera mig på fredag, så jag kommer inte kunna gå! Klart att när det väl går bra ska det gå åt helvete.

Sen beställde jag nya skateskor, galet snygga tycker jag, i fel storlek tydligen. Jag orkar inte skicka tillbaka dom, det blir för dyrt och krångligt. Beställda från England, så jag sitter här och försöker töja ut dom i små omgångar. Tänkte på att Vicky alltid brukade gå i för små skor innan, så det är bara att härda. Någon gång borde de väl fan töja ut sig...

Men annars har väl livet överlag vart helt ok nu ändå =) Dock kom det irritationsobjekt in i bilden nyligen, så jag får härda, men jag blir förbannad bara vid tanken.... Sen börjar jag jobba heldagar nästa vecka, det ser jag inte fram emot. Man ska inte jobba på ställen man inte trivs på, det tar knäcken på en. Kände att jag blev förbannad på avslutningen här, usch.

Men jag får tänka positivt på tatueringen och leva på hoppet. Fick ju ett mess från Underbar där han skrev att han och hans tjej hade bett för att jag skulle få jobb inom en snar framtid. Haha, de två är för söta alltså! =)

//M

Lite bilsnack

Jag var väldigt eftertraktad på jobbet idag, så fick låna chefens bil för att köra hem och ta ut Melker. En fin v50, jag älskade den! Jag blev så lycklig av att köra den, manuell och helt fantastisk. Nog om den då^^ Men sånt blir jag glad av;) Lite bilnördig ja^^

Sen kom min käre far hem, och vi åkte iväg och kollade bilar. Båda hade tänkt samma, jag hade bytt om hemma innan och tänkte övertala han att åka iväg och kolla. Han hade ringt mig när jag var ute med jycken efter jobbet, så vi åkte iväg precis efter att jag klivit innanför dörren. Båda sa väl typ bilmärket samtidigt ;) Kul att vi tänkte samma =)

Har ju en bekant som är bilförsäljare, så vi var på hans firma. Vi hittade en fin, med automat som farsan absolut ska ha, så den provkörde vi. Vi fick tanka den innan, så när farsan tankade så ställde jag in alla grejer efter mig. Dock så letade jag efter kopplingen, och farsan trodde också det var en manuell bara för att det inte var hans vanliga, haha. Vi körde väl typ hälften var, farsan lite mer kanske men det är ju han som ska ha den. Jag gillade, och farsan gillade. Jag fick typ bara testa accet, då jag hade raksträcka. Farsan fick ju iaf testa lite kurvtagning och bromsarna, och gasen då. Jag tyckte nog att vi provkörde den ordentligt ;) Det är ju askul med nya fina bilar =P Knappar och rattar fanns det ju en hel del att trycka på, trycka fel och inte ha en aning om någonting men ;)

Vi får se vad som händer, förhoppningsvis har vi en ny bil innan alla kommer hem från sina olika utlandsresor^^ Tur att jag hängde med han, min förbannade beslutsångest kommer definitivt från den karln. Dock så har jag nog blivit lite bättre men, jag tror det iaf^^ Men han uppskattade att jag var med, vem annars skulle han åkt med?^^ Tackar för förtroendet, känns alltid bra när man får det av farsan =) Spännande va familjen? ;) Tänker inte säga något om vad det är för bil, det får bli en överraskning när folket kommer hem sen isåf =D Hade vart kul att se morsan på Landvetter när hon inte har en aning om vart farsan har bilen =P

Sen tog vi och köpte med oss Donken efter att vi var klara med bilsnacket. Satt vid datorn och kollade runt viktiga uppgifter osv. Sen påtade vi lite i trädgården tillsammans, fixade lite med rosorna osv =) Älskar min käre far så mycket, och idag hade vi en jättebra dag =) Riktig kvalitetstid kallar jag det, glad över alla dagar jag fått förmånen att umgås med han i sommar =) Vilken jävla pappagris jag är, det har nog också bara blivit värre med åren =P Men har man bra föräldrar så har man! Det är inte alla som har det...

//M

Jaga dammsugare

Melker fyller ju snart 6 år, och idag jagade han dammsugaren som aldrig förr typ. Jag är väl dock glad att han är ganska valpig av sig och en väldigt rolig hund, men det är lite smådrygt att försöka dammsuga när man har en stolle som jagar munstycket...

Vi tränar fortfarande på att backa, och det går bra. Hittade en kant att backa vid också, och då gick det ännu bättre. Får nog försöka få in det ordentligt med stöd, men aja. Det kommer gå bra ;) Han är ju ganska snabb av sig =)

//M

Cykel och drag

Idag tog jag och Melker en cykeltur på Majåker. Vi cyklade typ en kvart, mest galopp och sen trav på asfalten. Inget kissande och spring på asfalten, han försökte kissa en gång och småfuska med asfalten ibland, men det gick väldigt bra. Jag vill börja cykla lite försiktigt med han, men gick bra idag =)

Sen tog vi en dragrunda i skogen, typ 2,5 km. Myggen var brutala, usch fan. Ville inte dra på asfalt då jag tror att det sliter mer. Vi får se hur jag gör i framtiden, men skogen fixar jag inte igen på kvällen alltså. Fick veva bort mygg på stackarn, så nu har han väll massa bett imorgon. Sen tog godiset slut, så jag gick och plockade blåbär som belöning.

Kan väl inte påstå att Melker tycker det är jättekul att bara springa bredvid cykeln eller bara dra kedja, så jag tar det lite lugnt. Jag gör det ju för hans form och kondis, men när han inte gillar det alltför mycket så vill jag inte ut på längre cykelturer. Men han hänger ju med mig, bäste grisen! Även fast han blir nöjd efter. Egentligen skulle jag ju springa med han vår vanliga skogsrunda lös. Då får han ju springa runt som han vill. Men aja, nu ska vi mysa ner oss till en film här =)

//M

Hundmassage

Idag tog jag och Melker tåget till Källby (tur och retur lyckades vi pricka in) för att gå på massage. Tågresan gick bra, då den var kort. Väldigt smidigt ;) Tränade lite med att han skulle ligga, fick belöning och ökade tiden. Då kommer det folk som springer och förstör. Den första gick över honom, inga problem alls^^ Hon frågade innan dock, så bra av henne =)

Väl framme så hoppade han runt som fasiken i rummet och flängde. Upp och ned från soffa och säng, upp i snurrade datastolar och levde jävel. Men han lyckades få lite massage iaf ;) Trodde dock att han skulle chillat lite mer, men går nog bra om vi kommer iväg på fler tillfällen =) Hörde dock att hon haft värre hundar, så jag är nöjd med det =P

Massagen får vi faktiskt gratis, då Carina håller på att utbilda sig till diplomerad hundmassör tror jag det blir. Så under utbildningstiden får Melker massage gratis då hon ska samla på sig 80h innan hon kan bli diplomerad. Så det är väl det enda som vart flyt i mitt liv nu det senaste. Tack och bock iaf. Massage är ju alltid bra.

Dock så glömde jag ju fråga hur ofta hon tycker att jag ska gå på det. Bra att passa på innan alla timmar försvinner =P Om det funkar bra sen så kommer jag fortsätta med det. Jag masserar ju bara, men jag kan ju typ inte känna om det är några tokigheter osv. Hon sa dock att det var bra med armbågarna, att han inte reagerade och hade bra muskler däromkring =) Man får veta ganska mycket om sin hund, hade fått vetat ännu mer om han hade samarbetat lite mer, eländet alltså..

Hon tyckte han hade väldigt fin päls också, det får man ju höra från alla (som har staffar typ). Han har ju speciell päls, längre hår och mycket lenare än de flesta staffar. Typ täckhår och underhår eller vad det nu heter, är ju ingen pälsmänniska så jag reserverar mig för fel där =P Aja, vi går inte in på päls då jag riskerar att göra bort mig totalt, men hans är speciell ;)

Dock så börjar jag fundera på varför jag slutade massera honom, får ta upp det igen tror jag^^

Märkte nu på kvällen att han hade en lättare spya på G. Jag fångade den i handen, jävla gräsätare... Kom lite utanför på den eländiga mattan, men det var så lite, så jag är nöjd med räddningen. Vardagen med hund alltså ;)

//M

Vardagslyx för hundägare

Jag tycker att en liten vardagslyx är färgade hundbajspåsar^^ Det brukar jag använda på sommaren, tycker att man blir mycket gladare av att se påsar i snygga färger ;) Ni får testa =P

För övrigt har vi jättefint väder, det har varit helt underbart här! Glad att väderrapporterna inte stämmer =P

Idag backade jag och Melker ett par gånger, utan något stöd eller så. Första gången gick bäst då han i princip gick spikrakt bakåt. Så det kommer bli vårt nya moment att sätta till 100! Han är underbar att jobba med, och han har vart på lysande arbetshumör typ hela tiden nu på sommaren. Sommar är bäst!

//M

Cirkushunden

Igår cyklade jag och farsan till min faster i Råda med Melker. Den årliga släktträffen. Han travade på asfalten och fick galoppera i gräset. Travet på asfalten för armbågarnas och höfternas skull, galoppen för spring i benen och kul. Sen har jag för mig att kondition och uthållighet bygger de med trav och explosiva muskler med galopp. Det bästa av två världar. Ska nog försöka cykla lite med han på kvällarna framöver, skulle dock aldrig motionera han så i överdriven värme.

Det var några barn på gatan som ville hälsa på hunden, och vi skulle precis gå ut på en kisserunda. Kul att deras mamma tyckte att han såg så snäll och go ut, och inte alls var rädd för han =) De kollade mina hundtatueringar "En pirathund!" skriker killen förtjust =) Sen visade vi lite tricks, och han gjorde ALLT jag bad om! =) Ibland blir han ju lite rastlös och sned när man är ute i koppel och ska visa nytt. Men han lade sig och dog på asfalten. Vi visade slalom och åttan också med släppt koppel. De var jätteimponerade och tyckte det var en cirkushund =)

Jag var i vilket fall jättestolt över Melker då! =)

Melker bäddade ner sig i en fåtölj sen på kvällen. Med cykeltur och fint väder så var han lite trött, men han har ju så svårt att komma till ro. Men han låg där fint tills Sten kom och störde han typ. Så det var lite synd.

Vi cyklade hem på samma sätt som innan med varvad trav och galopp. Traven var nödvändig där det inte fanns något gräs, så ni inte tror att jag cyklar med han på asfalt i onödan. Dock så försöker han ju fuska ibland och springa på asfalten, så jag får cykla så nära gräset jag bara kan. Ibland cyklar jag i gräset... Finns dock fina cykelmöjligheter på Ljunghed och Majåker, ska nog satsa på det!

//M

Fågelmat?

Jag vet inte om folk har försökt att mata fåglarna med hjälp av bröd i buskarna, eller om någon bara kastat bröd i buskarna. Hur som helst, brödet är inte säkert i buskarna! Melker hoppade nämligen upp och hittade brödet, jag fattade inget. Trodde först att det var något otäckt som han hittat, man vet aldrig...

Så där misslyckades isåfall mina kära grannar med att mata djuren igen. Maten går inte säker med en gris på gården =P

//M

Det bästa som finns?

Det bästa som finns måste nog vara att gå runt barfota och nyduschad på ett nymoppat golv, sen att gå och lägga sig i nya sängkläder. Allt på samma dag, fantastiskt! Ja, jag älskar det jag nyss skrev ;)

Drar nog på golvfläkten också om det blir för varmt, det skulle jag inte överleva utan vid värme^^ Lyxdag idag iaf och jag är nöjd =)

//M

Har haft hundvakt

I helgen hade jag Coffe som hundvakt åt Melker. Jag var på tjejfest med jobbet. Fredag kväll till lördag middag hade han ansvaret för jycken. De var hemma i mitt familjehem, andra gången någon som inte är familj eller släkt vaktar honom. Han hade skött sig bra för att vara Melker iaf =)

Nu när jag jobbar halvtid så blir det ju mer tid med hunden, och det gillar jag =) Igår var vi hos Coffe och grillade, han skötte sig nog helt ok ändå, med tanke på hur han kan vara. Dock så knyckte han brödet ur näven på Coffe när han höll i sin hamburgare. Jag har aldrig påstått att han har vardagshyfs...

Idag körde vi lite rallyövningar också ute, funkar bra. Fattar inte att jag blev så slapp och inte orkar åka ut och tävla. Får se om jag hittar nån kul tävling, men det gör jag väl inte^^ Det är bara jobbigt och bökigt tycker jag typ.

Allt är bra med oss iaf, sommar och fint väder. Helt underbart!

//M

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se