Utställningsduschad

Stod i valet och kvalet om jag skulle duscha Melker innan utställningen. Velat fram och tillbaka, men idag när vi var ute och träffade en gammal kompis så bestämde jag mig för att duscha honom.
 
Han fäller ju en del nu och då mjällar han ju lite om man håller på att borsta bort päls osv. Vill ju inte att han ska se förjävlig ut i pälsen på utställningen sen. Det räcker redan med att han inte är utställningsmaterial ;) Tror att pälsen borde hinna bli ok till utställningen, har ju lite drygt en vecka på sig att mjälla av och bli fin =)
 
Han var ju inte helnöjd med livet i duschen, men det var inga konstigheter =) Nu går han runt och luktar tjära, eftersom vi kör Prob-schampo. Det känns lite somrigt ;) 
 
//M

Årets första krypare

Idag har det blåst en massor och regnat en hel del stundtals. Vi gick hem från mor och far mitt i en rejäl skur, så Melker var inte alls nöjd då. Han trodde att han skulle komma undan med att göra sina behov fort för att sedan vända tillbaka. Så blev det inte, utan vi gick hem ;)
 
Vi tog en vända i skogen iaf. När vi gick var solen framme och det var uppehåll =) Vi gick inte exakt där vi brukar gå för de har börjat avverka skog så vi undvek allt det uppkörda. Melker kommer stafferyckandes mot mig i full fräs som en bulldozer, och när han hoppar över ett dike med vatten i så sätter han i ena bakbenet i det typ. Haha, han såg för gassig ut =D Hade han sprungit vanligt hade han inte haft några problem med att komma över det. Han hoppade nog ganska långt innan, haha.
 
Sen ryckte Marita tag i mig  förskräckt "Å nej, en hare" Båda stollarna såg den ju givetvis och sprang efter i en jävla fart.Jag satte efter bara för att kolla läget, med Marita som skriker "Det är ingen idé" Jag hade ju inte räknat med att komma ifatt heller, och speciellt inte i mina gummistövlar =P Men det är nog första gången hon blivit lite nervös och visat det typ. Själv blir jag ju hysterisk med älgar^^ Eftersom hon ryckte tag i mig flög hjärtat upp i halsgropen innan jag fick höra vad hon sa =P
 
Melker höll på att bli nerskiten av Amiro också. Han var risig i kistan och satt och tryckte, och Melker sprang runt honom, under svansen och allt och bara väntade. Ja, jag har en äcklig hund. Tur var så fick han trycka länge innan det kom nåt, så vi fick bort liten gris så att Amiro fick skita ifred. Det var bara jättelite rinnande, men jag hade ju inte vart alltför nöjd om han hade fått det på sig...
 
På hemvägen stannade Marita och pratade med en kompis och då ser jag den, årets första krypare! Jag tog den genast och krossade den. Vi snackar om fästingar nu ifall ni inte hängde med ;)
 
//M

Fresh meat --> deat meat

I derbyn kallas ju alla nybörjare fresh meat. Idag trodde jag att jag var dead meat, haha.
 
Ida åkte vi i pack och skulle bl.a. hoppa. Jag trillade rätt i packet, och kände mig genast som ett dead meat när jag vet att folk kommer bakom mig. Dock så blev jag inte överkörd som jag hade räknat med. Fina lagkamrater som inte körde över mig =)
 
För övrigt gick det skitbra faktiskt. El ja, benhinnorna var lite trassliga men jag överlevde. Fick testa nya hjul som jag blev lite förälskad i. Har aldrig åkt så fort innan eller gjort så snygga cross overs som jag gjorde idag. Blev ju lite imponerad av mig själv faktiskt, sånt är ju alltid trevligt^^ Iofs så går det ju alltid bättre för varje gång, men det var mycket bättre hjul och extra kul att åka på dom =)
 
//M

Kassa benhinnor

Mina benhinnor har börjat att göra ont när jag rullar. Igår på träningen så gjorde det så jävla ont så jag fick tom åka iväg och ställa mig. Då blev jag typ vansinnig. Men jag missade inget livsviktigt, men det är ändå surt. 
 
Antagligen är de inflammerade, så jag började knapra Ipren när jag kom hem. Knaprar vidare idag också. Hade iofs ont i dom innan också, men försöker sträcka ut och stretcha och allt vad det heter. Gör det även när jag går, så ser väl lite lattjo ut. Men det gör inte ont om jag går osv, det är bara att jag känner av det. Förhoppningsvis är det för att jag är ovan helt enkelt. Jag ska iaf träna på söndag även fast en del tror på vila...
 
Men det vi gjorde gick ganska bra, tränade starter bl.a =) Även börjat böja lite mer på benen tror jag, men ska ner lägre. Jobbar på det, hur kul som helst iaf! =D
 
//M

Död fågel

Idag tog vi en runda med Ällen och Dana. Det duggade lite och blåste en del under hela vändan, men det gick bra^^ Dana är ju en väldigt snäll tik och idag var hon på bushumör i början =) 
 
Iaf så gick vi i staden och jag noterar att Melker hittade något som han tyckte var intressant. Sen när jag kollar på han så ser jag fjädrar som sticker ut. Fy fan, plocka döda fåglar ur käften på han är det värsta jag vet typ! Jag frågade Ällen om hon ville ta den, icke. Svärandes och äcklad så får jag plocka ur den, men det gick faktiskt ganska bra =) Kunde köra taktiken där jag stoppade in fingrarna i mungipan så att jag slapp slita alltför mycket i fågeln^^ Behövde knappt ta på den =D Fick hjälpa till att putta lite på den inifrån typ^^ Den var nog ganska torr också eller något, luktade inte så farligt efter på fingrarna. Det är nog därför jag inte gillar att plocka ut fåglar, eftersom jag en gång plockade en som luktade kadaver. 
 
Det var dagens trevliga händelse från oss ;) Ibland är det extra kul att vara hundägare^^ 
 
//M

Intervalltränat

Idag på derbyfysen var det löpning till min stora förtjusning, vilket betyder att jag kan ha med Melker =)
 
Vi har ju bara sprungit 2.2 km innan och det tycker jag är lite klent. Sen vill jag även intervallträna Melker, så jag kom på den briljanta idén att lägga fram förslaget att springa 2.2 och sen intervallköra 2.2. Så gjorde vi =) Intervallen så sprang vi två stolpar, gick tre och fortsatte så.
 
Melker låg ju på som en rem i kopplet när jag sa spring ;) Så han låg ju såklart först hela tiden =P Det gick för övrigt kalasbra. Han tyckte nog såklart att intervall var roligare, då det faktiskt händer något ;) Han fick köra såsgalopp på det vanliga varvet^^ Sen föredrar jag nog intervall själv då jag inte tycker att det är lika jobbigt med tanke på kondition osv =P Men det är bra, måste ju träna intervall också.
 
Hade med vatten till han som jag erbjöd efter första varvet, men det passade inte för då spanade han på andra hundar. Erbjöd han efter andra varvet också men det passade inte heller. Så jag gick och drack det på hemvägen^^
 
Fia sa ju sen när vi var klara att det är ju bra att man kan ta med sig hunden. Ja, Melker gillart =) Glad att jag har en jycke som inte bangar.
 
//M

Välja derbynamn

Jag trodde ju att jag hade valt mitt derbynamn, men Bacon tyckte att jag skulle ändra. Sagt och gjort, det blev massa bollande med förslag osv. Farsan hatade ju såklart alla mina förslag^^ Har ju så dålig fantasi och sen vill jag ju att det på något sätt ska spegla mig också, så jag körde väl typ fast. Garvat massor åt Bacons förslag dock =D Det är för övrigt lättare att komma på namn åt någon annan än sig själv kom vi fram till^^
 
Kom fram till att någon som faktiskt vet vem jag är och har en någorlunda bra bild av vem jag är borde komma med förslag. Jahapp, valet föll på A helt enkelt. Första förslaget var bra, vet dock inte varför han valde det. Men det var väl så han tyckte så jag kommer köra på den delen. Menar, han kan ju inte ha fel? Så resonerade jag^^ Dock vill jag nog ha tvådelat, så försöker komma på ett kul ord till. Eller också får jag väl köra på ett då i värsta fall. 
 
Glad att jag har valt nummer iaf, ett problem mindre ;) Vågar inte säga något, för då kommer ju namn och nummer plötsligt vara upptagna eller liknande... Ni får veta sen när det blir officiellt =)
 
//M

Ingen hållning

Har konstaterat nu det senaste att Melker inte har någon hållning alls^^ Såstravar, såsgalopperar, inget tryck i steget alls. Han blir typ längre än vad han är för att han samlar ihop sig när han rör sig.
 
Såg tre harar idag, varav två höll på att jaga bort den tredje. Det var ju mycket spännande. Genast gick Melker hur snyggt som helst när han samlade ihop sig. Han stod även och spanade hur snyggt som helst, så man verkligen såg typ alla muskler. Hur fint som helst. Synd att han inte är sån jämt. Blir lika imponerad varje gång jag ser han göra så =P
 
Det måste vara lathet/bekvämlighet tror jag. Har ju funderat lite på att sätta viktmanchetter på bakbenen utan vikt för jag har hört att de lär sig lyfta tassarna bättre och får ett bättre rörelsemönster. Jag har inte kommit till skott och orkat helt enkelt, tror dessutom inte att han hade uppskattat det.
 
Vi var i skogen idag för övrigt. Där galopperar han ju med ordentligt tryck iaf. Det är fint att han kan när han vill^^
 
//M

Knätackling och skoskav

Melker fick ju ett fint stafferyck i söndags precis efter att han skitit och jag skulle gå fram och plocka. Han kom farandes rätt in i mitt knä. Jag lät en del och fick stå still ett tag innan jag halvhaltande kunde plocka upp och gå vidare. Det gjorde ont som fan alltså, fick kolla knät, och det var rött då. Nu har jag ett blåmärke^^ 
 
Idag skulle jag inviga mina nya promenadskor. Köpte ett par som jag skulle gå i, för ville ha bästedojorna till löpningen. Onödigt att slita ut de genom att bara gå. Ok då, jag tyckte att de här var lite snygga också ;) Men jag kom inte ens en tredjedel av det jag hade tänkt gå imorse. Fick brutalt skav på hälarna. Sen fick jag galet ont, så över gångbron så fick jag ta ur hälen och gå vidare på tå i skorna. Fan vad det måste ha sett ut. Sen när jag kom in på gården så hoppade jag ur skorna och gick hem i strumplästen med skorna i näven. Hade gärna hoppat ur de innan, men tänkte att det hade nog sett helt galet ut^^ Lite tråkigt att det var lite blött här och var, men gött att slippa skavet =P
 
Har även skav fram på foten efter skrillorna. Inte skönt alls. Men gick ganska bra på skogsrundan idag även fast jag hade kängorna som skavde en del då. De hade börjat avverka lite skog, så Melker stod typ i traktorspår längre fram och bara stirrade på oss när vi undrade vart han var^^ Han undrade väl varför vi dröjde så, haha. Blev dock glad att han stod och väntade på oss istället för att härja runt ;) Han var väldigt kontaktsökande på slutet iaf, alltid trevligt =)
 
Nu ska vi mysa ner oss till en serie och sen sova.
 
//M

Halvhurtig

Idag var vi ute och sprang 3 km. Han fick välja gångart själv. Han såsgalopperar ju typ bara^^ Bad han trava när jag skulle belöna honom, och det fattar han ju. Underbart väder har vi haft idag iaf =) Plockade fram en vårjacka igår, helt underbart =)
 
Sen var det tipspromenad på alternativträningen, alltså tog jag med Melker. Bacon hade med sig Dana så det var väl lite extra kul för Melker, hon är en snäll tik iaf =) Träffade förresten Hilborn igår också, han var inte lika glad och morrade till^^ Men de kunde ju promenera ihop så det var ju inga problem. 
 
Melker drack dock hur mycket vatten som helst när vi kom in idag, vet inte om han satte någon form av rekord =P Han stod och typ halvgnällde i dörren när jag torkade tassarna och gick raka vägen till vattenskålen. Fast jag pratade med han och sa att jag skulle fylla på nytt så kastade han sig bara över den. Efter evighetslångt drickande så bytte jag vatten, då drack han även lite av det nya. Haha. 
 
Sen blev det kalasande på älgnacken. Han älskar den verkligen alltså =) Nu började det regna också för övrigt, tur att vi klarade oss när vi var ute iaf =)
 
//M

Kalasat

I helgen var det ju kalas för min fasters sambo. De hade bjudit in folk som inte brukar vara där också, så var lite nervös över Melker. Han härjade som vanligt en del i början som bara Melker kan, men han lugnade ner sig snabbare än vanligt =)
 
De nya gästerna tyckte att han var så fin, fint ansikte och sen påminde han lite om en säl när han låg och vilade tydligen ;) Han hoppade upp på stolarna så fort någon reste sig från bordet också, haha. Delade stol också, först med Sten och sen med morsan. Så när Melker hoppat upp bredvid nye gästen Jonny säger han att det är en himla snäll hund! =D Jag blir så överlycklig av att höra sånt =) Och hans fru trodde ju att kamphundar var livsfarliga med alla skriverier osv, men hon blev ju motbevisad =) Jag menar, vet att han är snäll. Men han brukar ju vara jobbig och leva jävel ett tag. Då vet man ju aldrig vad folk tycker^^ Mycket nöjd med Grisen efter den kvällen iaf =)
 
//M

Starten på ryggtavlan

Igår startade vi äntligen min ryggtavla! Kommer bli hur grymt som helst, blev hur nöjd som helst med skissen som han antagligen lagt ner massa tid på. Ändrade ingenting och han fick gå lös bäst han ville^^ Det tog ju 2.45 å skissa upp den, så det blev bara 2 timmars tatuerande med snabba tunna, ljusa linjer. Så nu har jag alltså bara en grov skiss på ryggen typ, den går ner lite på röven också. Men inte mycket. Ser grymt bra ut iaf =D
 
Det gick bra, inga konstigheter, men det går inte att gnälla på två timmar över en hel rygg^^ Nästa gång får man känna lite mer på hur det verkligen är =P 
 
Nackdelen med att vara stamkund är väl den omilda behandlingen av att få ryggen spritad direkt efter. Haha, han försökte få bort det ritade. "Gör det ont?" "Nä, men det bränner och svider som fan!" var svaret han fick. Haha, då spritade han inte mer =P Fan jag bad inte om spriten, sa bara att det hade vart kul att få bort överflödiga linjer^^
 
Detta skulle tydligen läka hur lätt som helst, så ingen lyxplast på. Jag behövde inte bry mig så mycket om den heller. Alltså smörjer jag själv och började klena med CanoDerm direkt. Sved lite, men gick över fort. Tog den för att den är inte lika fet som övriga krämer, vill försöka slippa finnar och jävelskap. Känns för övrigt bra. Var dock jobbigt att få bort allt vaselin imorse. Skulle nog behövt avfettningsmedel^^
 
Kommer ta en jävla tid iaf. Men känns ju redan mycket bättre att man startat, det var mer än vad man hade innan. Ett steg längre på väg mot målet =)
 
//M

Sega ben

Tog en löprunda idag då. Tänkte springa 3,4 km, men det blev 1,8. Det var massa is överallt i Ågården, och mina ben kändes sega. Melker skötte sig helt kalasbra iaf med travandet =)
 
Nu myser vi till filmen "Thor". Sen taggar jag derbyträning imorgon. Har lyckats bra idag med att inte längta ihjäl mig^^
 
Messade även och påminde Alex om invigningsfesten vi ska på framöver (han ska för övrigt stå för allt för han förlorade en utmaning vi hade), en del i svaret: "Kommer stå en Morgan när du kommer hit!" Sånt blir jag så glad av! =D Att han vet vad jag älskar alltså, det var nog dagens bästa^^
 
//M

Jag synar dig, tjockis

I påsk så satt mina syskon och Jessica och diskuterade tjockisar, haha. Två träningsnördar och två fläskiga för er som inte vet. Jag och Vicky är dom fläskiga, så ni inte tror att jag anklagar de andra^^ Sen kom vi till det fina fenomenet: alla som lägger upp bild på sin viktnedgång och ska ha beröm. Jag säger som Hanna, de har fan bara sig själva att skylla för att de väger så mycket. Men visst, en klapp på axeln kan de väl få för att de gått ner lite då, kanske... 
 
Iaf, sen lägger de nyfrälsta träningsnarkomanerna upp bilder på olika kroppsdelar och visar hur duktiga dom är, gärna i en position där man spänner musklerna. Satan jag skäms! Det är fan inga muskler att visa upp. Jag menar, de står och spänner sig, men det finns liksom inget att se. PINSAMT. Jag blev genast mycket mer stolt över min syster Sofia efter att ha sett den där misären. Jag tror inte man inser hur bra en del folk är förrän man sett hur värdelösa en del andra är ;) 
 
Eller den klassiska magbilden när man ser revben. Seriöst, jag synar bluffen din tjocka jävel! Man ser att magen och allt runtom bara är fläsk, och inte lite heller. Det syns så in i helvetes väl. Då vill folk ha beröm för att de är smala, fast de står och sträcker sig och håller in sig så att man snart får ringa 112 för de tuppar av pga. syrebrist. Hur kan folk vilja ha beröm för något som inte existerar? 
 
Jag säger bara lägg ner, det blir pinsamt, faktiskt. Så, nu har jag lugnat ner mig =) 
 
Ska kolla på en film nu, och sen ge mig ut i spåret med Melker tänkte jag. Ser ut att bli en underbar dag =)
 
//M

Ställt in skrillorna

Hade min första riktiga derbyträning igår. Satan vad kul det var! =D Men märkte när jag rullade iväg att det kändes mycket trögare än på try outen med andra skrillor, eller också var det för att jag åkte fortare. Fick kämpa som fan iaf. Vet inte, men skrillorna var inte plant inställda, men farsan tyckte jag skulle åka i dom då de planade ut när jag hoppade i dom. Men jag blev förbannad på det och när jag skulle t-stoppa så snurrade jag mest runt. Noterade även att hjulen inte var spikraka. Hoppas att det hade lite med inställningarna att göra^^
 
Packade ner skrillorna och drog hem till farsan idag. Bad han ställa in dom plant och rakt, haha. Tyckte att han kunde göra det eftersom han faktiskt är en finlirare. Eftersom de inte var 100 från början så tror jag att det hade blivit svårt för mig att lyckas eftersom det uppenbart inte bara var att stoppa ner truckarna och skruva fast skiten. Han ställde in dom så gott det gick, och gnällde lite på konstruktionen. Det är ju en nybörjarskrilla jag har, så man kan ju inte förvänta sig att det ska vara topprecision kanske. Bara den plattan jag vill ha kostar ju mer än vad mina skrillor gjorde totalt...
 
Bad han även att smörja ett par kullager också när han ändå var i farten, en del hjul rullar trögare än andra. Men han sa ju att jag skulle slita in skiten och att det blir bättre sen =) Han tyckte redan det hade blivit bättre när jag hade åkt på dom en gång =) Men ska bli mycket spännande att testa på söndag =)
 
Vi fick testa "turn around toe stop", vilket jag aldrig trodde att vi skulle få göra på första träningen. Det gick faktiskt bra, även om jag gjorde det långsamt då^^ Sen bad jag om "crossovers", det gick väl ganska bra. Kryssar ju knappt, men lite =P Sjukt kul iaf! =D
 
Bacon är för övrigt grym att ha som coach. Varför håller du handen så?, Vad gör du?, Sära på benen, du är för fan tjej, Jag är fan tjock och har bättre balans än vad du har, Gör du inte som jag säger får du stryk, Crossovers nu, annars knuffar jag dig samtidigt som hon åker bredvid redo att knuffa mig, Håll käften Maria!. Haha, jävla krav har hon iaf. Fick ju faktiskt beröm också =D
 
Men ska det fortsätta i den här farten så kommer man ju bli grym inom en snar framtid =P Jag sa ju åt henne på en annan träning att hon kunde vara på mig sen så att man lärde sig korrekt. Tänkte dock att man skulle komma undan med att vara ny ett litet tag iaf, men icke^^ Hon var för övrigt inte alls så på den andra nybörjaren så var inte oroliga ;) Men hon vet väl att hon kan gapa på mig, och det känns bra att någon engagerar sig så för att man ska lära sig bra =)
 
Nästa projekt blir att försöka lära mig att åka med böjda ben, hon kommer garanterat tackla mig annars, haha. Det var nära denna gång, men jag slapp =) Gick ju för övrigt mycket bättre än vad jag trodde, så blev lite impad av mig själv faktiskt =) Tänker bara på derby nu, haha.
 
Har för övrigt världens jävla blåsa under höger fot. Så kan det gå när man stoppar in sina för långa skosnören i skon. Farsan idiotförklarade mig och undrade varför jag inte hade snörat runt skridskon. Jag trodde inte att det gick, men det funkade. Så gör jag nästa gång så blir det kalajs ;)
 
//M

Rullskridskor

Fick mina skates igår! =D Bytte snören, sydde ett mindre tåskydd och tejpade över med silvertejp. Sydde det lilla skyddet för att jag inte skulle få kliser precis överallt. Får se om jag får ha kvar tejpen under inomhussäsongen eller om den lämnar märken. Då blir jag ledsen... Imorgon ska de invigas =)
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: ELLEN NILSSON
      kontakta henne? superelly@live.se