SIlvertejpat dosorna

Vi var ute i skogen och körde upplet igår.

Han hittade båda dosorna, men nu tuggade han på de istället. Han lämnade den första och hittade den andra. Den andra kom han tillbaka med iaf, när jag bad han. Men den första bet han isär. Jag satte ihop den, sen sprang vi till starten med den ihop. Ibland fastnar han ju med tänderna i dosan också, så nu jävlar har jag tejpat dom.

//M

Årets första upplet

Idag körde vi alltså upplet. Satan vad mygg när man satt och kollade på Amiro, hade fullt upp med att slå ihjäl dom och jaga bort dom från Melker. Jag lade ut två dosor, det var aslänge sen vi körde, och jag vet att han lätt tröttnar.

På första skicket så stack han iväg som världens raket med fantastisk energi. Hittade dosan och kom tillbaka i full kareta, underbart! Andra skicket så sprang han iväg, men han hade svårt att hitta den dosan. Det slutade med att jag fick gå med han ut när han kom tillbaka fler gånger utan.

Jag tror han tröttnar när det inte händer något =P Men det var absolut underbart att se han jobba, när han kom utanför rutan så vände han ju tillbaka in mot den. Inga konstiga race runtomkring och inget jävla kissande^^ Jag är nöjd med han. Dock så måste jag träna mer på skicken, för han sticker inte åt det hållet jag skickar han. Sen kanske jag ska ta med roligare belöning när han kommer tillbaka, då kanske han blir taggad till att fortsätta. Vi får se. Men jag är kalasnöjd =D Hundar är fantastiska!

Massa pollen i hela pälsen efter, han såg ut som en AIK-hund typ^^ Ansiktet och nosen och hela kittet. Det tråkiga är att furunkeln är tillbaka. Den sprack iaf i skogen, och jag hoppas den torkar ut till imorgon. Annars blir det nog att ringa vet. i veckan om den inte lägger sig. Vill att aset ska försvinna!

//M

Nästan halvmilen

Vi gick nästan halvmilen (4,5 km var den) idag på förmiddagen innan det började steka på alltför mycket. Satan vad krypande fästingar jag plockade på grisen efter och under tiden. Tappade bort mig efter 5 st typ, plockade även en hemma inne sen. Hoppas jag fick tag på alla...

Melker var väldigt varm efter sen, typ svettig på trampdynorna. Han blir ju väldigt påverkad av sol och värme. Det var därför vi inte gick milen, och drog iväg innan det började steka på allvar. Tur att man känner sin hund så bra som man gör...

För övrigt är jag lite smålack på tatueraren som skulle kirra min arm, tråkigt att jag inte kan be han fara och flyga då han tatuerade mina fingrar och jag måste fylla i dom. Dum sits...

//M

Markerat sökrutan

Idag har det varit helt fantastiskt väder, hela veckan har väl varit underbar!

Vi tog en senare kvällsrunda i skogen pga. värmen. Vi markerade ut en ny sökruta, då våra markeringar från innan var borta. Den blev lite bredare och lite längre. Större ruta helt enkelt, ska bli skitkul att använda den sen! =) Fast det får nog bli lite svalare dagar någon gång ibland, då kan vi köra ;) Vi körde inget upplet idag alltså, bara fixade rutan.

Nöjd gris iaf, med mycket fin kontakt idag =)
Käkat maskrosor i skogen idag också, så nu är väl de flesta maskrosor delikata. Inte bra...

Sen fick jag in något flygfä i luftstrupen som åkte hiss, inte trevligt alls. Fick ut skiten till sist, uscha säger jag. Mycket otrevlig upplevelse.

//M

Maskrosor

Maskrosorna har börjat komma på allvar. Han käkar alltid maskrosorna vid Lidåker, de måste vara delikata^^

Jag tänkte ge upp rallyn för att jag inte orkar åka, alltså fixa diplomet. Men kollade Billingens tävling, och den är givetvis på Metaltown. Får se om jag kör en annan sedan på sommaren, får återkomma om det =P Är det iofs för varmt så blir han väl seg, men en del har ju ingen fart alls och med tanke på att de plockade bort tiden så är det nog ganska lugnt då vi är snabba i vanliga fall =P Kan bli en trevlig tillställning.

Försöker få ihop en träningsträff med staffefolket i Skaraborg, får se hur det går. Mycket roligare att träna än att gå på promenad. På promenad med övriga staffar så drar han ju bara i kopplet typ.

Fint väder idag, nöjd gris som håller på att anpassa sig till värmen =) Ska nog ta en kortare runda nu och träna lite och sen sova. Jag är helt färdig...

Angående napparna så får han tugga på dom ja, men vill inte ha med äcklen in =P Så jag brukar försöka peta ut dom innan ;)

//M

Sommaren är nog här nu

Jag tror att sommaren är här för att stanna. Har varit helt underbart väder idag =D

Tog en runda i skogen. Melker fick ett långt stafferyck, han sprang i sumpiga diken och for överallt, fram och tillbaka, upp och ner. Jag och Marita stod och kollade, sen när Marita trodde att det var klart så tog hon ett steg fram, sen så började han igen. Så vi fick stå kvar igen, haha. Inget kul att komma i kanonkulans väg =P

Plockade 4 krypande fästingar på han under tiden i skogen och efter att vi kom därifrån. Jag kollade extra noga nu, så jag hoppas inte att det är några kvar.

Furunkeln går upp och ner och lever sitt egna liv, idag var den ganska stor när vi kom in från skogen. Hoppas den sjunker ner och blir obefintlig.

Jag får ont i hjärtat när jag tänker på hur mycket jag älskar min lilla gris. Man tänker på det lite extra när allt annat bara är fullkomlig jävla skit.


//M

Dessa jävla nappar

Stod och bråkade med Melker om en napp han hittade nu på kvällsvändan. Fick stå och vänta med ciggen då det inte gick att få ut den utan två händer. Föräldrarna borde ju åka på nedskräpningsbot så det skriker om det. Man kan ju tom dna-testa nappar. Finns väl säkert band att sätta napparna i, det borde folk investera i.

Men underbart väder har det varit idag. Nu på kvällsvändan var det riktigt skönt =)

Sen undrar jag vad folk tänker med som försöker påkalla andra hundars uppmärksamhet? När man inte är i närheten av att ens hälsa eller liknande. Seriöst, ni är då fan inte uppskattade av oss ägare, så sluta genast med det era efterblivna nötter. Dock så brukar det ju gå ganska bra att påkalla Melkers uppmärksamhet, men jag vet de gånger jag tyckt att det varit riktigt jobbigt.
Stod folk och visslade på Melker nu, men han hade ju sin napp så han viftade lite på svansen. Gladkorven =)

Fick frågan av morsans gäster om jag var tvungen till att vara hård mot honom. Varför skulle jag vara det? Folk är helt efterblivna när det gäller hunduppfostran. Gå ut och kolla på alla hundar ni ser, det är hemskt att se hundar som går runt och är rädda för sina ägare. Det är värre när man ser att folk har kollat för mycket på Ceasar. Tv är nog inte så bra. Iofs så är ganska många olämpliga hundägare också så.

Min hund lyssnar för att han vill, inte för att han inte vågar göra annat.

//M

Årets bästa vecka

Detta blev/är iaf årets bästa vecka. När denna veckan är slut så är det bara back to hell. Men jag njuter lite nu ändå och väntar in problemen istället...

Drog till Götet i onsdags. Var ute ett gäng och bowlade, jag kom tvåa av sex och blev något lack att de bara bröt mitt i allt, när jag höll på att knappa in på han som låg etta. Hade vi fått köra klart serien hade jag nog vunnit, så lite lack över det då. Nej, är inte så bra, det var de andra som var dåliga =P

Torsdagen blev det tatuering! Det gick så brutalt fort så jag lade till en liten grej längst ner på smalbenet. När jag ändå var där och hade massa tid över så får man ju passa på =P
Käkade världens godaste pizza sen och kollade på hockey med Fisen. Kan inte sluta tänka på pizzan och jag säger bara SEMIFINAL! =D

Sen fick jag springa runt mitt i vägen vid Rosenlund för att påkalla uppmärksamhet från Jocke som jag skulle åka hem med. Det gick inte bra. Jogga med nygaddad vad, det gick sådär. Jag vart helt färdig sen iaf.

Lördag blir det gokart med osten. Jag kommer missa semin! Skandal, får se lite i början, sen hoppas jag att jag hinner tillbaka hem och ser slutet. Dock så tycker väl jag att Finland och Ryssland borde spelat finalen då det är de två bästa lagen, men visst. Allt är inte rättvist...

Sen blir det hockey på söndag. Tatueringen har vart ganska snäll idag. Ska väl inte säga för mycket, men man kan hoppas att det är den nya salvan som gör det. Vi får väl se sen. Läkningen är ju värst...

//M

Furunkelaset

Furunkeln har ju sett bra ut, antibiotika kuren är slut. Men nu har den blossat upp igen, verkligen. Vet inte om det är för att det är fuktigt ute och så där, men jag ska ringa vet imorgon och hoppas på att jag kan få en tid så att jag kan börja med ny antibiotika kur.

Idag var vi i skogen, han sökte massor kontakt, men hade inget godis, så han fick ju tyvärr inget =( Han fick syn på en fotgängare och stod och kollade på gubben. Jag ropade och försökte få han att komma, sen fick jag springa iväg och hoppa och tjoa och då kom han som ett skott =D Kul att det fungerade iaf, synd på uteblivet godis.

//M

Far och fläng vecka

Denna veckan har jag så mycket att göra så jag blir stressad bara jag tänker på det. Sen har jag en hel del hockey som ska klämmas in överallt.

Idag tog jag min TBE vaccination iaf, älskar fästingbussen! =)

Torsdag ska jag tatuera mig, får se vilken dag jag åker. Göra klart vaden i Göteborg. Sen ska den läka, vilket bara det är ett evighetsprojekt typ. Har köpt en ny salva som jag ska testa sen när jag kör linjer. Dock så ska jag kanske testa den nu och se om den fungerar på färgen först, så att det inte blir ännu värre sen med framtida linjer.

Lördag är det gokart med osten, första gången jag kör gokart någonsin. Blir väl ingen direkt hit med nygaddad vad, men får väl plasta in den och hoppas att det funkar. På kvällen sen är det fest med osten, men får se hur vaden känns osv, så har inte bestämt om jag ska gå.

Jag är helt slut redan nu.

//M

Fästingar

Plockade ytterligare två krypande as på Melker igår, 4 h efter att vi kommit in. Lite tur för mig att de inte hann sätta sig- De asen är svåra att upptäcka, så man får nog se till at gå igenom hunden noggrannare.

Idag tog vi en runda i skogen, har inte sett någon än, men det dyker väl upp om jag har otur. Skötte sig väl sådär idag med kontakten, men det var nog snarare mitt fel som inte belönade så ofta som jag brukar.

//M

Gick milen

Idag gick vi milen i råda med Coffe. Helt underbart väder, dock så började det blåsa lite det sista, men gick i tischa större delen av vändan. Blev varmt men solen =)

Nöjd och glad gris nu iaf. Han kliade sig förut två gånger vid örat och när jag kollade till han så låg det en fästing på hans bädd. Så den kanske kröp runt i vid örat innan. Jag hade ihjäl den.

Nu kollar vi på hockey, Finland-USA. Kan inte fatta att inte Vehanen står i mål! =( Tycker att han är mycket bättre och känns säkrare. Förbannat iaf.

//M

Sämsta jävla pissåret ever

2012- vilket jävla pissår säger jag. Iaf första halvan av det, och det kommer väl sannerligen fortsätta i samma anda och om möjligt (vilket jag inte tror) bli värre. Det KAN fan knappt bli värre. Det enda som kan bli värre handlar om dödsfall. Vi kan lägga till att jag blir fet också då så har vi garderat det värsta som kan hända mig typ. Gud förbjude båda eller vad de kristna nu säger. Får nog dock passa mig för fet...

Det började med att allt med A fullkomligt tog knäcken på mig. Kasta pärlor för svin, det ska man inte göra. Men visst, jag vågade iaf. Tror dock inte jag fixar att bli så sårbar igen, det känns inte som min grej.

Sen nu får man ingen jävla lärlingsplats heller. Det är ju det enda jag vill ha. Ingen kommer förstå hur mycket det betyder för mig. Jag hade gärna flyttat till Gävle, tråkigt att lämna min lägenhet. Jag hade dock mått mycket bättre där, det kan jag nästan garantera.

Det känns som att mitt liv är ett jävla skämt, sagt det förut och jag säger det igen- Hitler och karma. Fruktansvärt less på allt faktiskt. Sen har jag haft en del insomningsproblem nu på senaste tiden också, vet inte om jag sagt det? Framtidsångest och en del minnen som spökar. Minnen låter asgammalt, men det behöver de ju inte vara.

Förresten, Love bad ju för mig. Inte fan har jag fått lärlingsplats ändå. Den där Gud funkar ju inte, känns som att jag har bevisat er för det nu om ni trodde på han.

//M

Melker får komplimanger

Igår när jag gick om en mamma och hennes två barn så sa en pojk att "Den hunden ser ut som en nallebjörn!" Det tyckte jag var sött =D

Sen så gick vi förbi Wennerbergs dagis idag och då hör jag en tjej ropa "Kom fort, kom och titta!" Jag vänder mig om och då har hon som skrikit av förtjusning tryckt sig mot gallret och ropade efter mig "Vilken fin hund!" Haha, sånt gillar jag ;)

Men nej, tro inte att jag vill skaffa barn för det, bara gillar att de gillar min hund =P

Faktiskt hört det från en hel skara med blandat folk nu det sista, kul!

Snackade med en som håller på och murar igen vaktmästarens gamla förråd (?) idag. Han tyckte att Melker var så lugn. Alltså jag gillar när han sköter sig, det är tacksamt, men när folk yttrar att han är lugn så blir det ju bara helt galet. Det kan ju inte bli mer missvisande. Jag förklarade för han att skenet bedrog, för han är väl allt annat än lugn. Damptrollet.

Ikväll ska vi hem till mor och far och käka tacos och kolla på Finland-Canada. Bara de inte gör mig besviken, då blir jag förbannad... Håller på att torka min Arrak-jacka i torkskåpet nu, den får ligga där tills vi drar, sen får den lufttorka. Hittade två mynt i fodret, men inget hål. Jag blev förbannad och gjorde ett befintligt hål större för att få ut de. Hinner inte trassla med sådant när vi måste gå iväg snart, får sy igen hålet sen, bara jag kommer ihåg det.

//M

Kvällsvända i skogen

Idag tog vi en kort kvällsrunda i skogen, Marita höll på att somna så det fick bli den korta =P Men det var skönt i luften! Känns att det börjar gå mot skönare tider, måste nog tvätta vinterjackan och hänga in den. Får kika på det sen. Hemmagjorda lamphalsbandet åkte på grisen, och det var tur att jag satte på det, för man såg knappt hunden sen på slutet av vändan =P

//M

Min pappa är bäst

Det finns ingen som är bättre än min pappa.
Han fixar det mesta, allting som jag kräver att en människa ska fixa plus mer därtill. Dessutom är han bra på det mesta han gör, finns ingen jag litar på mer än han. Vill jag ha någonting bra gjort så fixar farsan det. Sen är han jävligt smart också. Finns ingen människa som jag tycker är mer komplett än han. Alla söker ju olika egenskaper hos folk, min pappa har allt som jag vill att en människa ska ha! Han är min stora förebild i livet.

Japp, jag är en riktig pappa-nörd.

//M

Utställning i Lidköping 2012-05-05

Melker skötte sig jättebra på utställningen. Vi fick "Good" i kvalitetspris, han är ju lite för lång. Men han var jätteduktig och jag är jättenöjd med min lilla gris! =)


Beställt Caniflex

Idag beställde jag en ny flaska Caniflex åt Melker, den vi har börjar att ta slut och jag tänker inte stå där utan. Det köper jag ju för hans leder, och jag tror att det fungerar.

Idag har jag ställt upp han två gånger hemma hos mor och far, det gick väl ganska bra. Frambenen är lättare att justera än bak, men han har en tendens att stå lite fransyskt och jag ställde upp han lite för brett. Får öva mer senare i veckan^^ Hoppas bara jag hinner ta tag i det =P Pälsen börjar bli lite bättre nu iaf, så det känns bra. Ska nog vara i bra skick till utställningen =)

//M

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se